Ce parere ai despre sanatate?

in #romania2 years ago (edited)

r health inv.jpg
Acest articol este pentru toți oamenii cărora le place să fie pregătiți în ceea ce privește sănătatea. De când a început pandemia, sănătatea este un subiect popular. Ne-am pierdut libertatea pentru sănătatea noastră și a celorlalți.

Sănătatea este influențată de mulți factori printre care unul destul de important este alimentația. Acest articol ia în considerare și evenimentele actuale, întrucât pandemia ne-a arătat și că lanțul de aprovizionare cu alimente poate fi perturbat de evenimente mondiale. Perturbarea actuală nu-i o opinie, ci o informație publică. Chiar și Forumul Economic Web (WEF) vorbește despre modul în care evenimentele mondiale actuale afectează securitatea alimentară.

Iată câteva puncte cheie referitoare la securitatea noastră alimentară:

  • Rusia și Ucraina furnizează cantități semnificative de alimente piețelor globale. Prețurile acestor alimente au crescut deja, din moment ce lanțul de aprovizionare cu alimente a fost perturbat de războiul Rusia-Ucraina.
  • De asemenea, agricultura modernă are nevoie de îngrășământ pentru a produce alimente. Din moment ce o mare parte a îngrășământului mondial este blocat în Rusia și Ucraina, prețurile îngrășămintelor au crescut deja. Dacă fermierii au prețuri mai mari la îngrășăminte, și noi avem prețuri mai mari pentru alimentele pe care le produc.
  • Dacă aprovizionarea cu energie a Europei va fi perturbată de războiul Rusia-Ucraina, lanțul de aprovizionare cu alimente ar putea fi afectat și mai mult, întrucât este nevoie de energie pentru orice.
  • O creștere a prețului petrolului se va reflecta și în prețurile alimentelor, întrucât combustibilul este necesar pentru orice. Indiferent de prețul petrolului, nu există un prânz gratuit. Fiecare prânz are 1 preț, fiecare prânz trebuie plătit cumva. În același fel, evenimentele actuale, Războiul și Pandemia, implică un preț care trebuie plătit cumva. Și vedem deja acest preț în creșterea prețurilor.
  • Previziunile pe termen lung spun că vremea extremă poate crește insecuritatea alimentară.

Acest articol nu este despre frică, ci despre a fi realist și despre a preluarea controlul asupra viitorului nostru.

Dacă suntem realiști, avem suficiente fapte pentru a ne da seama că lucrurile nu vor fi la fel și că singura constantă este schimbarea.
Dacă suntem realiști, știm și că perturbările actuale ale lanțului de aprovizionare cu alimente pot afecta:

  • Măsura in care ne permitem alimente: prețurile alimentelor vor continua să crească și ne vom permite mai puține alimente.
  • Măsura in care alimentele există: unele alimente nu vor mai fi pe rafturile magazinelor.

Dacă este mai bine să fim pregătiți decât să ne pară rău, ne putem pregăti securitatea alimentară în avans oricum, chiar și fără indicii de perturbări în lanțul de aprovizionare cu alimente. Cum stăm cu securitatea alimentară?

Nici măcar nu trebuie să citești studii și statistici pentru a afla. Dacă-i întrebi pe prietenii tăi cum stau în privința alimentelor, vei afla câți vor supraviețui 1 lună fără alimente din magazinele alimentare. Faptul că totul în jurul nostru este accesibil ne oferă un fals sentiment de securitate. Și dacă trăim din acest fals sentiment de securitate, vom fi mai puțin pregătiți pentru vremuri provocatoare, când totul nu va fi la fel de accesibil ca acum.

Dacă nu ne interesează sănătatea, putem pregăti din timp alimente nesănătoase. Totuși, acest blog nu-i despre alegeri nesănătoase. Prin urmare, dacă suntem interesați și de sănătate, Cum ne pregătim pentru a ne asigura sănătatea noastră și a familiei noastre?

Concepte utile

Există o diferență între dietă și nutriție:

  • Dieta nu se referă doar la o cură specială de alimente la care se limitează cineva fie pentru a slăbi, sau din motive medicale.
    Înseamnă, de asemenea, tipurile de alimente pe care o persoană, le mănâncă în mod obișnuit. Și acesta este sensul folosit mai departe.
  • Nutriția se referă la nutrienții pe care îi obții din dietă.

Macronutrienții includ:

  • Carbohidrați care furnizează energie
  • Proteine care sunt esențiale pentru multe dintre funcțiile organismului tău: structura țesuturilor, sistemul hormonal, sistemul metabolic, sistemul de transport, enzimele care reglează metabolismul, echilibrând mediul acid/bazic.
  • Grăsimi care sunt esențiale pentru multe dintre funcțiile corpului tău: componente din pereții celulari, surse de energie, izolarea corpului și protejarea organelor.

Micronutrienții includ vitamine și minerale. Poți obține majoritatea lor numai din alimente, întrucât corpul tău nu-i poate produce. Din acest motiv, ei sunt numiți și nutrienți esențiali. Poți rămâne sănătos, satisfacându-ți nevoile de micronutrienți, întrucât:

  • Sunt esențiali pentru funcțiile din corpul tău;
  • Joaca un rol in prevenirea si combaterea problemelor de sanatate;
  • Deficiența oricărui micronutrient anume poate crește riscul de a dezvolta probleme de sănătate;
  • Unii dintre ei funcționează ca antioxidanți, pe lângă alte roluri vitale.

Un antioxidant este un compus care neutralizează radicalii liberi (compuși instabili care provoacă daune legate de multiple probleme de sănătate, inclusiv diabet, boli de inimă și cancer).

Alimentele variate oferă nutrienți variați.

r fructe.jpg

Ne putem satisface mai bine nevoile de nutrienți printr-o dietă echilibrată, variată, care conține o mulțime de fructe și legume, care nu au un termen de valabilitate prea lung. Prin urmare, cand vorbim de mancare pregatita in avans pentru perioade lungi de timp, rămâne la latitudinea fiecaruia dintre noi sa decidem cat de mult ne indepartăm de sănătate optimă, care a fost subiectul articolelor anterioare. În acest caz avem nevoie de alimente care:

  • oferă nutriție și energie,
  • au termen de valabilitate lung,
  • necesită puțin sau deloc gătit.

Cum știm că alimentele pe care le pregătim în avans pentru perioade lungi de timp ne oferă nutriția de care avem nevoie?

Din fericire, există concepte care ne pot ajuta să facem alegeri mai sănătoase.

Densitatea calorică

Cand vorbim de mancare, e bine de știut ca nu toate alimentele ne ofera aceeasi cantitate de energie/calorii.
Caloriile sunt cantitatea de energie pe care o oferă alimentele. Deși nevoile noastre de calorii depind de mulți factori (de exemplu, vârsta, sexul, înălțimea, greutatea, nivelul de activitate fizică), sfaturile nutriționale și etichetele alimentelor folosesc o dietă de 2000 de calorii ca punct de referință. E bine să ne satisfacem nevoile calorice, altfel vom dezvolta probleme serioase de sănătate. Iată un fapt istoric doar despre asta: perturbările lanțului de aprovizionare cu alimente din cel de-al Doilea Război Mondial au cauzat un aport caloric scăzut, care, la rândul său, a dus la multe victime.

Iată energia oferită de 1 kilogram din următoarele alimente, conform cronometrului, o aplicație care te ajută să cunoști nutriția din alimente:

MâncareEnergie/Calorii
Salată verde150
Ardei gras roșu crud260
Broccoli fiert350
Portocale470
Mere500
Mango600
Banane900
Fasole în sos de roșii940
Vlastari de linte1060
Linte fiartă1160
Orez alb fiert1300
Fasole albă fiartă1400
Naut fiert1640
Fructe liofilizate3000
Hrișcă3430
Fasole albă3360
Linte crudă3520
Orez alb3650
Naut3780
Fulgi de ovăz3790
Seminte de chia4860
Seminte de in5340
Seminte de canepa5530
Arahide5670
Seminte de floarea soarelui5840
Nuci6540

Motivul pentru care nu am inclus alte categorii de alimente în graficul de mai sus este un alt concept numit

Mâncare întreagă/integrală:

Ceea ce înseamnă că alimentele care sunt întregi (așa cum există în natură), sunt mai sănătoase decât alimentele procesate, întrucât procesarea distruge nutrienții și creează compuși toxici. Este mai sănătos să ne luăm nutrienții (carbohidrați, grăsimi, proteine, vitamine, minerale etc.) din alimente integrale, decât să consumăm nutrienți extrași din alimente. În plus, alimentele procesate conțin o mulțime de compuși toxici care sunt adăugați pentru a spori aroma sau pentru a conserva alimentele.
Alimentele menționate mai sus diferă atât de mult în ceea ce privește densitatea calorică din cauza:

  • Continutul de apa: fructele si legumele ofera mai putina energie decat celelalte alimente întrucât cea mai mare parte din greutatea lor este apa.
  • Raportul nutrienților: nucile și semințele oferă mai multă energie decât alte alimente integrale, deoarece au mai multe grăsimi (care furnizează 9 calorii/gram) decât carbohidrații (care furnizează 4 calorii/gram).

Prin urmare, de unde știm care este un raport bun între macronutrienți?

În acest caz, următorul concept va fi de ajutor:

Raportul optim de nutrienți

USDA (Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite) recomandă să ai 20 până la 35% din caloriile totale din grăsimi.

r diet.jpg

Totuși, dr. Doug Graham, care ia în considerare dieta specifică speciei noastre, ne oferă ghidul 90/10/10, ceea ce înseamnă că dacă vrem să fim sănătoși putem avea:

  • un MINIM de 80% din calorii din carbohidrați,
  • un MAXIM de 10% din calorii din proteine si
  • un MAXIM de 10% din calorii din grăsimi.

Deși în vremuri provocatoare e posibil să nu respectăm acest ghid, un punct de referință pentru sănătate ne poate ajuta să facem alegeri mai sănătoase: ne putem apropia de un raport optim când știm raportul optim.

Amidonoase integrale uscate:

Amidonoasele sunt alimente bogate în amidon (un carbohidrat complex care se găsește în plante). Carbohidrații complecși sunt mai sănătoși decât carbohidrații simpli, întrucât ei eliberează treptat zahăr în sânge, fără a provoca creșteri ale glicemiei. De asemenea, este mai sănătos să obții energie din carbohidrați decât din grăsimi sau proteine.
Aici avem: fasole albă, fasole neagră, linte, năut, mazăre galbenă, orez, porumb, ovăz etc.

20220705_141822.jpg

Aceste alimente sunt destul de accesibile și au o durată de viață foarte lungă. Amidonoase integrale uscate sunt o sursă bună de energie, dacă-ți place să le gătești de la zero.
O altă variantă pentru prepararea unor amidonuri este încolțirea. În acest caz nici nu trebuie să le gatim, trebuie doar să le ținem câteva zile intr-un mediu umed.

20220512_110835.jpg

Amidonoase integrale conservate:

Versiunea conservată a alimentelor menționate mai sus te ajută să economisești timp, întrucât sunt deja hidratate, gătite și sigilate. Poți să-ți faci propriile tale conserve de boabe cu un kit de etanșare în vid.

Iată un fapt pentru care nici măcar nu trebuie să citești studii: dacă ții mâna în flacără, te arzi. De fapt, dacă vrei să testezi faptul tocmai menționat, nu-ai nevoie de prea multe secunde. Dacă o flacără îți distruge mâna în câteva secunde, imaginează-ți cum îți afectează mâncarea. Este doar de bun simț, temperatura ridicată distruge alimentele și creează compuși cancerigeni care provoacă probleme de sănătate. Efectele negative asupra sănătății ale alimentelor gătite a fost subiectul articolelor anterioare. Tocmai am subliniat din nou aceste fapte, ca să nu trăim sub impresia că amidonoasele integrale sunt o soluție magică pentru o sănătate optimă. Ar putea fi o soluție când ne pregătim în avans pentru perioade lungi de timp.

Semințe și nuci:

20220703_171759.jpg
Nucile sunt semințe care sunt concepute să fie mâncate, așa că voi folosi în continuare cuvântul semințe pentru a mă referi la ambele alimente.
20220703_151513.jpg
Un alt concept ne poate ajuta să facem alegeri mai sănătoase în ce privește semințele: raportul omega-6 la omega-3.
Atât omega-6, cât și omega-3 sunt grăsimi bune.
20220703_171850.jpg
Cu toate acestea, omega-6 poate provoca inflamații, care la rândul lor provoacă alte probleme de sănătate, când raportul este dezechilibrat. Aici devine util raportul optim. În dieta umană inițială, raportul era de aproximativ 1:1, în timp ce acum este de până la 20:1. Această creștere uriașă vine din aportul crescut de alimente bogate în omega-6, cum ar fi uleiurile. În general, literatura ne spune că putem urmări un raport de 4:1, ceea ce înseamnă că pentru fiecare gram de omega-3, nu mâncăm mai mult de 4 grame de omega-6. Cronometrul nu oferă raportul, totuși, împărțind valorile omega-6 la omega-3, putem ajunge la următoarele numere:
Date pentru 10Kg

Seminteomega-6omega-3raportul omega-6 la omega-3
Arahide1552,1 g0,3 g5173,60
Migdale1232,0g0,3 g4106,00
Nuci braziliene2387,7g1,7 g1404,52
Seminte de floarea soarelui2305,0g8,8 g261,93
Seminte de dovleac2067,1 g12g172,25
Caju778,2 g6,2 g125,51
Seminte de susan2522,7 g26,3 g95,92
Alune de padure783,3 g8,7 g90.03

Date pentru 100g

Seminteomega-6omega-3raportul omega-6 la omega-3
Pecan20,6 g1,0 g20.60
Nuci de macadamia1,3 g0,2 g6.50
Nuci38,1 g9,1 g4.18
Seminte de canepa28,7 g9,3 g3.08
Seminte de chia5,8 g17,8 g0,32
Seminte de in5,9 g22,8 g0,25

Dacă citești alte resurse, vei găsi alte informații. Totuși, toate resursele au asemănări, cum ar fi:

  • Nucile și semințele de cânepă au un raport apropiat de raportul optim.
  • Semințele de in și chia au mai mult omega-3 decât omega-6, așa că te ajută să echilibrezi un raport dezechilibrat de alimentele bogate în omega-6,

Așa că obținerea corectă a raportului nu-i o problemă, întrucât semințele de in sunt destul de accesibile și au o valabilitate destul de mare. Putem digera semințele de in și le putem absorbi nutrienții (inclusiv omega-3) doar mâncând semințe de in măcinate sau amestecându-le când facem smoothie-uri. Vestea bună este că poți digera semințe de chia fără o râșniță de bucătărie sau un blender, deoarece nu au nevoie de măcinare.

Semințele durează perioade lungi de timp deoarece conțin antinutrienți care le păstrează și le protejează până când sunt îndeplinite condițiile de germinare. Acești antinutrienți protejează semințele și de procesul de digestie, așa că te împiedică să digeri semințele. Și dacă nu digeri un aliment, nu-i absorbi nutrienții. Semințele sunt concepute să rămână într-o stare latentă în mediu uscat și să germineze în apă.

20220701_092843.jpg
Așa că, hidratându-le, le neutralizăm antinutrienții și le facem mai ușor de digerat.

20220706_083511.jpg

O cantitate mică de semințe îți oferă multă energie deoarece conțin mai multe grăsimi decât carbohidrați, ceea ce nu este optim. Și este, de asemenea, adevărat că acestea sunt alimente integrale, ceea ce înseamnă că grăsimea vine împreună cu fibre, minerale, vitamine, proteine etc. Uleiurile vegetale, pe de altă parte, sunt grăsimi pure. În natură, uleiul există doar ca parte a unei plante. Este natural să mănânci grăsimi mâncând întregul aliment care le conține și este nenatural să consumi grăsimi (uleiuri vegetale) extrase din alimente. Îți amintești conceptul de mâncare întreagă? Alimentele foarte procesate conțin ulei vegetal printre ingredientele lor principale, așa că ar putea fi o amenințare și mai mare pentru sănătatea noastră decât semințele.

Mesele instant:

au avantajul că nu necesită pregătire sau necesită pregătire minimă.

20220703_173539.jpg
Deși mesele instant sunt procesate, există o diferență între:

  • mese facute pentru gust, care presupun mai multa prelucrare si ofera mai puțină nutriție.
  • mese facute pentru sănătate, care presupun mai puțină prelucrare și oferă mai multă nutriție.

Există mai multe exemple de mese instant care durează mult timp și te ajută să-ți obții energia din carbohidrații complecși:

  • Fasolea în sos de roșii nu necesită gătire,
  • Piureul de cartofi instant se poate face doar cu apa rece,
  • Fulgii de ovăz pot fi preparați cu apă și adaosuri care depind de gustul fiecăruia. Sau în loc de apă, poți folosi lapte de soia preparat din lapte praf instant de soia.

20220703_171730.jpg

Aceste alimente instant ar putea fi bune pentru un plan de izolare, în care rămâi în casa ta actuală.
Ce zici de un plan de evacuare?

Spre deosebire de un scenariu de izolare, în care poți mânca și pregăti alimentele din casă, un scenariu de evacuare înseamnă că o urgență te obligă să-ți părăsești casa. Dacă apare acest scenariu, ar fi bine să fii pregătit. În acest caz poți transporta o cantitate limitată de bagaje și capacitatea ta de a pregăti mâncarea este, de asemenea, limitată, până când vei găsi un loc sigur în care să locuiești.
Care este o modalitate bună de a te pregăti pentru acest scenariu?

Câte cutii de fasole instant poți transporta și câte zile ai trăi din ele?

Ce alimente ar fi potrivite când ești pe drum?

In acest caz mâncarea instant care iti ofera multa energie si nutritie, fără preparare ar fi mai potrivita. Un exemplu de astfel de alimente ar putea fi batoanele nutritive.
20220721_194410.jpg
Aceste alimente instant îți oferă mult mai multă energie și nutriție în comparație cu aceeași cantitate de fasole coaptă, cartofi instant și fulgi de ovăz și nu necesită pregătire deloc. Batoanele nutritive s-ar putea să nu fie cea mai sănătoasă mâncare, totuși sunt mai sănătoase decât batoanele de ciocolată care oferă o cantitate similară de energie fără prea multă nutriție.

Paste uscate

Pastele ne permit să facem mese rapide. Cu toate acestea, e bine de știut câteva fapte:

  • Conține gluten, un tip de proteină care provoacă probleme de sănătate multor oameni.
  • Deoarece pastele rafinate sunt sărace în fibre și bogate în carbohidrați simpli, vor cauza creșteri ale zahărului din sânge și te vor menține sătul pentru mai puțin timp, întrucât carbohidrații simpli eliberează zahăr în sânge foarte repede.

Carbohidrații simpli sunt, de asemenea, legați de multe alte probleme de sănătate.

Adăugiri utile pentru prepararea alimentelor

Conservele de roșii și condimente
20220709_092500.jpg
(piper negru, turmeric, boia de ardei, curry, chilli etc.) te ajută să transformi amidonoase uscate sau conservate în mese,
20220523_181552.jpg
astfel încât nu trebuie să sacrifici gustul când prepari mâncare. O adăugire utilă pentru amidonoase uscate este bicarbonatul de sodiu. Îl poți folosi în apa de gătit pentru a înmuia coaja boabelor, ceea ce le face mai ușor de mâncat.
Ce zici de mesele dulci?

Pudra de roșcove,
20220703_171947.jpg
scorțișoara și îndulcitorii (care există în multe forme, printre care 2 exemple de alimente întregi sunt stafide și curmale)
20220703_172043.jpg
te pot ajuta să transformi fulgii de ovăz în mese.
Pudra de roșcove
20220706_101528.jpg
și stafide/curmale
20220706_133658.jpg
, împreună cu un robot de bucătărie, te pot ajuta și să transformi semințele într-o prăjitură,
20220706_123030.jpg
și chiar în batoane nutritive de casă, cu rețeta potrivită.

Soluții nutriționale:

În timp ce alimentele gătite menționate până acum ar putea fi mai sănătoase decât alte alimente, cum ar fi cele foarte procesate, e de asemenea bine să ne amintim că:

  • procesul de gătire reduce multipli micronutrienții și
  • iti poti satisface nevoile de nutrienti printr-o dieta echilibrata, variata, care contine o multime de fructe si legume

Acum ne putem lua vitaminele, antioxidanții și mineralele din alimente proaspete (fructe și legume).
Cum ne satisfacem nevoile nutriționale când alimentele proaspete nu sunt la fel de disponibile/accesibile ca acum?

Procesul de liofilizare păstrează nutrienții din fructe și legume pentru perioade lungi de timp (până la 25 de ani), astfel încât antioxidanții, mineralele și vitaminele din aceste alimente te vor menține sănătos în vremuri provocatoare.
Alimentele liofilizate necesită doar apă pentru a fi preparate și există într-o varietate de forme: alimente întregi (murele liofilizate), cubulețe (mango liofilizat cubulețe), felii (felii de banane liofilizate), pudră (pulbere de banane liofilizate).
Poți chiar să-ți faci propriile alimente liofilizate cu un aparat de uscare prin congelare. Aceste alimente îți oferă mai multă nutriție și durează mult mai mult decât conservele, și costă și mult mai mult.

De unde știi că îți satisfaci nevoile nutriționale din mese sau chiar din alimente liofilizate?

Ce faci dacă nu vrei să-ți faci griji cu privire la nutriție când pregătești o masă?

Nu trebuie să-ți faci griji pentru nutriție cu alimente care combină beneficiile alimentelor liofilizate și ale meselor instant. Îți poți satisface nevoile nutriționale pentru o masă cu pulberi nutritive, întrucât acestea combină nutrienții dintr-o varietate de alimente liofilizate. Băuturile hrănitoare făcute din pudră nutritivă instant te pot ajuta, și să prepari o masă mai nutritivă din fulgi de ovăz.

Ce zici momentul prezent? Cât de bine ne îndeplinim nevoile nutriționale pentru o masă din mesele noastre actuale?

Nici nu trebuie să ne gândim prea mult, întrucât răspunsul vine direct de la producătorii de alimente. Există 2 tipuri de alimente proaspete:

  • Alimentele organice au un gust mai bun, iți ofera mai mulți nutrienți si zero pesticide (toxine).
  • Alimentele non-organice îți oferă mai puțini nutrienți și multe pesticide.

r Organic.jpg
Aceasta înseamnă că dacă alimentele organice nu sunt accesibile:

  • datele de pe cronometru nu te ajută să cunoști nutriția alimentelor pe care le consumi,
  • mănânci alimente non-organice care sunt deficitare în nutrienți și toxice, așa că și tu ai deficiențe de nutrienți și acumulare de toxine.

Chiar dacă mănânci numai alimente proaspete organice, de unde știi că mănânci suficient pentru a-ți satisface toate nevoile de nutrienți?

Dacă vrei să rămâi sănătos fără a calcula nutrienții fiecărui aliment pe care îl consumi, poți folosi soluții nutriționale care sunt concepute pentru a te ajuta să-ți satisfaci nevoile de nutrienți.

Unelte pentru grădinărit

Poți deveni mai independent de magazinele alimentare prin creșterea propriilor tale alimente.

Soluții pentru apă

Poti folosi apa de ploaie (pentru baut, pentru prepararea mancarii, pentru activitati de curatenie etc.) cu ajutorul unui sistem de colectare a apei impreuna cu un filtru de apă.

Pe lângă alimente, pentru menținerea sănătății noastre, multe alte soluții sunt necesare:

  • avem nevoie de apă curentă,
  • dacă folosim dispozitive electronice, avem nevoie și de electricitate.
  • cu excepția cazului în care vremea este întotdeauna caldă unde locuim, trebuie să menținem casa caldă iarna,

Acest articol este mai mult legat de alimente, așa că alte idei ar putea fi subiectul articolelor viitoare.

Lucrând atât asupra efectului, cât și asupra cauzei

Să presupunem că ai trecut prin primul an de vremuri provocatoare, ai făcut o treabă atât de grozavă pentru securitate alimentară, încât ești pregătit pentru încă 20 de ani și ai și o soluție pentru utilizarea apei de ploaie. Și să presupunem, de asemenea, că ai devenit auto-sustenabil în ce privește energia casei tale: electricitate și încălzirea casei.
Cel mai bun lucru pe care îl putem face este o goană pentru supraviețuire sau suntem mai deștepți de atât?

Să presupunem că vei supraviețui evenimentelor următoare, pentru că te-ai pregătit din timp. Cum arata lucrurile mai departe?

Mâncarea va fi abundentă dintr-o dată?

Dacă doar ne aprovizionăm cu alimente, lucrăm doar la efect, nu și la cauză. Dacă securitatea alimentară chiar va fi afectată într-o asemenea măsură încât doar oamenii pregătiți o să supraviețuiască, atunci trebuie să existe o cauză.
Ce anume ar provoca o criză alimentară, deși planeta noastră este capabilă să producă suficiente alimente pentru toată lumea?
Dacă este bine să lucrăm atât asupra efectului, cât și asupra cauzei, Cum anume putem lucra și asupra cauzei, astfel încât să ne asigurăm că securitatea alimentară nu va fi o problemă pentru noi sau pentru copiii noștri?

Rezumat

  • Alimentația este unul dintre factorii care ne determină sănătatea.
  • Dacă îți place să fii o persoană pregătită, îți poți pregăti siguranța alimentară din timp.
  • Deși fructele și legumele proaspete nu au valabilitate prea mare, câteva concepte simple ne pot ajuta să facem alegeri mai sănătoase când ne pregătim siguranța alimentară în avans pentru perioade mari de timp, întrucât ne pot ajuta să știm care alimente cu valabilitate mare sunt mai sănătoase decât altele.
  • Alimentele menționate mai sus au avantajele și dezavantajele lor: Atat semințele cât si amidonoasele te îndepărtează de o alimentație optimă.Așa că, depinde de fiecare dintre noi să decidem care este o modalitate bună de a ne pregăti securitatea alimentară din timp.
  • O temă de gândire ar putea fi idei pentru a lucra la cauză.

Sănătatea ta fizică depinde și de sănătatea ta financiară: Cu cât sănătatea ta financiară este mai bună, cu atât îți poți permite o hrană mai sănătoasă, cu atât sănătatea ta fizică va fi mai bună. Și sănătatea financiară, la rândul ei, depinde de noi. Există multiple oportunități financiare prin care ne putem îmbunătăți sănătatea financiară, chiar și din confortul caselor noastre.
r fin.jpg
Depinde de noi să valorificăm oportunitățile pe care le avem în fața noastră.

Acest articol face parte dintr-o carte.
Ne vedem in articolul următor. Până atunci, în secțiunea de comentarii îți poți împărtăși părerea pentru întrebările acestui articol. Mulțumesc mult pentru vizită. O zi bună.

Clarificări utile:

  • Scopul acestor resurse nu este să transforme articolul într-o reclamă.
  • Idei de soluții de nutriție sau idei pentru îmbunătățirea sănătății financiare prin lucrul de acasă, au fost subiectul unui articol anterior.
  • Conținutul de mai sus nu reprezintă cunoștințe de specialitate și numai medicul tău îți poate oferi sfaturi medicale.
  • Nu sunt calificat să vorbesc despre pregătirea alimentelor,
  • Nu susțin neapărat toate opiniile din următoarele resurse,
  • Împărtășesc mai multe resurse, astfel încât să te poți inspira de la mai multe persoane care sunt calificate în acest domeniu,
  • Titlul acestui articol încurajează de fapt o conversație. Așa că, ce părere ai despre pregătirea din timp pentru sănătatea ta? Poți comenta mai jos.

Resurse

Lanțul de aprovizionare cu alimente, securitatea alimentară, evenimente curente, prețurile alimentelor, evenimente trecute, aprovizionarea cu alimente, aprovizionarea cu energie,
mâncare gătită, cronometru, ghidul 80 10 10, nutriție, raportul de acizi grași,

Ce este un om pregătit?
Resurse video despre pregătirea alimentelor
Articole despre pregătirea alimentelor 4 5 6 7 8 9 10
Mâncarea pentru evacuare

Colectarea și filtrarea apei de ploaie
Imaginile care nu sunt de pe telefonul meu sunt din surse de imagini fără drepturi de autor, cum ar fi: unsplash, pexels, pixabay, pxhere