Σχετικά με τον τερματισμό του κανόνα του χρυσού και την πρόσληψή του από την κρύπτο-κοινότητα

in LeoFinance2 years ago (edited)

#wtfhappenedin1971 #bitcoinDoesNOTfixthis

Πριν 50 χρόνια ακριβώς η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να σταματήσει να ισχύει ο κανόνας του χρυσού.

Πολλοί έχουν αναλύσει διεξοδικά τις αρνητικές συνέπειες αυτής της επιλογής. Π.χ. η πτώση της αγοραστικής δύναμης του μέσου ανθρώπου στη Δύση. Ή ο αχαλίνωτος πληθωρισμός που συγκεντρώνεται σε σκληρά assets, όπως τα ακίνητα, κάνοντας την απόκτηση ενός σπιτιού από σχετικά εύκολο στόχο σε όνειρο απατηλό για μεγάλο μέρος των δυτικών πολιτών.

Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι:

  • Είχε αυτή η κίνηση και καμιά θετική συνέπεια;
  • Μπορούσε να αποτραπεί;
  • Μπορεί να αναστραφεί σήμερα;

Από τις αρχαίες Ελληνικές πόλεις κράτη, τα ελληνιστικά βασίλεια, τη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, τη "Βυζαντινή" αυτοκρατορία, μέχρι τα νεότερα ευρωπαϊκά βασίλεια βλέπουμε το ίδιο μοτίβο, σταδιακού πληθωρισμού του νομίσματός τους σε μια πορεία εξασθένησης της ηγεμονίας τους.

Το ερώτημα που μπορεί να θέσει κανείς είναι

Γιατί κάνουν όλοι ανά τους αιώνες το ίδιο "λάθος";

Νομίζετε πως οι Αμερικάνοι το 1971, δεν είχαν μελετήσει τα αμέτρητα ιστορικά παραδείγματα;

Αυτό που πρακτικά συμβαίνει είναι ότι έρχεται ένα σημείο καμπής στη ζωή κάθε υπερδύναμης, που αρχίζει να μην αντέχει πια το κόστος της ηγεμονίας της. Η υπερδύναμη στο σημείο αυτό έχει να επιλέξει ανάμεσα στην άμεση κατάρρευσή της, ή στη νόθευση του νομίσματός της. Φυσικά επιλέγει το δεύτερο. Αυτό που εκ των υστέρων φαντάζει ως το "λάθος" που οδήγησε στην κατάρρευση της υπερδύναμης, στην πραγματικότητα είναι αυτό που της έδωσε παράταση ζωής.

Με λίγα λόγια, προκύπτουν σοβαρές οικονομικές κρίσεις και

ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται η κάθε μία κυοφορεί την επόμενη, ακόμα πιο σοβαρή κρίση.

Η αποσύνδεση του χρήματος από οποιοδήποτε αξία είναι μη-αναστρέψιμη διαδικασία.

Φαντάζεται κανείς τι θα συνέβαινε αν οι ΗΠΑ υιοθετούσαν ένα σκληρό νόμισμα;

Οι επενδύσεις (δημόσιες και ιδιωτικές) θα κατέρρεαν, η ανεργία θα γίνονταν ο κανόνας, το GDP θα κατέρρεε. Με μια φράση η κατάρρευση της ηγεμονίας των ΗΠΑ θα επιταχύνονταν.

Δεν έχει σημασία αν συμφωνείτε με το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ, ή τον αμερικανικό τρόπο ζωής. Όσοι ζούμε σε οποιαδήποτε δυτική χώρα είμαστε στο ίδιο καράβι και θα βουλιάξουμε κι εμείς μαζί με τον καπετάνιο και το πλήρωμα.

Γι’ αυτό, το Bitcoin (όπως και κανένα άλλο σκληρό νόμισμα) δε θα αντικαταστήσει ποτέ τα Fiat νομίσματα μέχρι να λήξει τουλάχιστον ο τρέχον κύκλος της ηγεμονίας των ΗΠΑ.

Η πτώση του βιοτικού επιπέδου του μέσου δυτικού πολίτη είναι απόρροια της σταδιακής εξασθένησης της ηγεμονίας των ΗΠΑ και δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να ανατρέψει αυτή τη ροή. Αυτή θα συνεχιστεί αργά και σταδιακά όπως μέχρι σήμερα, μέχρι η απερχόμενη δύναμη (ΗΠΑ) να αποφασίσει να αναμετρηθεί στρατιωτικά απευθείας με την ανερχόμενη (Κίνα), όπως προβλέπει η "παγίδα του Θουκυδίδη".

Το Bitcoin δε διορθώνει τίποτα από όλα αυτά, αλλά προσφέρει ατομική σανίδα σωτηρίας για το χαλασμό που έρχεται.

Σημάδια του έχουν ήδη φανεί και τα τεκμηριώνουν πολύ καλά αναλύσεις για το τι έχει συμβεί από το 1971 και μετά.

🚩https://linktr.ee/cryptovios

Posted Using LeoFinance Beta