Naučno fantastične priče u metaverse prostoru | Decentralizovana Umetnost

in #leofinance4 months ago

Dragi Bankless narode, 🏴

Čovečanstvo je tokom vekova koristilo priče da bi objasnilo svet oko nas, kada je nivo znanja bio ograničen. Da uzmemo Grke i grčku mitologiju. Na sličan način, danas imamo sposobnost da izbegnemo granice koje postavlja fizički svet, kroz zamišljanje i stvaranje alternativnih narativa za istine iz stvarnog sveta.

Sada istražujemo dva projekta iz domena naučne fantastike. Prva, Lunartics, predstavlja crtanu seriju koja prati izmišljene stanovnike na Mesecu, i njihov trud da se vrate u kući, nakon što ih je na Zemlju dovela posada Apola 11.

Drugi projekat, Legends of Cypher, je priča koja je smeštena u daleku budućnost koja istražuje Bankless filozofiju slobode i samo-suvereniteta kroz avanture Hash-a, koji je glavni lik, i poseduje tehnologiju koja može osloboditi čovečanstvo od ropstva koje donosi Centopolsko carstvo.

Svet oko nas nije idealno mesto, ali pozivamo vas da budete deo navedenih zajednica kako bi se malo odmorili od situacije.

Dobrodošli u Decentralizovanu umetnost.

Saradnici: BanklessDAO udruženje pisaca (Grendel, Kouros, Kaf, nonsensetwice)

 "33-1.webp"

Ovo je zvanični bilten BanklessDAO. Da se odjavite, izmenite svoja podešavanja ovde.

🌐 Odabrane NFT vesti

Umetnik koji stoji iza Simpsonovih i Futurama-e Julius Priete je najavio animiranu seriju Lunartics i NFT-ove

Kreiran od strane Julius Priete (Simpsonovi, Bobovi burgeri i Futurama) i pisca/producenta Dan E. Fesman (Kraljica Kvinsa, NCIS), Lunartics je animirana serija koju će pratiti NFT kolekcija sa likovima.

 "33-2.webp"

Lunartici su stanovnici Meseca. Kada je čovek sleteo na Mesec 1969. godine, poneo je uzorke kamena koji su tada poklonjeni ka 135 različitih zemalja u znak mira i dobre volje, ali nisu primetili sićušna bića koja se nalaze na njima. Svaka epizoda Lunartika govori o pokušajima Lunartika koji su slučajno dospeli na Zemlju, da se vrate na Mesec.

Lunartics NFT predstavlja kolekcija od 10 hiljada karaktera koji će biti dostupni za kupovinu na SuperFarm-u za 0,08 ETH svaki, plus naknada za transakciju. Prodaja za korisnike na beloj listi će početi 19. aprila, u trajanju od 24 sata sa maksimalnom kupovinom od 2 NFT-a po novčaniku sa bele liste. Posle toga kreće javna prodaja, uz mogućnost kupovine 5 NFT-a po novčaniku.

Kad završi prodaja, prva epizoda će biti objavljena i vlasnici NFT-a će moći da ispišu priču NFT koji poseduju, koju bi tim za izradu crtanog filma mogao preuzeti za buduće epizode.

Mastercard je podneo 15 prijava za TM za Metaverse i NFT aplikacije

Prema advokatu za prijavu žigova i oznaka Michael Kondoudis-u, Mastercard je podneo prijavu Kancelariji za patente i žigove SAD na dan 4. aprila 2022.

Zaštitni znakovi uključuju naziv Mastercard, slogan Priceless i kružne logotipe kompanije, što ukazuje da se Mastercard sprema za virtuelnu ekonomiju i može imati planove za ulazak u NFT prostor i tržište digitalne robe, kao i sisteme plaćanja u metaverse prostoru.

Potpredsednik kompanije Tiffany & Co je napravio dragulj za CryptoPunk koji poseduje

Alexandre Arnault, naslednik LVMH-a i sadašnji izvršni potpredsednik za proizvode i komunikaciju u Tiffany & Co., je stvorio komad nakita za CryptoPunk #3167. CryptoPunk od ružičastog zlata i emajla ima naočare od safira i mozambik rubin bageta, uz žutu dijamantsku okruglu minđušu.

 "33-3.webp"

Tifanny’s planira da omogući vlasnicima Punks-a da poruče Cryptopunk priveske po meri, sa rokom isporuke od nedelju dana, pri čemu su izjavili da nisu u mogućnosti da naprave 10 hiljada komada. Sačekaćemo nove informacije o tome.

Cypher Legends

Sloboda je mogućnost kreiranja vlastitih opcija

predstavlja Kaf

 "33-4.webp"

Sredinom 2021. godine, grupa BanklessDAO članova se okupila kako bi kreirala kulturni projekat koji bi preneo Bankless filozofiju slobode i samostalnosti. Posle skoro godinu dana rada, objavili su Legends of Cypher, multimedijalnu priču koja ima naučno-fantastičnu tematiku i odvija se u dalekoj budućnosti, i StoryPrima, novi DAO fokusiran na pomoć NFT projektima koji imaju solidnu količinu znanja da bi postigli uspeh i prepoznatljivost. Sarađuju sa BanklessDAO na izdavanju specijalnog NFT-a koji ima temu Legends of Cypher i biće objavljen u petak, 15. aprila 2022. Vlasnici NFT-a će dobiti $PRIMA token airdrop, token upravljanja u StoryPrima DAO. Sledi njihova priča.

Način na koji se pričaju priče se značajno menjao tokom ljudske istorije. Kao što je već spominjano u Decentralizovanoj umetnosti, broj 32, NFTBooks tržište je u fazi ranog razvoja, sa ogromnim potencijalom. Sada analiziramo rastuću zajednicu koja razvija sadržaj u NFT Book prostoru i izvan njega, Legends of Cypher (LoC).

LoC je prvi projekat nastao u StoryPrima DAO, novoj organizaciji posvećenoj povećanju brzine rasta i uspeha NFT inicijative koja je fokusirana na pričanje priča. DAO će obezbediti pripovedačima svih vrsta alate, resurse, obrazovanje i finansijska sredstva kako bi im pomogao da razviju kvalitetne NFT projekte „koji će izdržati sud vremena“.

Priča Legends of Cypher

LoC se može opisati kao „jedinstveno iskustvo pripovedanja na različitim medijima, koje je zasnovano na blokčejnu i zajednici“. Glavna priča o LoC-u će biti predstavljena putem serije stripova koji će izlaziti u toku više sezona, i pripovedati detalje o budućoj ljudskoj civilizaciji koja se bori za oslobađanje pojedinca.

Sa jedne strane sukoba je Hash i njegova „sposobnost“, tehnologija koja može osloboditi čovečanstvo od ropstva. Sa druge strane je Malarian, visokorangirani agent u interplanetarnom carstvu Centopoly, čije je cilj da spreči Hash-a i saveznike da oslobode čovečanstvo. Pored stripova, LoC fanovi mogu sakupljati artefakte iz univerzuma, što uključuje NFT-ove, priče, filmove, muziku i umetnost, i uživati u njima.

Grupa The Legends of Cypher poreklo: BanklessDAO početni članovi

U LoC razvoju učestvuje grupa kreativnih pojedinaca, LoC Origin Group, i oni rade na projektu skoro godinu dana. Cilj je stvaranje impresivnog okruženja u kojem će njihova zajednica učestvovati prvenstveno zarad uživanja i stimulacije. Stoga, nije u pitanju šema za brzo stvaranje bogatstva. Origin Group veruje da projekti koji se fokusiraju na „minimalnu cenu NFT-a“, spekulativnu trgovinu, brzu preprodaju NFT-a, stvaranje vrednosti kroz izdavanje tokena i druge trikove, žrtvuju dugoročni uticaj koji bi projekat mogao imati, za kratkoročnu dobit. Origin Group kaže: „Smatramo da bi stvoranje zdrave zajednice koja stavlja sebe, razmišljanja i istraživanja ispred potencijalne finansijske koristi, dovelo do uspeha i oživljavanja univerzuma.” Po nama, ključni aspekt NFT projekta je poverenje.

Osnivački tim LoC i StoryPrima DAO se sastoji od početnih članova u BanklessDAO, što podržava ideju da je u pitanju zaista projekat sa dugoročnom osnovom.

Knjiga: Meru-36: Destiny’s Fall

Osnovna stvar koju su osnivači želeli je da omoguće uključenje zajednice bez da članovi moraju plaćati za pristup. Stoga možete besplatno da pročitate prvu NFT knjigu koju su izdali, Meru-36: Destiny's Fall. NFT knjiga predstavlja vitalne informacije o Sintetičkom ratu, koji se desio milenijumima pre uspona Centopoly-ja. Knjiga nudi uvid u umove i srca nano-inženjerskih ratnika koji učestvuju u konačnom obračunu u Sintetičkom ratu: Bitka kod Meru-36.

 "33-5.webp"

Meru-36: Destiny’s Fall

Pored čitanja koje je besplatno, može se kupiti NFTBook i postati jedan od prvih korisnika koji će podržati projekat, što može doneti dodatne pogodnosti, uključujući i udeo u predstojećem airdrop-u PRIMA tokena.

Origin Group je pažljivo izradio dvogodišnji plan aktivnosti na projektu, sa ciljem da na kraju od LoC-a naprave globalni univerzum kojim upravlja zajednica.

Kolekcija Legends of Cypher Origin i $PRIMA Airdrop

U toku razvoja LoC-a, Origin Group je naučila različite lekcije o operativnim aspektima pokretanja projekata koji su fokusirani na web3, poteškoćama koje bi NFT projekti koji su fokusirani na priče mogli imati u privlačenju pažnje istomišljenika u današnjim NFT tržištima, koja su fokusirana na transakcije i haotična.

Da bi podelili naučeno i pomogli drugim NFT projektima koji su fokusirani na priču da ostvare uspeh, LoC Origin Group je pokrenuo StoryPrima, novi DAO fokusiran na pomoć prilikom olakšanja puta različitim pojedincima i timovima koji žele da stvore NFT projekat za pripovedanje priča.

StoryPrima DAO će usmeriti napore u četiri oblasti: inkubacija NFT projekata fokusiranih na priče, razvoj medijskih platformi — uključujući podkast #StoryFirst — obrazovanje i izgradnju zajednice.

StoryPrima DAO se nalazi na početku, i osnivači DAO-a (LoC Origin Group) su razvili jedinstveni mehanizam za distribuciju tokena. Vlasnici LoC NFT Origin kolekcije će imati pravo na airdrop $PRIMA tokena u toku godine.

NFT-ovi iz Origin kolekcije su blisko povezani sa istorijom i drevnom pričom o LoC univerzumu. NFT iz kolekcije Origin, koji bi trebalo da bude pušten u prodaju 15. aprila 2022., sadrži brod koji je razvijen u čast BanklessDAO zajednice.

NFT, Lunastus i Sine Ripae, predstavlja animaciju radnog svemirskog broda i izviđačkih brodova koji su bili aktivni u toku ere Sintetičkog rata u LoC univerzumu (Sintetički rat je opisan u priči Meru-36). Sine Ripae karakterišu crvena i crna boja koje su karakteristične za BanklessDAO – i poznato ime.

Vlasnici Lunastus i Sine Ripae NFT-ova će dobiti deo $PRIMA tokena, prilikom airdrop-a, koji je planiran kasnije u toku godine. Detalji o airdrop-u se mogu pronaći ovde.

Pored njih, i vlasnici drugih NFT-ova u okviru Origin Collection, koji uključuju i specijalno kolekcionarsko izdanje korica knjige Meru-36, će se kvalifikovati za $PRIMA airdrop.

Pored NFT-ova, LoC Origin Group će objaviti drevne priče i u drugim formatima, koji uključuju:

  • **Serijal Antologija — Hash-ovi sledbenici: **Sadržaće seriju kratkih filmova koji pripovedaju priču o ljudima koji su odlučili da se pridruže Hash-ovoj potrazi za slobodnim čovečanstvom.
  • Istorija u kratkim crtama: Dokumentacija o stanju u univerzumu koju je razvila imperija Centopoly sa fokusom na ukupno političko stanje u svetu Legends of Cypher, tehnologiju za putovanje i druge informacije.

Lunastus i Sine Ripae NFT-ovi će biti pušteni u prodaju od 15. aprila 2022. Prodaja će ići preko BanklessDAO Rarible NFT prodavnice.

Samo radi zabave, na linku lista epskih filmova koji su nastali iz romana. Uzimajući u obzir ogromnu mogućnost koje nudi web3, nije nemoguće zamisliti da ćemo Legends of Cypher videti na filmskom platnu u narednim godinama.

Ćaskanje sa LoC Origin grupom

Kontaktirali smo Davoice-a, koji je su-osnivač LoC projekta, i on se ljubazno ponudio da odgovori na par pitanja.

DA: Kako je nastala ideja da se okupite i stvorite LoC?

Davoice: Svi smo bili deo prvih razgovora unutar BanklessDAO-a, gde je nekolicina nas došla na ideju da napravi neku vrstu stripa ili narativa o Bankless filozofiji. Jednog dana, osoba koja će postati glavni pisac u okviru LoC-a, Crayonz, je objavio sledeću sliku. Smislio je lika po imenu Hash koji stoji na mostu i gleda u zvezde — i mesec po imenu Etos.

 "33-6.webp"

Bio sam uzbuđen kad sam video sliku i kontaktirao sam Crayonz-a. Bilo je još par nas kojima je slika bila inspiracija, što uključuje sadašnjeg umetničkog direktora James-a, koji je napravio ranu skicu Hash-ovog broda; i Devin, koji se bavi proizvodnjom, razvojem poslovanja i drugim zadacima koji nam pomažu da ostanemo na pravom putu i fokusirani na projekat. Počeo sam da smišljam priču sa Crayonz-om o svetu koji stvaramo, i on je na kraju postao svemir (područje poznatog prostora, u kome se dešavaju LoC događaji).

Iz date tačke, projekat se brzo proširio. Razvili smo detaljnu Bibliju, koja opisuje opšti narativ, tehnologiju, civilizaciju, organizovane grupe (zovemo ih frakcije) i prirodu Centopoly-a – glavnog antagoniste u okviru priče. Glavni zadatak, koji smo uradili na početku bilo je stvaranje sistema, koji smo nazvali Metric, i koji se koristi za kontrolu građana u Centopoly-u i izvan njega, u čitavom poznatom prostoru, gde živi ljudska vrsta. Metric predstavlja moćnu veštačku inteligenciju koja meri i procenjuje sve građane Centopoly-ja. Ukoliko postignete visok rezultat u Metric-u, možete napredovati visoko. Metric ne služi samo za procenu građana, već i čitavih planeta. U stvari, svetovi sa nižim rezultatima bivaju izbačeni iz Centopoly-a na svakih 100 godina, u okviru događaja koji se zove Conclave.

Smatramo da je Metric _koncept zanimljiv komentar kako centralizovana vlast vrši kontrolu u savremenom društvu. Na primer, u SAD, kreditni rezultat koji ima određena osoba utiče na mnogo toga, uključujući mesto na kome živi, posao i sposobnost da finansijski napreduje ili akumulira bogatstvo. Osnovna stvar koju analiziramo i istražujemo u _Legends of Cypher su prednosti i nedostaci centralizacije i šta ustvari predstavlja sloboda.

Sukob između snage nesputane lične slobode i kontrole je tema koja se ponavlja u LoC univerzumu. Za zainteresovane, koji bi da naprave kvalitetnu analizu, razvili smo seriju video zapisa u kojima Hash i njegov protivnik iz Centopoly-a, Malarian, razgovaraju o konceptu i Metric-u, koji se mogu naći ovde.

DA: Odakle potiče strast koju imate prema žanru naučne fantastike?

Davoice: Lično, bio sam fan naučne fantastike od ranog detinjstva. Godine kad sam se formirao kao ličnost sam proveo u čitanju klasičnih naučno-fantastičnih romana kao što je Dune i serijal Foundation. Kao tim, čvrsto verujemo da Sci-Fi predstavlja dobar posao u okviru istraživanja i otkrivanja važnih tema, koje su prisutne u savremenom društvu, i LoC odražava takav pristup naučnoj fantastici.

DA: Da li je projekat povezan sa BanklessDAO?

Davoice: LoC i StoryPrima DAO nisu povezani sa BanklessDAO na zvaničan način. Ipak, otvoreni smo za mogućnost saradnje sa BanklessDAO, preko StoryPrima, u smislu isticanja i podrške NFT projektima koji su fokusirani na priče i izgradnju medija, koji daju šanse ovakvim inicijativama. Otvoreni smo za sve vrste saradnje.

DA: Šta se može očekivati u narednom periodu?

Davoice: U ovom trenutku smo fokusirani na puštanje u prodaju LoC Origin kolekcije, serije NFT-ova koji su povezani sa periodom koji se dešava između dve glavne ere u univerzumu: Sintetičkog rata, o kome se govori u knjizi Meru-36, i prve knjige – LoC grafika.

Uz to, radimo na razvoju serije od šest kratkih filmova. Pet od ukupno šest se fokusira na ličnosti koje se nalaze na Hash-ovom brodu. Poslednji film daje akcenat na susretu između Hash-a i Malarian-a i pokreće potragu u univerzumu, koja će imati veliki uticaj na budućnost svemira kao celine.

Posle objavljivanja filmova, fanovi će moći da očekuju stripove Legends of Cypher, koji će razrađivati glavnu priču u serijalu.

DA: Gde vidite LoC za 5 godina?

Davoice: U najvećoj meri vidimo LoC kao univerzum koji raste, i ima slične osobine kao Ratovi zvezda i Marvel u bioskopima. LoC horizont se proteže kroz različite milenijume, a sada smo počeli da istražujemo samo prve dve ere.

Planiramo da izgradimo univerzum velikih razmera u kome ima dovoljno prostora za celu zajednicu da počne sa razvojem različitih LoC predanja, bilo da je u pitanju muzika, umetnost, poezija, romani ili drugo. Voleli bi da vidimo različit sadržaj razvijen u LoC zajednici, zasnovan na LoC Intellectual Properties (IP), pa čak i veliku produkciju, poput animiranih filmova, zasnovanih na velikim događajima u univerzumu.

Naravno, planiramo i LoC konvencije i skupovi u virtuelnom i stvarnom svetu. LoC bi trebao biti projekat za više decenija, i tek smo na početku. Postoji još mnogo priča koje treba ispričati i radujemo se mogućnostima razvoja na neočekivane načine.

U procesu

🎨 **Uzmite učešće u **NFT-Club kanalu: Podelite vašu NFT strast, vaše omiljene kolekcije i vaše omiljene kripto umetnike!

❤️ Pratite Decentralizovanu umetnost na Twitter-u.

✍️ Napišite članak za Decentralizovanu Umetnost, kontaktirajte Grendel++-a++, Kouros-a, Frank++-a++ ili nonsense!

Linkovi

Twitter GM

Sort:  


The rewards earned on this comment will go directly to the person sharing the post on Twitter as long as they are registered with @poshtoken. Sign up at https://hiveposh.com.