Wat is blockchain eigenlijk?

in #blockchain7 years ago (edited)

Wat is Blockchain nu eigenlijk?

Blockchain is tegenwoordig een heet onderwerp over de hele wereld, maar voor velen blijft de technologie een ontwrichtend concept. Toch moet het niet, het concept is simpel zodra je je hoofd om de architectuur en theorie van de basiscrypto-economie kent. Deze architectuur zal de kijk op de wereld veranderen.

Als je op een simpele manier kennis wil maken met de blockchain technologie is dit je gids!

Een korte geschiedenis van het verrichten van geld.

Historisch gezien hebben mensen en bedrijven het vertrouwen van geld in banken en overheden aangewend om een zekerheid te waarborgen. Deze Middelen voeren een reeks belangrijke taken uit die het vertrouwen in een transactieproces, zoals authenticatie en recordhouding opbouwen.

shops-1026420_640.jpg

De behoefte aan vertrouwde tussenpersonen is vooral bij het maken van een digitale transactie een belangrijk onderdeel geworden het zit goed ingeburgerd.

Maar wat als er een manier was om digitale transacties te voeren zonder een tussenpersoon zonder extra kosten van een derde?
Nou, er is vandaag een nieuwe technologie die dit mogelijk maakt. Maar voordat we in het mechanisme van deze revolutionaire technologie duiken, is het belangrijk om een ​​beetje context te geven.

Blockchain en Bitcoin hoe komt dit tot stand?

Bitcoin verscheen voor het eerst in 2008 na de financiële crisis, geschreven door een persoon, of een groep personen( niemand weet het zeker) die de naam Satoshi Nakamoto gebruiken.

In de whitepaper is een innovatief peer-to-peer elektronisch betaalsysteem genaamd Bitcoin beschreven waarmee online betalingen direct kunnen worden overgedragen, zonder tussenpersoon, dus maw we hebben geen centrale speler meer nodig.

network-24993_640.png

Hoe de blockchain waarde overbrengt...

Terwijl het voorgestelde bitcoin betalingssysteem innovatief was, was het het mechanisme van hoe het werkte een echte revolutionaire doorbraak.

Niet alleen bleek de digitale munt een belangrijke ontdekking maar ook de technologie die er achter zat, vandaag bekend als de blockchain lijkt het een tweede internet te worden.

Alhoewel geassocieerd met Bitcoin, heeft de blockchain technologie veel andere applicaties. Bitcoin is slechts het eerste en meest bekende gebruik.

In feite is Bitcoin slechts één van ongeveer 700-900 applicaties die vandaag het blockchain besturingssysteem gebruiken. Vele altcoins zien vandaag het licht in deze nieuwe technologie.

Blockchain is een groot elektronisch systeem, waarop je toepassingen kunt bouwen.

Een voorbeeld van de evolutie en de uitgebreide mogelijkheden van blockchain, buiten de digitale valuta, is de ontwikkeling van het Ethereum public blockchain, NEM, EOS, NEO... dat een manier biedt om peer to peer-contracten uit te voeren.

Maar hoe gaat alles nu in zijn werk?

Blockchain is een gedecentraliseerde database die records houdt van digitale transacties. In plaats van een centrale beheerder als een traditionele database zoals centrale banken, overheden en accountants, heeft een gedecentraliseerde databse een netwerk die gesynchroniseerd is via het internet en zichtbaar is voor iedereen binnen het netwerk.

Wanneer een digitale transactie wordt uitgevoerd, wordt het gegroepeerd in een cryptografisch beveiligd blok met andere transacties die zich in de laatste 10 minuten hebben voorgedaan en naar het gehele netwerk zijn verzonden.

Miners concurreren dan om de transacties te valideren door complexe gecodeerde problemen op te lossen. Hierbij zijn enorme rekenkrachten nodig die een gewoon thuiscomputer niet meer kan waarmaken. De eerste miner die de blok gaat valideren ontvangt een beloning.

people-991462_640.jpg

Een gevalideerde blok transacties wordt dan toegevoegd aan een keten in een lineaire volgorde. Nieuwe blokken van gevalideerde transacties zijn gekoppeld aan oudere blokken, waarbij een ketting van blokken wordt gemaakt die elke transactie in de geschiedenis van die blockchain laten zien en de hele keten wordt voorturend bijgewerkt.

Door de gedecentraliseerde, open en cryptografische aard van Blockchain kunnen mensen elkaar vertrouwen om een peer-to-peer actie uit te voeren, waardoor de behoefte aan intermediairs verouderd is. Dit brengt ook ongekende veiligheidsvoordelen op.

Hoe zit het dan met hackers?

Hacking aanvallen zijn vrijwel onmogelijk. Als een hacker een bepaalde blok in een blockchain zou willen aanvallen, zou de hacker niet alleen de specifieke blok moeten hacken, maar alle blokken van de gehele geschiedenis van die blockchain wat dus zo goed als onmogelijk is.

internet-2515611_640.jpg

Is blockchain een nieuwe internet met een nieuwe economie?

Blockchain is een zeer innoverende technologie die belooft de wereld te veranderen zoals we het nu kennen. De technologie verandert niet alleen de manier waarop we het internet gebruiken, maar het is ook revolutionair voor de wereldeconomie.

Door het digitaliseren, stuurt blockchain een fundamentele verschuiving van het internet waar we direct informatie kunnen zien, uitwisselen en communiceren naar een waarde, waar we direct de activa kunnen uitwisselen.

Een nieuwe wereldwijde economie van directe waardeoverdracht is een feit, waar grote tussenspelers niet meer belangrijk zijn. Een economie waar vertrouwen wordt opgericht, niet door centrale tussenpersonen, maar door middel van een complexe computercode.

De technologie die de komende decennia waarschijnlijk de grootste impact heeft, is aangekomen. De onderliggende technologie van digitale valuta's zoals Bitcoin en altcoins heet de blockchain.

Blockchain heeft toepassingen die veel verder gaan dan voor de hand liggende dingen zoals digitale valuta en geldoverdrachten. Van elektronische stemming tot slimme contracten.

Blockchain zal vele industrieën verstoren die vertrouwen hebben op tussenpersonen, waaronder banken, onroerend goed, verzekeringen en de overheidssector. Dit zal leiden tot banenverliezen en de volledige transformatie van de gehele industrie.

Maar over het algemeen brengt de eliminatie van tussenpersonen voornamelijk positieve voordelen. Banken en overheden belemmeren bijvoorbeeld het vrije verkeer van zaken door de tijd die nodig is om transacties en wettelijke vereisten te verwerken.

De blockchain zal een grotere hoeveelheid mensen en bedrijven in staat stellen veel vaker en efficiënter te verhandelen. Blockchain-technologie elimineert ook dure intermediaire vergoedingen die een last zijn voor particulieren.

Iedereen met een telefoon, zal gelijke toegang hebben en de totale adresseerbare markt uitbreiden. De potentiële effecten van blockchain technologie op de samenleving en de wereldeconomie zijn enorm belangrijk.

Met een steeds groeiende lijst van real-world toepassingen belooft blockchain technologie een enorme impact te hebben. Dit is nog maar het begin mensen.

Veel van de meeste applicaties en platforms zijn nog niet eens uitgevonden en nog veel mensen moeten deze technologie nog ontdekken. Wij bij dit lezen zijn er als eerste bij waarbij ik je wil feliciteren voor je open geest.

Sort:  

Goed uitgelegd waarvoor dank.

Graag gedaan, leuk dat je er wat aan hebt 👍

Jammer dat Nederlandse artikelen het nog niet zo goed doen op steemit. Misschien een idee via Facebook mensen hier je schrijven te laten lezen?

Upvote van mij voor je moeite in ieder geval