Ce actiuni putem intreprinde pentru dreptate?

in Liga Dreptății2 years ago (edited)

z q oriz.png
Acest articol este pentru toți oamenii care doresc să acționeze pentru dreptate.
Varianta PeakD.

Vestea bună despre dreptate

este că există oameni orientați spre soluție care lucrează pentru dreptate, de exemplu Alianța Civică Unită (ACU). Acești oameni își fac partea pentru rezolvarea nedreptății, ajutându-ne să fim conștienți de nedreptate și împărtășind idei orientate spre soluții. Felicitări tuturor.

Avertisment:

Faptul că ne îndreptăm destul de repede către o lume mai nedreaptă, în care avem mai puțină libertate, arată că mișcarea pentru dreptate este prea mică pentru a face o diferență pozitivă. Pentru că rămânem fără timp, nu avem timp să ne ascundem după deget. Această realitate dură va explica de ce conținutul pe tema dreptăți ți se poate părea dur.

  • Acolo unde este opresiune, există și o mișcare împotriva asupritorului.
  • Acolo unde există opresiune, există și o mișcare care protejează libertatea.
  • Acolo unde este nedreptate, există și o mișcare pentru dreptate.

Dacă ești la curent cu următoarele reguli, câteva puncte cheie te pot ajuta să ai

O privire de ansamblu despre dreptate și libertate.

  • Marele resetare este deja în desfășurare și implică schimbări pentru toate aspectele vieții noastre: sistemul financiar, sistemul alimentar, viața noastră socială, libertatea noastră etc.
  • Monedele actuale vor fi schimbate în monede digitale ale băncii centrale, în engleză Central Bank Digital Currency (CBDC).
  • Identitatea noastră va fi schimbată într-o identitate digitală.
  • Scorul de credit ESG (un alt nume pentru scorul de credit social chinezesc) este o altă schimbare care va fi parte din platforma de identificare digitală.

r reset.jpg

Aplicația de scor social de pe telefonul tău ar putea arăta altfel decât aplicația chineză de scor social.
Ceea ce contează este că scorul tău va reflecta conformitatea ta.

r ss.jpg

De exemplu, vei avea un scor bun dacă te conformezi regulilor. Nu-i nimic rău în a respecta regulile care ne ajută să trăim într-o societate civilizată. Problema este când regulile nedrepte ne încalcă drepturile și libertățile. Și istoria arată că guvernele caută să creeze reguli pentru a-și consolida controlul și pentru a ne reduce libertatea, întrucât oamenii liberi nu pot fi guvernați. Pentru că suntem pe drumul către o lume digitală, ne va fi convenabil să dovedim că suntem buni cetățeni.

r colaj scor.jpg
Va trebui doar să ne scanăm aplicația de identificare digitală la fiecare punct de acces.
Aceste schimbări au multiple consecințe:

  • Oamenii care controlează CBDC-urile îți pot anula banii digitali dacă nu te conformezi cu regulile lor.
  • Accesul tău la toate serviciile va fi condiționat de Scorul tău de credit ESG, care, la rândul său, depinde de tot ce faci.
  • Scorul tău permite conducătorilor tăi să controleze toate aspectele vieții tale.

Într-un sistem totalitar, libertatea ta de a pune autoritatea sub semnul întrebării este garantată. Cu toate acestea, libertatea ta după ce pui autoritatea sub semnul întrebării nu este garantată.

r guar(1).jpg

Într-o lume digitală, ai libertatea de a nu te supune, dar dacă faci asta, viața ta nu va fi la fel de convenabilă ca acum:

r access.jpg

  • Imaginează-ți că accesul tău este interzis la fiecare punct de intrare: locul tău de muncă, afacerea ta, magazinele alimentare etc.
  • Imaginează-ți că plățile tale sunt refuzate.
  • Imaginează-ți că nu poți crea sau împărtăși conținut pe rețelele tale sociale.

Aceste scenarii vor fi o realitate în următoarea lume digitală, cu excepția cazului în care te conformezi în totalitate regulilor.

  • Cum ți-ar plăcea o viață în care accesul tău este interzis la fiecare punct de intrare?
  • Cum ți-ar plăcea o lume în care tranzacțiile tale sunt refuzate?
  • Cum îți place o lume în care libertatea ta este condiționată de scorul tău social, care, la rândul său, depinde de tot ce faci?

r acc D(1).png

Avem nevoie de acces la multiple servicii (apă potabilă, energie electrică, loc de muncă, magazine alimentare, spital, bancă etc.) pentru a funcționa în societatea noastră. Dacă ne este refuzat accesul la aceste servicii, suntem excluși din societate. Așa că, datorită tehnologiei și multor altor factori, în curând va trebui să alegem între

  • Supunere totală față de reguli și
  • Excludere din societate. În acest caz, nu vom putea să ne întreținem viața, cu excepția cazului în care suntem autosustenabil și producem tot ce avem nevoie (hrană, apă potabilă, electricitate și alte produse necesare pentru susținerea vieții noastre) fără a fi parte din societate.

O lume digitală nu arată ca un sistem normal, ci mai degrabă este ca unul totalitar, în care

  • este necesară ascultarea totală față de guvern,
  • nu avem libertate,
  • nu avem autoritate.

r digital 2.jpg

Dacă facem nimic pentru a ne proteja libertatea, multiple reguli următoare ne vor reduce și mai mult libertatea și, în curând, vom ajunge la un punct în care nu mai avem libertatea de a rezolva opresiunea și alte nedreptăți. Până ajungem la acel punct, avem șansa să întoarcem șansele în favoarea noastră, dacă ne mișcăm suficient de repede.
Când vine vorba de dreptate, mulți oameni întreabă:

Ce putem face pentru dreptate?

Am fi mai eficienți pe drumul către dreptate dacă mișcarea ar fi mai mare.
Prin urmare, care ar fi unele acțiuni pe care le putem întreprinde pentru a crește mișcarea?

Un scop are 2 etape

Fiecare scop are 2 realizări: una fizică și una informațională. De exemplu: când construim o casă:

  • În etapa informațională creăm o imagine a casei pe care dorim să o construim, adunăm informațiile necesare pentru construirea casei, creăm o imagine a procesului de construire a casei, adunăm informații despre materialele necesare, există comunicare necesară pentru alcătuirea unei echipe de muncitori.
  • Etapa fizică înseamnă procesul de transformare a materialelor fizice într-o casă.

Dacă scopul nostru este dreptatea, vom lucra mai întâi la nivelul informațional, în care ne creăm o imagine a ceea ce ne dorim, adunăm informații, împărtășim informații, creăm o imagine a procesului, există comunicare între oamenii care lucrează împreună. Având în vedere tehnologia pe care o avem la îndemână, nu a fost niciodată așa de ușor să împărtășim informații.

r journey.jpg

Un scop mare începe cu un scop mic care poate fi realizat acum, la fel cum o călătorie de o mie de pași începe cu un singur pas. Când vrem să atingem un scop mare, îl putem împărți în scopuri mai mici până ajungem la scopuri zilnice, adică acțiuni pe care le putem face astăzi. Dacă dreptatea este scopul nostru mare, care ar fi niște scopuri mai mici?
Dacă totul se face prin oameni, opresiunea și alte nedreptăți se fac deasemenea prin oameni. Opresiunea nu va mai fi făcută de oameni, când o masă critică de oameni nu va mai coopera cu planul opresiv.

O masă critică de oameni

Putem crea o masă critică de oameni dacă ajungem la mai mulți oameni cu mesajul nostru.
Care este o modalitate bună de a transmite un mesaj?
Există multe documentare și emisiuni despre nedreptate și despre crearea unei lumi mai drepte. De exemplu,

Există și multe articole:

Detaliile din articole și documentare ne pot ajuta să aprofundăm un subiect.
Putem rezolva nedreptatea atâta timp cât știm care este nedreptatea, la fel cum putem rezolva o problemă atâta timp cât știm care este problema. Prin urmare, detaliile din articole și documentare sunt critice pentru rezolvarea nedreptății, deoarece ne ajută să știm care este nedreptatea noastră.
Cu toate acestea, dacă nu suntem realiști în ceea ce privește acțiunile noastre, ne învârtim roțile in gol.

r hamster.jpg

Dacă suntem cu adevărat interesați de dreptate, atunci am putea la fel de bine să fim realiști în privința ei, deoarece nu vom obține dreptate cu strategii nerealiste. Dacă suntem realiști în ceea ce privește dreptatea, am putea la fel de bine să ne punem câteva întrebări pentru a evalua cât de realiste sunt acțiunile noastre.

  • Câți oameni sunt interesați să citească articole și să vizioneze documentare?
  • Câți oameni vor studia aceste materiale?
  • Dacă nu ajungem la oameni cu mesajul, câte șanse avem să creăm o masă critică de oameni?
  • Cât de realist este să creăm o masă critică dacă folosim doar documentare și articole?

Ce părere ai despre acțiunile pe care le putem întreprinde pentru dreptate?
Care ar fi o abordare mai realistă pentru dreptate:

  • una în care oferim oamenilor detalii fără a le avea mai întâi atenția sau
  • una în care avem mai întâi atenția oamenilor și apoi le oferim un mesaj detaliat?

Dacă prima abordare este suficient de realistă, unde este masa critică necesară pentru a depăși nedreptatea?

Dacă am fi realiști în ceea ce privește dreptatea, am admite că majoritatea oamenilor nu sunt interesați nici să citească articole și nici să vizioneze documentare.
Nu trebuie să mă crezi. Poți simți pe propria ta piele tiparul, cerându-le prietenilor tăi să verifice un articol sau un documentar despre dreptate. Și așteaptă să vezi câți vor studia informația. Am bănuiala că vei aștepta destul de mult.

Când distribuim un mesaj, ar putea fi o idee bună să avem atenția oamenilor. Acesta ar fi primul pas.
La ce folosește să începem cu pasul numărul 2, în care oferim oamenilor detaliile mesajului nostru, fără a le avea mai întâi atenția?
Când împărtășim un documentar sau un articol, le cerem oamenilor să investească mult timp pentru a studia un mesaj, le cerem prea mult.

Povestea poate fi diferită când împărtășim un conținut diferit. O imagine are potențialul de a deveni virală, întrucât nu avem nevoie de mult timp pentru a privi o imagine. Cu toate acestea, nu ne permite să transmitem prea multe informații. Și un mesaj poate fi înțeles greșit când este scos din context. Un alt tip de conținut care are potențialul de a deveni viral este

Un videoclip

Printr-un videoclip putem oferi context mesajului pe care îl împărtășim, fără a cere oamenilor prea mult. Împărtășirea unui videoclip nu este doar despre un mesaj, ci și despre împărtășirea muzicii.

Dacă dreptatea încă ți se pare o cauză pierdută, atunci poți la fel de bine să spui câți oameni cunoști cărora nu le place muzica.

Oamenii ar putea avea un motiv să urmărească o emisiune de o oră despre dreptate, dacă le-am oferi un motiv printr-un material mai scurt, cum ar fi un videoclip. Cu muzică putem împărtăși un mesaj într-un ambalaj plăcut.

O altă parte interesantă a unui videoclip este că poate avea un articol corespunzător:

  • Unde este explicat sensul versurilor și
  • Asta îi conduce pe oameni la diverse resurse detaliate (articole și documentare)

Articolul corespunzător pentru fiecare videoclip al albumului ar crea o tranziție lină între cei 2 pași ai abordării:

  • Primul pas: atenția oamenilor pentru un anumit subiect, de exemplu dreptatea,
  • Pasul 2: detalii pentru acel subiect.

Oamenii sunt atrași în mod natural de conținut care îi ajută într-un mod semnificativ. Tocmai asta putem face cu un album care îi ajută pe oameni să-și îmbunătățească viața: sănătatea, sănătatea financiară, mintea, sănătatea socială, sănătatea emoțională.

r album 4.jpg

  • Imaginează-ți că poți găsi ideile pentru prosperitate din seria de cărți Transurfing de Vadim Zeland într-un videoclip.

Screenshot_54.jpg

  • Imaginează-ți că poți învăța idei din cartea Cele 7 obiceiuri ale oamenilor eficace, de Stephen R. Covey dintr-un videoclip.

20220729_114557.jpg

  • Imaginează-ți că poți crea mai multă conștientizare pentru dreptate și libertate prin împărtășirea unui documentar și poți folosi și un videoclip. Care conținut va ajunge la mai mulți oameni?
  • Imaginează-ți că poți ajuta oamenii să facă alegeri mai sănătoase, recomandându-le nutriționiști, cărți despre nutriție sau poți, de asemenea, să distribui un videoclip.
  • Imaginează-ți că poți inspira oamenii să-și construiască o mentalitate puternică cu un videoclip.

20210624_182411.jpg

  • Imaginează-ți că poți lăsa lumea mai bună decât ai găsit-o cu muzică.

Ce sursă de informații ai prefera ca să te ajuți pe tine și să-i ajuți pe alții, cărți, documentare sau un album?
Un album este o colaborare între oameni care își unesc abilitățile artistice: oameni care scriu versurile, oameni care cântă versurile, oameni care produc muzica instrumentală.

r politik 1.jpg

r politik 2.jpg

r politik 3.jpg

O echipă de oameni cu abilități artistice

Putem crea o trupă împărtășind ideea albumului cu cât mai mulți oameni, pentru ca cei cărora le place ideea să poată ridica mâna și să intre în trupă.
Putem depăși nedreptățile și putem crea o diferență constructivă în lumea noastră reală, la fel cum o face Liga Dreptății în lumea filmelor.

  • Cuvântul „Nelimitat” înseamnă că nu există limită pentru câți oameni pot face parte din echipă, atât timp cât le place ideea.
  • Cuvântul „Ligă” înseamnă că împreună putem atinge scopuri remarcabile pe care nu le-am atinge dacă am munci separat.
  • Cuvântul „Dreptate” înseamnă că scopul este de a face o diferență constructivă în lumea noastră.

Fără o echipă nu va exista un album. Așa că, poți fi parte din soluție chiar dacă împărtășești doar ideea albumului. Deși pare o acțiune nesemnificativă, împărtășirea ideii albumului este utilă pentru crearea echipei, care la rândul ei este utilă pentru crearea videoclipului, care la rândul său este util pentru crearea unei mase critice. Cu cât mai mulți oameni împărtășesc ideea pentru album, cu atât mai mulți oameni găsesc ideea, cu atât echipa va fi asamblată mai repede.

Forma finală a videoclipului depinde de colaborare. Ca o notă secundară, nu trebuie să fii de acord cu următoarele versuri. Următoarele exemple au rolul de a te ajuta să ai o imagine pentru ideile pe care le citești. Prin urmare, în funcție de cât de bine o să colaborăm, videoclipul muzical propriu-zis va avea una din mai multe forme posibile:

  • O formă în care versurile rostite (nu cântate) sunt combinate cu muzică de fundal rap.
  • O formă care seamănă mai mult cu un videoclip muzical obișnuit, în care versurile cântate sunt combinate cu muzică de fundal rap.

  • O formă mai rea ar fi una care nu sună bine. Un exemplu pentru această variantă este un videoclip pe care l-am realizat singur, fără o colaborare. Acest videoclip muzical este mai degrabă o tortură audio decât o experiență audio cool. Asta pentru că vocea mea nu este în acord cu ritmul. Scopul videoclipului muzical este să fie o experiență pe care oamenii o plac atât de mult încât să o împărtășească și ei, astfel încât mesajul să devină viral pentru a crea o masă critică. Deci, dacă vrem cu adevărat să ne protejăm libertatea, am putea la fel de bine să luăm în considerare beneficiile lucrului împreună.

Următorul demo nu este neapărat forma finală a videoclipului. Videoclipul final ar putea să arate și să sune diferit. Motivul pentru care am creat un demo pentru „Libertate” este ca să poți vedea ideea videoclipului: este un videoclip muzical de alt fel, un videoclip cu rânduri care te pun pe gânduri, lăsând pauze între întrebări/propoziții. În aceste pauze, tu (publicul) poți medita la mesaj.


Dacă-ți place ideea, următorul pas ar fi alcătuirea echipei (oameni care scriu versurile, oameni care cântă versurile, oameni care produc instrumentalul) care va crea acest videoclip și celelalte din albumul „Prosperitate”.

Rezumat

Dacă suntem cu adevărat interesați de dreptate, am putea la fel de bine să ne stabilim prioritățile. Dacă avem nevoie de libertate pentru a acționa pentru dreptate și ne pierdem repede libertatea, atunci putem la fel de bine să facem din libertate o prioritate.
Când împărțim un scop mare în scopuri mai mici, ajungem cu o mulțime de acțiuni pe care le putem face azi:

  • Putem împărtăși ideea pentru un videoclip în mediul online,
  • Putem împărtăși ideea pentru un videoclip în mediul offline: în lumea noastră reală,
  • Putem să ne facem partea în crearea videoclipului, dacă ne place să creăm muzică,
  • Putem împărtăși videoclipului muzical odată ce este gata.

Dreptatea nu-i o cauză pierdută: Putem începe azi să împărtășim ideea videoclipului (împărtășirea ideii este un mic scop realizabil azi), pentru a forma o echipă de oameni cu abilități artistice, pentru a crea un videoclip, pentru a crea o masă critică care-i utilă pentru dreptate (scopul nostru mare).
Care crezi că este o modalitate bună de a comunica?

Până găsim o modalitate mai bună, putem comunica pe Discord

Titlul acestui articol încurajează de fapt o conversație. Prin urmare,

  • Ce părere ai despre acțiunile pe care le putem întreprinde pentru dreptate?
  • Ce alte acțiuni putem întreprinde astăzi pentru dreptate?
  • Daca-i bine să fim realiști, Care ar fi o abordare realistă pentru dreptate?

Poți comenta mai jos. Dacă nu ești pe Hive, poți comenta pe Facebook.
Acest articol face parte dintr-o carte.
Ne vedem in articolul urmator. Până atunci, în secțiunea de comentarii îți poți împărtăși părerea pentru întrebările acestui articol. Mulțumesc mult pentru lectură. O zi bună.

Resurse

care te pot ajuta să înțelegi mai bine gravitatea provocării noastre:

Următoarele resurse nu sunt menite să fie un perspectivă negativă pentru destinația noastră. Dacă nu ne place destinația noastră actuală, am putea la fel de bine să întreprindem acțiuni pentru a ne schimba direcția, astfel încât să ajungem la destinația care ne place.
Libertate, libertatea de exprimare
Scorul social, Identitatea digitală (ID digital) și monedele digitale ale băncilor centrale (CBDC) pavează o realitate digitală.
Putem accepta Marea Resetare, sau putem întreprinde acțiuni pentru UMANITATE, prin cooperare

Poți studia resurse în limba engleză, în varianta engleză a acestui articol