Literarna revolucija u kripto ekosistemu | Decentralizovana Umetnost

in #leofinance4 months ago

Dragi Bankless narode, 🏴

Pre svega, imamo novog sponzora Decentralizovane umetnosti: Rarible! Rarible predstavlja jedan od stubova na kojima se gradi NFT tržište, i uvek je bio blizak sa BanklessDAO. Rarible je platforma na kojoj se odvija prodaja BanklessDAO NFT-ova, skoro redovno, i odnos između Rarible-a i BanklessDAO-a raste iz meseca u mesec, što je dovelo do novog oblika saradnje. Decentralizovana umetnost sada ima sponzora u važnom partneru, i to će uticati na podizanje kvaliteta biltena.

Pored toga, istraživanje NFT sveta ćemo obogatiti kroz pregled NFT digitalne knjige koju izdaje PageDAO, što otvara primenu u novim oblastima, novim oblicima zaštite prava i novim metodama distribucije.

Uz želju za prijatno čitanje.

Dobrodošli u Decentralizovanu umetnost.

Saradnici: BanklessDAO udruženje pisaca (Grendel, Kouros, Kaf, nonsensetwice)

Ovo je zvanični bilten BanklessDAO. Da se odjavite, izmenite svoja podešavanja ovde.

BanklessDAO Izlog umetnika

🧑‍🎨 **Umetnik: **Cyoot

🏦 Tip prodaje: ograničeno PFP izdanje

💰 Cena: 0.025 ETH

DAOies kolekcija od Cyoot

Ideja

DAOie kolekcija koja je inspirisana zajednicama i udruženjima unutar BanklessDAO. Izgrađena je u istom stilu kao prethodna kolekcija, pod nazivom Cyooties, kreirana za Međunarodni dan žena. U pitanju je 50 jedinstvenih slika sa različitom BanklessDAO odećom, nakitom i slikama na obrazima. PFP-ovi koji omogućavaju ljudima da predstavljaju udruženja u okviru DAO-a.

Kako je stvorena

DAOie su ručno crtani pomoću alata za simetriju na Procreate-u. Svaki element DAOie-a je nacrtan na različitom sloju da bi kreirali jedinstvene slike sa različitim karakteristikama. Oznake na obrazima su preuzete iz oznaka udruženja ili se čuvaju kao slike vezane za BanklessDAO, ukoliko je DAOie član različitih udruženja ili zajednica. Dostupan je i DAOie Fam 2022 POAP.

Ko stoji iza projekta

Cyoot radi posao od 9 do 5 u okviru obrazovnog sektora, i stvara digitalnu umetnost, dizajn, POAP-e i NFT umetnost kao hobi u toku slobodnog vremena. Cyoot je ušla u web3 preko svog IRL partnera, Perchy-ja. Pridružila se BanklessDAO-u i radi na dizajnu za projekat koji je povezan sa bDAO-om, The Rug.

🌐 Odabrane NFT vesti

Ronin mreža, dom Axie Infinity, je hakovan za ukupno 600 miliona dolara preko servisa za prebacivanje sredstava

Sky Mavis, kompanija koja razvija blokčejn Ronin i vodi Axie Infinity, otkrila je da je haker ukrao više od 600 miliona USD iz Ronin mreže. Ukradena sredstva uključuju 173,600 ETH i 25,5 miliona USDC, zajedno sa drugim tokenima i to su depoziti igrača i prihodi iz blagajne Axie Infinity.

Napad je započet 23. marta 2022. godine, kada je napadač primenio hakovane privatne ključeve da falsifikuje lažno povlačenje sredstava. Prvo povlačenje je uspešno prošlo, u iznosu od 173,600 ETH. Ubrzo nakon toga, haker je zadržao 25,5 miliona USDC u drugoj transakciji. Celokupni hak je prošao neprimećen, u nedelju dana.

Čini se da je Ronin hak, najveći u istoriji kriptovaluta. Kako god, Sky Mavis radi na povratku ukradenih sredstava i obavezao se da će korisnici biti obeštećeni.

Ronin mreža će zahtevati potvrdu za transakciju od 8 čvorišta. Pored toga, mreža će biti zatvorena sve dok tim ne bude potpuno siguran da je bezbedna.

Kompanija Asteroid Mining će koristiti NFT za finansiranje radova

Exploration Laboratories, LLC., ili ExLabs, planira da objavi NFT kolekciju, za podršku istraživanju i razvoju tehnologija za upoznavanje svemira. NFT umetnost će biti inspirisana istraživanjem svemira i ciljem koji je kompanija postavila, da pronađe resurse izvan planete.

Vlasnici prvih NFT-a u klubu istraživača dobiće deset tokena svaki dan, koji služe za istraživanje. Tokeni se mogu koristiti za ekskluzivne pogodnosti, što uključuje puštanje imena vlasnika tokena u svemir. Trenutno nema zvaničnog datuma kada će biti prodaja tokena. Više informacija i plan razvoja se mogu naći na linku.

Visa je pokrenula program Visa stvaraoci

Multinacionalna kompanija za finansijske usluge VISA je nedavno pokrenula inicijativu kako bi okupila vlasnike malih preduzeća i stvaraoce koji su zainteresovani za inkorporaciju NFT-a sa njihovim preduzećima. Program će ponuditi jednogodišnju obuku za web3 tehnologiju i otvoren je za sve, bez obzira na znanje o NFT-ovima.

Odabrani stvaraoci koji rade u domenu umetnosti, muzike, mode i filma će se pridružiti globalnom timu i moći će da računaju na podršku u pet oblasti:

  • Mentorski program za tehničke detalje i proizvod
  • Stvaranje zajednice
  • Pristup kvalitetnim analizama
  • Izloženost prema mreži Visa klijenata i partnera
  • Stipendija: Jednokratna stipendija koja će pomoći stvaraocima da pokrenu rast u sledećim fazama.

Otvorite za više informacija i prijavu na program.

Carbon Collectibles NFT

Projekat, koji je zasnovan na kompenzaciji uglja i blizak BanklessDAO, je iskoristio grant od Polygon-a i biće pokrenut za 22 dana. Projekat završava pripremu za debi, kroz zapošljavanje novih talenata i završetak faze revizije.

Saznajte više

PageDAO

“Nisu tvoji ključevi, nisu tvoje knjige”

predstavlja Kaf

Fraza „Nisu tvoji ključevi, nije tvoj kripto“ se koristi u kripto prostoru da rezimira da ukoliko niste vlasnik privatnih ključeva novčanika, niste pravi vlasnik novca – i mogla bi se primeniti na digitalne knjige koje imate na centralizovanoj digitalnoj platformi. Samo pomislite da sutra Jeff Bezos odluči da izbriše sve knjige sa Amazon Kindle-a. Rad hiljada ljudi bi bio pogođen tom odlukom, a čitaoci ne bi mogli da čitaju knjige koje su kupili.

Dolazimo do PageDAO, zajednice pisaca koji su se okupili sa jednim ciljem: da decentralizuju izdavanje knjiga kako bi se pojačali statuse kako pisca, tako i čitalaca.

DAO za ljubitelje književnosti

Kao i mnogi DAO-i, PageDAO je nastao iz saradnje korisnika sa istom misijom: da decentralizuju izdavanje knjiga uz korišćenje NFT tehnologije i IPFS skladišta. PageDAO je velika vest, s obzirom da su NFT-ovi eksplodirali u prošloj godini, i mogućnosti koje nude su ogromne. Dva tržišta koja će, po mom mišljenju, eksplodirati su NFT u muzičkoj industriji i NFT u književnosti. Stoga projekat PageDAO treba pažljivo pratiti. DAO ima token za upravljanje, nazvan PAGE, koji se koristi i za finansiranje i nagrađivanje književnih kreativaca i pristalica za doprinos razvoju DAO. Kroz alate kao što su zajednički novčanik i platforme za glasanje poput Snapshot, izdavaštvo može pripadati piscima.

Svaki „NFTBook” predstavlja digitalni sertifikat o vlasništvu koji prati i vrednuje sadržaj rada i ima svojstvo digitalne retkosti. NFTBooks obuhvata skrivene datoteke koje su skladištene na IPFS i šalju se u decentralizovanu aplikaciju (dApp) koja se prikazuje u web pretraživaču, i omogućava korisniku pristup sadržaju.

Prva NFTBook je stvorena u januaru 2021. Od jeseni 2021. je bilo više od deset NFTBook-a u OpenSea „Genesis“ kolekciji. Za sada je objavljeno preko 30 NFTBooks-a i postoji šest saradničkih projekata koji su dobili grantove od DAO-a za sprovođenje programa. Postoje i dva dela za dnevno objavljivanje, gde se može zaradite PAGE za pisanje kratkih priča.

Prednost činjenice da ste pravi vlasnik digitalne knjige je u tome što možete da je preprodate ili poklonite, što zaista predstavlja promenu paradigme. Štaviše, NFTBooks sadrže neverovatnu karakteristiku koju imaju mnogi NFT-ovi: mogućnost da zaradite tantijeme od prodaje na sekundarnom tržištu. Da bi piscima olakšali objavljivanje knjiga putem NFT-a, napravili su alat pod nazivom NFT Minter, koji se može koristiti za objavu knjige na OpenSea, najvećem NFT tržištu na svetu.

U Discord-u se može videti da svakodnevno rade na PageDAO misiji. Pa ako volite književnost, to je mesto gde možete razgovarati o omiljenim knjigama ili napisati knjigu u okviru zajednice koja deli vrednosti sa BanklessDAO.

U procesu

🎨 **Uzmite učešće u **NFT-Club kanalu: Podelite vašu NFT strast, vaše omiljene kolekcije i vaše omiljene kripto umetnike!

❤️ Pratite Decentralizovanu umetnost na Twitter-u.

✍️ Napišite članak za Decentralizovanu Umetnost, kontaktirajte Grendel-a, Kouros-a, Frank-a ili nonsense!

Linkovi

Twitter GM

Prvobitno objavljeno na našoj substack stranici u subotu 09.04.2022 - https://banklessadriadao.substack.com/

Sort:  


The rewards earned on this comment will go directly to the person sharing the post on Twitter as long as they are registered with @poshtoken. Sign up at https://hiveposh.com.