Mohamed Salah, dünya kupası için Mısır'a umutlu haberler verdi

in #news6 years ago

Liverpool, Mohamed Salah'ın ülkesinin Mısır'ın Dünya Kupası kampanyasında bir rol oynamaya uygun olacağını söyledi.

Salah, Liverpool'daki Şampiyonlar Ligi'nde Cumartesi günü Real Madrid'e yapılan son kayıp sırasında omzunu yaraladı ve turnuvanın kaçırabileceği endişelerini dile getirdi.

Ancak Mısır milli takım doktoru Salah'la tanıştı ve ülkenin futbol federasyonu grevcinin yokluğunun "üç haftayı geçmeyeceğini" söyledi.

Mısır'ın Dünya Kupası fikstürü 15 Haziran'da Uruguay'a karşı.

25 yaşındaki Salah, Çarşamba günü İspanya 'daki milli takım doktoru ve Mısırlı FA başkanı Hany Abu Rida ile bir araya geldi.

Mısırlı FA daha sonra tweetledi: "Ebu Rida ve İspanya'daki milli takımın doktoru toplantısı sonrasında, Futbol Birliği, Dünya Kupasında Salah'ı onayladı, Tanrı istekli, üç haftanın yokluğunu aşmayacak."

Mısır'ın ikinci fikstürü 19 Haziran'da Rusya'ya karşı çıkıyor ve gruplarını 25 Haziran'da Suudi Arabistan'a karşı sonlandırıyorlar.

Salah, Mısır'ın son ehliyet maçında 95. dakikada penaltı attı ve 28 yıl içinde ilk kez Dünya Kupası'na gönderdi.

Ancak Şampiyonlar Ligi finalinde - kulübüne 44 gol attığı bir sezonun son fikstürü - Real Madrid'in Sergio Ramos'unun yaptığı bir meydan okumadan sonra ağır bir şekilde omuzuna çıktıktan sonra gözyaşlarını terk etti.

O sırada Liverpool patronu Jurgen Klopp, sakatlığı "gerçekten ciddi" olarak nitelendirdi, ancak finalin ardından, Mısırlı FA, Salah'ın röntgen filminin "omuz bağlarında burkulma" ve "iyimser" olduğunu gösterdiğini tweet attı "Rusya'daki Dünya Kupası için uygun olurdu.