ABD’de ırkçılık neden Avrupa’dan daha kötü?

in #news6 years ago

ABD'de neredeyse her gün, siyah Amerikalıların siyah olmaktan başka bir şey yapmamaları için polisin çağrılması ile ilgili haberler yer alıyor. Yazar Barrett Holmes Pitner, Amerikan ırkçılığının neden eşsiz olduğunu düşündüğünü açıklıyor.

Geçtiğimiz hafta Kaliforniya'da üç siyah kişi - bir Jamaika, Kanadalı bir Nijeryalı iniş ve bir Londralı yerli - yedi polis arabasıyla birlikte Airbnb'dan kontrol ettikleri için karşı çıktılar, çünkü beyaz bir Amerikalı evini soyduğunu düşünüyordu.

Amerikalı olmasalar da, hala ırkçı Amerikan stereotiplerine maruz kalıyorlardı - ve hiç bir zaman suç işlemeksizin, polisle potansiyel olarak hayatı tehdit eden olası tehditler ile karşı karşıya kalıyorlardı.

Dünyanın dört bir yanında adil bir miktar seyahat ettim, ama Amerika'nın ırkçı statükosu benzersiz ve endişe verici bir şekilde baskıcı olmaya devam ediyor. Amerikan ırkçılığı tamamen tenli ve monolitiktir. Kişinin uyruğu maddi değildir.

Yıllar önce Fransa'ya yaptığım gezilerden birinde, La Poste'deki bir kadın bana pul işi satmayı reddetti çünkü Afrikalı olduğumu düşünüyordu.

Amerikalı olduğumu öğrendiğinde, o da özür diledi ve pulları sattı. Fransa'da yaşadığım ırkçılık tamamen kabul edilemez ama geçen hafta Amerika'ya bu üç ziyaretçiye verilemeyen bir kaçış sağladı.

Fransa'da milliyet yarışı gasp etti ve bunun kendi sorunları olabilse de, hâlâ evdeki ırkçılığından çok farklıydı.

Londra'dayken, Londra polis memurları siyah bir adam olan Mark Duggan'ı öldürdükten sonra başlayan 2011 ayaklanmalarında Bethnal Green'de yaşadım.

Genç vandallar yağmalayıp mahallem alevlendiğinde, kaos sırasında caddeden aşağıya doğru yürümeyi hatırlıyorum ve Londra polis memurunun kibarca daireme dönmemi rica ediyorum. Gerilim yok, tutuklanmadım ve hayatımdan asla korkmadım.

İsyanlar sırasında, Londralılar siyah insanların yasa uygulamalarından nasıl farklı muamele gördüklerini açık bir şekilde tartıştılar, ancak konuşmalar polislik tekniklerini analiz etmeye, gençlerin okula gitmedikleri yaz aylarında sokaktan uzak durma yollarını tartışmaya ve yakalamaya odaklandı. CCTV ile looters.

Amerikan söyleminde, polisin Duggan'ın öldürülmesini haklı çıkarmak ve ayaklanmaları bir “suç kültürünün” kaçınılmaz bir yan ürünü olarak sunmak için sözde içsel bir tehlike ya da siyah bedenlerin suçluluğu kullanılacaktır. Michael Brown'un öldürülmesi ve Ferguson'daki ayaklanmalar bu çok bilinen Amerikan senaryosunu izledi.

Sort:  

Congratulations @gulgec! You have completed some achievement on Steemit and have been rewarded with new badge(s) :

Award for the number of upvotes received

Click on any badge to view your own Board of Honor on SteemitBoard.

To support your work, I also upvoted your post!
For more information about SteemitBoard, click here

If you no longer want to receive notifications, reply to this comment with the word STOP

Upvote this notification to help all Steemit users. Learn why here!

Merhaba @gulgec,

Yazınız @trdaily tarafından otomatik olarak seçildi. Ve @trdaily curation trail'i takip eden
diğer üyelerden de oy aldı.

@trdaily, türkçe etikete sahip içerikleri belirli filtrelerden geçirip rastgele olarak oylayan bir bottur.

Arzu ederseniz @trdaily curation trail'e bu adresten katılabilirsiniz.

Yine görüşmek üzere! :)