Elektrische autoverkopen november: Op naar een spannende jaarafsluiting!

in #cars4 months ago

November is voorbij, en de RAI vereniging heeft de autoverkopen van deze maand bekendgemaakt. Opnieuw de beste "normale" maand ooit.

Verkopen en trends

In november zijn er 7.959 volledig elektrische auto's en bedrijfsauto's verkocht. Het marktaandeel van Batterij Elektrische Voertuigen (BEV) kwam deze maand op 20,3% van het totaal aantal verkochte auto's. De verkopen waren 7% hoger dan in oktober en 14% hoger dan in november van vorig jaar. Alleen in december van vorig jaar zijn er meer elektrische auto's verkocht, maar dat was omdat de bijtelling voor leaserijders per 1 januari omhoog ging (net zoals komend jaar).

Voor 2020 als totaal staat de teller nu op bijna 45.000 geregistreerde elektrische auto's en een marktaandeel van 12,1%. Daarmee liggen we 18.000 achter op het totaal van vorig jaar, dus het gaat lastig worden om dat te verbeteren. Qua marktaandeel gaat 2020, met dank aan de coronacrisis, echter het beste jaar ooit worden.

image.png

Best verkochte modellen

Voor de tweede maand op rij is de maandwinnaar de Volkswagen ID.3. Met 1.499 geregistreerde auto's scoorde hij overigens wel een stuk lager dan vorige maand. Een verrassende tweede is de Volvo XC40. Vorige maand werd er slechts 1 van verkocht en deze maand 825. Voor het eerst in tijden is de Kia e-Niro niet in de top 2 te vinden. Met 767 registraties (opnieuw een persoonlijk record!) belandt deze Koreaan op 3. Op 4 en 5 vinden we twee broertjes (of zusjes zo je wilt). De Hyundai Kona staat op 4, met 529 registraties, en de Polestar 2, die zijn onderstel deelt met de XC40, staat met 502 registraties op plek 5.
Tevens een heleboel nieuwe modellen deze maand: De Fiat 500, Aiways U5, Lexus UX, Toyota (jaha, zelf Toyota gaat aan de stekker, het moet niet gekker worden...) Proace, Maxus Deliver 3 en Citroën C4. Voor elk steeds wat meer wils!

In de jaarranglijst gaat nu ook de ID.3 de Model 3 voorbij. De "baby" Tesla staat zo'n 1.400 registraties achter de Kia e-Niro (5.800) en 450 achter de ID.3 (4.900). Hoewel dat wellicht een onoverbrugbare achterstand lijkt, laten de cijfers van de eerste helft van december zien, dat het best nog wel eens spannend kan worden voor de jaarranglijst. Op 4 en 5 staan de Kona en de e-Golf en dat zal over een maand waarschijnlijk nog steeds het geval zijn.

image.png

De eindsprint is ingezet. Gaat de Model 3 opnieuw bovenaan de ranglijst eindigen? Of wordt de e-Niro of ID.3 de koning van 2020? We zien het over een week of drie!

Sort:  

Your current Rank (19) in the battle Arena of Holybread has granted you an Upvote of 24%

Yay! 🤗
Your post has been boosted with Ecency Points.
Continue earning Points just by using https://ecency.com, every action is rewarded (being online, posting, commenting, reblog, vote and more).

Support Ecency, check our proposal:
Ecency: https://ecency.com/proposals/141
Hivesigner: Vote for Proposal