Dünya Kupası 2018: Kadın muhabire taciz

in #news6 years ago

Dünya Kupası'ndaki havada yaşayan bir kadın muhabir, spor taraftarlarının tacizinden söz etti.

Kolombiyalı muhabir Julieth Gonzalez Theran, bir adam göğsünü yakalayıp yanağını öptüğünde Moskova'daki DW Espanol için çalışıyordu.

Raporunu kesintisiz olarak sürdürdü, ancak bu olayı online olarak ele aldı.

Gonzalez Theran, "Bu tedaviyi hak etmiyoruz." Dedi. "Biz eşit derecede değerli ve profesyoneliz."

İşvereni Deutsche Welle'ye, yayınlanmak üzere iki saat boyunca sahnede olduğunu söyledi.

“Yaşadığımız zaman, bu fan durumdan faydalandı” dedi. “Ama sonra, hala orada olup olmadığını kontrol ettiğimde, o gitmişti.”

Olay, geçen hafta Rusya-Suudi Arabistan maçının öncesinde Saransk şehrinde gerçekleşti. DW, görüntüleri sosyal medyada yayınladı ve buna "saldırı" ve "bariz taciz" diyordu.

Ancak pek çok çevrimiçi yorumcu olayı küçümsedi. Biri eleştiriyi "feminist histeri" olarak nitelendirdi ve diğerleri öpücünün "hoş" ya da "iltifat" olarak görülmesi gerektiğini öne sürdü.

Gonzalez Theran, Twitter'daki tedavisiyle ilgili konuşmaya devam etti ve meslektaşlarından destek mesajları retweetledi.

"Bu komik değil," DW sunucusu Cristina Cubas tweetledi. "Bu bir öpücük değil. Bu rıza olmayan bir saldırı."

Çarşamba günü, olayın gerçekleşmesinden yaklaşık bir hafta sonra, DW , Almanya'nın ilk kadın ulusal lig hakeminin "kabul edilemez" davranışı markaladığı tartışmayla ilgili bir makale yayınladı .

"Benim için bu izole bir olay," dedi Gonzalez Theran. "Her zaman size iltifat eden ve saygılı davranan taraftarlar var. Bu çok ileri gitti."

Spor raporlarında kadın muhabirlerin tacizi yaygın değildir.

Mart ayında, bir grup 52 Brezilya muhabiri , #DeixaElaTrabalhar - ya da "Çalışmasına izin ver" dedikleri taraftarlar ve sporcular tarafından öptüğünü ve gopedildiğini gösteren bir kampanya başlattı .