Ripple ile Tanışın [Cointurk 11. Projesi]

in #cointurk6 years ago

Bildiğim kadarıyla madenciliği yapılamıyor ve blockhain tabanlı. Ödeme sistemleri sağlayan çoğu şirket ve bankaların, kolayca karşılık bulabildikleri için tercih edilen bir koin.

2017 yılında büyük çıkış yakalayan Ripple, diğer kripto paraların aksine, merkezi olmayan, üretimi tamamen bir şirket tarafından yapılan bir para birimi.

Dünyada da bir çok büyük şirketlerin paralarını ve varlıklarını yöneten, transferde kolaylık sağlayan Ripple, düşük maliyet ve hızlı sistemiyle tercih ediliyor. Çünkü 4 saniye gibi çok kısa bir sürede gönderim yapabiliyor. Ayrıca saniyede 45-50 bin işleri kaldırabilecek bir altyapısı olduğu da iddialar arasında.

35 Milyar Dolara yakın Pazar payı olan koinler arasında sıralama yaparsak, bitcoin, etherium ve bitcoincash den sonra geliyor diyebiliriz. Dünya da 60 dan fazla borsa da işlem görmesi de ulaşılabilirliğini kolaylaştırıyor. Sayısı belli ve üretilmiş toplam Ripple’ların sayısı 99,993,093,880 XRP. Fakat hepsini piyasada sürmüş değiller. Halihazırda piyasada bunun 3 te biri kadarı dolaşımda. Geri kalanlar şirket tarafından belli periyotlarla pazara sunuluyor..

Diğerlerine göre avantajı ise bir şirkete bağlı olması. Bu güvenilirlik ve şirket ile büyüme anlamına geliyor. Buda diğer koinlerden Ripple’yi farklılarştırıyor.
222222.jpg
Bitcoin gibi merkezsiz kripto paraların en çok eleştirildiği nokta olan, değerini bir varlığa dayandırmama özelliği Ripple için geçerli değil. Ripple değerini kâr üreten bir şirkete dayandırması ile kendini diğer kripto paralardan farklılaştırıyor.
Ayrıca Brad Garlinghouse’un yöneticisi olduğu XRP’nin New York, San Francisco, Sidney, Londra, Hindistan, Singapur ve Lüksemburg’da ofisleri de bulunuyor.
1.png
Kısa süre içinde büyük değer kaybetti fakat kripto para piyasalarının tümüyle değer kaybettiklerini de unutmayalım. Artışa geçtiklerinde XRP de artışa geçecektir.

Okuduğunuz İçin teşekkürler.