Facebook'un “çok beyaz ve erkek” liderliği daha büyük çeşitlilik konusuna dikkat çekiyor

in #news6 years ago

Her nasılsa, Facebook ve yönetim ekibi tekrar tartışmalara yol açtı.

Şirket Recode tarafından Salı günü yayınlanan bir rapora göre, şirket yöneticilerine bu hafta başlarında liderlikteki büyük değişiklikler hakkında bilgi verdi . En büyük hamleler arasında: Chris Cox, Facebook'un ürün gurusu ve CEO Mark Zuckerberg'in yakın bir temsilcisi, Instagram, WhatsApp ve Messenger gibi şirketin tüm uygulamalarını kontrol altına alacak. Messenger'ı yöneten David Marcus, blockchain teknolojisine odaklanan yeni bir bölüme öncülük edecek.

Bunlar üst sıralarında nispeten az değişiklik olan bir şirket için büyük hareketlerdir. Ancak Rus trollerinin ABD başkanlık kampanyasına karışmak için Facebook'u istismar ettiği veri ihlalleri ve suçlamalar arasında, değişim muhtemelen iyidir, değil mi? Tek sorun: Recode tarafından yayınlanan bir org çizelgesi çok beyaz ve çok erkeğin üst yönetimine dikkat çekti.

Facebook liderliği elbette Silikon Vadisi'nin en üst düzey yöneticileri ve Zuckerberg'in sağ ellerinden biri olan COO Sheryl Sandberg'i içeriyor . Fakat bu org çizelgesinde, 15 yöneticiden sadece biri kadındır. Kar amacı gütmeyen kuruluşlarla çalışan ve sosyal ağın "bağış" düğmesini geliştiren Social Good'in başkan yardımcısı Naomi Gleit. Ayrıca tüm şirket için ürün yönetimi de yürütmektedir.