Bir ülkenin adını değiştirme maliyeti!

in #news6 years ago

19 Nisan Perşembe günü, dünyanın son kalan mutlak hükümdarlarından biri, güney Afrika'daki küçük bir spor stadyumunda toplanan bir kalabalığa hitap etti.

“Afrika ülkeleri, bağımsızlığa kavuşmak için, sömürgeleştirilmeden önce eski isimlerine geri döndüler,” dedi. O anda hala Swaziland'ın kralıydı - ama Swaziland artık olmayacaktı. “Artık, ülkeden eSwatini Krallığı olarak resmen tanınacak” dedi.

Çok sık ekledi, yurtdışına atıfta bulunduğunda, benzer ses getiren bir ülke olan İsviçre ile karıştırılan Svaziland oldu.

ESwatini (“Swazi halkının evi” anlamına gelen “eh-swa-TEE-nee” adı), genellikle yerel olarak kullanılsa da, yeni bir oluşum değil, duyuru ülkenin vatandaşlarına sürpriz bir şey olarak geldi - ve dünyanın geri kalanı.

Şimdi yasalar içinde yer alan değişiklik, değişimin nasıl ve hangi biçimlerde gerçekleşeceğine dair pek çok şey bıraktı. Ve aslında, ulusal yeniden markalaşma eyleminin bu millete yaklaşık 1,5 milyon insana mal olacağı .

Afrika'daki birçok ülke gibi, Mozambik ve Güney Afrika sınırları içindeki topraksız eSwatini, sömürge sonrası dönemde kendini nasıl yeniden tanımlayacağıyla boğuşuyor. Kral Mswati III, İngiliz sömürge yönetiminin sona ermesinden 50 yıl sonra ulusal isim değişikliğiyle ilgili kararını vermesi için 50 yıllık bir kutlama günü seçti.

19 Nisan'ın aynı zamanda kralın 50. doğum günü olduğu için de kişisel bir önemi olmalı. O, on dokuzuncu yüzyıl atasıydı ve eSwatini halkı ilk etapta ismini alan Kral II.