DPoS Hakkında Genel Bilgi [Cointurk 10. Projesi]

in #cointurk6 years ago

 Merhaba arkadaşlar, türkçe kaynak bazında kısır bir konuyla karşınızdayım ve sizlerde genel bir fikir oluşmasını sağlayacak kadar bilgi aktarmaya çalışıcam.

 DPOS yani "Delegated Proof-of-Stake", bir algoritmadır. Şu an için en hızlı, esnek ve en fazla verim alınabilen merkezi uzlaşmacı modeldir. Bu algoritmanın Daniel Larimer tarafından icat edilmiş olduğunu ve amacının kripto para birimlerinin ağını daha iyi bir güvence altına almak olduğu aşikardır. Tabi her yeni bir şeyin ortaya çıkış nedeni ondan bir önceki sürümün yetersiz kalmasıdır. Bitcoinin bilinen sistemi olan  Proof Of Work yani POW'un eksilerini gidermek için yapılan bir algoritma olduğu yorumunu yapabiliriz. Bitcoinin blockchain sistemi POW algoritmasına göre yapılmıştır. 

 POW, Bitcoin Blockchain olarak tabir edebileceğimiz ağı kullanan dijital para birimidir. Bitcoin’deki blockchain üzerinde işlemler ardışık biçimde bloklar içerisine kaydedilir. Bloğa kaydedilen işlemler bir önceki blok ve bir sonraki ile bağlantılı biçimde şifrelendiğinden olası hacklenmelerin önüne geçilir. 

  Avantajlar

  • Merkezi bir otoriteye gerek duymadan çalışan ayrıca, tüm kullanıcıların ortak bir şekilde hareket etmelerini mümkün kılan bir sistemdir.
  • ‎Kullanıcıların mağduriyetini genel talep doğrultusunda en aza indirerek en doğru seçimi yapar.
  • Saniyede 100.000 işlem yapabilen bir sistemdir.
  • Daha az enerji tüketir ve aynı zamanda çok daha hızlı bir sistem olmasıdır.
  • DPOS algoritması diğer türlerine göre çok daha güvenlidir.
  • Hacker saldırılarına karşı yüksek koruma sağlar.
  •  İşlem komisyon oranı 0'dır.  

 Olumsuz yönlerine gelecek olursak;

  • Bildiğim kadarıyla DPoS algoritması bir ünvan sistemine dayalı olduğundan gelirleri de ona göre paylaştırmaktadır yani anlayacağımız yeni üyelerin gelirleri için olumsuz bir durum olduğudur. Daha az kazanırlar.
     

Dostlarım sizlere aktarabileceklerim şimdilik bu kadar görüşmek üzere, iyi okumalar. :)
 

Sort:  

Bu konuda türkçe kaynak bulmak gerçekten zor bilgilendirici bir yazı olmuş .congratulations!

thank you so much my friend :)