5 motive pentru care trebuie să privești înapoi

in #blog7 years ago

download (2).jpg
Viața este creatoarea unei istorii bogate. Fiecare moment din viața noastră a devenit o cărămidă pentru construirea palatului ce constituie viața noastră. Este important să ne apreciem trecutul și să fie o parte importantă în viața noastră. Privind înapoi asupra trecutului nostru putem realiza prin câte am trecut și că am reușit să le facem față.
Un lucru important este să nu ne pierdem în trecut, să nu stăm zilnic cu gândul la ce s-a întâmplat. De exemplu, dacă ai trecut printr-un moment traumatizant, mintea ta, poate continua să recreeze acea amintire, făcându-te să retrăiești același stres continuu. Având în vedere cele menționate mai sus, să te gândești și să revezi trecutul poate fi dăunător, dar exista și momente în care, privind în trecut vei avea de câștigat. Iată care sunt cele 5 cazuri în care trecutul te ajuta în prezent.

1)Să îți amintești de unde ai plecat

Uneori, îți este nespus de greu în viață și ești descurajat. Reflecția la lucrurile care s-au întâmplat sunt importante în aceste momente. Trecutul tău poate fi un impuls, atunci când te gândești de unde ai plecat și unde ești la momentul actual. Îți poate da curaj să continui. Nu trebuie să te gândești la faptul că te-ai blocat la un anumit nivel. Gândește-te la ce ai făcut până să ajungi aici și câte ai înfruntat.
Văzând progresele pe care le-ai făcut și amintindu-ți de lucrurile pe care le-ai făcut, vei primi o doză de motivație consistentă, ce poate într-un mod destul de evident să te ajute să treci peste pasa proastă în care ești. Chiar dacă există încă un drum lung, dur, înainte, revenirea la progresul făcut până în momentul de față, te poate ajuta să obții încurajarea și motivația de care ai nevoie pentru a ajunge la final.

2)Să fii deschis

Reflecția asupra vieții te ajută să îți păstrezi mintea deschisă și chiar te poate ajuta în modul în care judeci lumea. De exemplu, dacă cineva se află într-o poziție „mai puțin dorită” în viață, este întotdeauna important să îți amintești că poate și în propria ta viață la un moment dat, ai fost într-o poziție neplăcută. S-ar putea să fii fost chiar tu, judecat de alții pentru momentul prin care treceai. Privind înapoi la trecutul tău și analizând perioadele proaste din viața ta, vei fii mai reținut când va veni vorba de judecarea altor persoane pentru faptele lor. Practică empatia în defavoarea judecății și încearcă să vezi problemele prin ochii trecutului, nu ai prezentului.

  1. Să îți aduci aminte de lucrurile bune

Privind înapoi, la amintirile pozitive din viața noastră, vom avea multe de câștigat. Pentru a ne înțelege pe deplin caracterul de azi, trebuie să ne amintim unele întâmplări mai vechi. Este important sa te concentrezi pe lucrurile bune din trecut, pline de dragoste ce te fac să fii calm și liniștit.
Dacă te simți deprimat, concentrează-te pe o amintire frumoasă din trecutul tău. Astfel de amintiri te fac să te simți mai bine, să ai un sentiment de liniște și fericire. Dacă ai o disputa mai încrâncenată cu cineva este bine să te gândești la o experiență plăcută prin care ai trecut lângă acea persoana. Împărtășește-o cu ea, astfel vei dizolva tensiunea dintre voi. Fiecare om în parte are o viață unică, cu bune și cu rele, dar, la fel ca oricine altcineva, a avut și parte de bucurii în viață. Concentrează-te pe lucrurile pozitive și permite-le să îți influențeze viața într-un mod pozitiv.

4)Îți reamintește scopul călătoriei

După ce ai călătorit atât de mult, poți uita de ce mai mergi. Viața este o călătorie lungă și complexă și este ușor să renunti. Ce este important și trebuie menționat de fiecare dată când există o oportunitate, este acela ca, reamintirea scopului conduce omul. Fie că este vorba de o dorință, fie că este vorba de o necesitate, călătoria este inevitabilă. Poți porni pe un drum ușor, dar să continui în momente grele nu. Atunci reamintirea scopului te va forța să continui. Îți va da energie și te va face mai puternic. Adu-ți aminte de scopul tău!

5)Pentru a te îndepărta de lucrurile negative

Când te gândești la trecut, vei provoca multe lucruri pozitive, dar și negative în subconștientul tău. Nu trebuie să rămâi blocat într-un eveniment traumatic din trecut. Poți utiliza negativitatea pentru a realiza pozitivitate. Întreabă-te de ce s-au întâmplat atâtea lucruri negative, ce ai de învățat din ele. Exista lecții pe care trebuie să le înveți din luptele pe care le-ai dus în viața cu răul?
Să știi că această întrebare a creat mulți oameni de succes și continua să o facă, Fii și tu unul dintre cei care folosesc avantajele dezavantajului în favoarea lor.
NU UITA! Aboneaza-te ca sa fi la curent cu ceea ce postez, da-mi un VOT si voi face la fel!