Virtuaalivaluuttojen verotuksesta yrityksissä...

in #virtuaalivaluutat4 years ago (edited)

Hmm...

Esitin verottajalle viime viikolla seuraavanlaisen kysymyksen:

  • ovatko virtuaalivaluutat vaihto- vai rahoitusomaisuutta, jos:
    -- myy tai ostaa digitaalisia valokuvia (nft)?
    -- vaihtaa virtuaalivaluuttaa toiseen?

Sain tänään vastaukseksi seuraavaa:

Virtuaalivaluutta on

  1. rahoitusomaisuutta, jos sillä maksetaan yhtiön suoritetta vastaan tai sitä käytetään maksuna
  2. vaihto-omaisuutta, jos sillä käydään kauppaa
  3. valokuvat ja niiden tekijänoikeudet ovat vaihto-omaisuutta

Mitä ajatuksia nämä herättävät muissa?

Tietääkö kukaan muuten ovatko arvonalentumiset vähentymiskelpoisia vai ei? Koska näillä näkymin virtuaalivaluuttojen keskinäiset vaihdot ovat vaihto-omaisuutta, eivätkä silloin vähennyskelpoisia. Jos ne taasen ovat rahoitusomaisuutta, arvonalennus pitäisi olla vähennyskelpoista.

En muista esitinkö tätä kysymystä verottajalle (luultavasti en), eikä näinollen siitä tullut saaneeksi selvyyttäkään.

Tästä vähennyskelpoisuudesta on kuitenkin jonkin verran ristiriitaista tietoa netissä.

Saisko keskustelua? Kiitän etukäteen!

Sort:  

@Jaro,
This looks like a hurricane!

Cheers~

Osavaltioilla on taipumus julistaa kaikki Omaisuudekseen, jolloin voi alkaa verottamaan. Esim. Bitcoin-siirroista lain mukaan pitäisi lisäksi maksaa 30% "arvon" euromääräinen summa suojelurahaa. Eli kysehän on Euro-monopolin ylläpitämisestä.

Tämä selvisi mitä selvimmin omalla kohdalla, kun keksivät alkaa verottamaan Aikapankkeja, joissa käytetään tuntitokeneita monopolirahan sijaan. Enää yksi taitaa olla enää kymmenistä jäljellä Stadissa. Eli on ok tehdä ihan mitä vaan, kunhan ei pidä kirjaa ja jää kiinni.

Verokarhun tarkoitus on tuottaa maksimaalista liikevoittoa, eikä se synny niin että jätetään ottamatta se, mitä ihmiset ovat valmiita luovuttamaan. Eli voihan sitä isolle mafialle antaa roponsa, en kyllä kehuisi että se olisi moraalisesti oikeutettua.

Eli oma päätös, vasikoi itsesi ja maksa Vaihdoista välikäsille, tai jätä kertomatta ja säästä. En kyllä keksi tilannetta, jossa vaihtotappiot yksityishenkilöille korvattaisiin, kuten ulkomaalaisille suuryrityksille ja paikallisille hyvävelikerhoille 😀

Yrittäjänä ei oikein viitsi riskeerata. Yksityishenkilönä joku Hive voi mennä online-pelien joukkoon verotuksessa, mutta yrittäjänä pitää olla tarkkana kun pienistäkin kirjanpitovirheistä tulee aika kovia sanktioita ja verotuksen laiminlyömisestä voi firma lähteä alta, eikä se rahojen menettäminen tai vankeuskaan kiinnosta.

Mieluummin olen rehellinen firmani tuloista ja yksityishenkilönä panen kryptot säästöön, että voi sitten joskus ottaa elämän vähän kevyemmin, vaikka niiden kotiuttamisesta sitten joutuisikin vähän ekstraa maksamaan.

Toki verokarhu esitetään pelottavana uhkana, sehän on tehokkain hallintakeino. Suomalaisille se on kansallisurheilua, kuka keksii tyhmimmän asian jota kauhistua. Kovasti on käymässä maailmalla niin, että poliitikot ja virkamiehet viedään oikeuden eteen rikoksista ihmiskuntaa vastaan, joten ehkä tuo vanhentunut järjestelmä muutetaan digiaikaan ja aletaan päättämään asioista yhdessä.

Siinä mielessä vaikkapa tämä Hive DAO on jännä seurata, kuinka asioita ymmärtävät luultavasti osaavat huolehtia järjestelmästä paremmin, kuin suuryritysten juoksupojat ja tytöt. Itse jo nuorena huomasi, että yritys lähes aina jää yrittämisen asteelle, koska se on niin eri kastissa lakikirjastoissa suuryrityksiin verrattuna.

Tosiaan virallisessa systeemissä ei kannata kryptoja käyttää, ensin se kymppi muuttuu 7,6 eka kaverilla, tokalla on enää jäljellä siitä alle 6. Ja tämä kertautuu, kun välistäveto kiihtyy. EN kyllä sitä ymmärrä, miksi palvella koneistoa, josta ei ole mitään hyötyä ihmisille, päinvastoin?

Very interesting! A portal is opening!