Daha Aktif Bir Beyin İçin Nelere Dikkat Etmeliyiz?

in #tr8 years ago

Bazen hiç beklemediğiniz insanlar zeka testlerinde çok yüksek puan alırlar. Bazende çok zeki dediğiniz insanlar sınav kaybeder. Araştırmalara göre bazı aktiviteler zekayı geliştiriyor. Bu aktiviteleri yapmamak ise insanların zekalarını durgunlaştırıyor.

İşte zeka geliştiren aktivitelerden bazıları;
Vücudunuza özen gösterin. Vücudumuzdaki organlar birbiriyle bağlantılıdır. Bu nedenle vücudumuzun bütün parçalarına özen göstermeliyiz. Düzenli egzersiz yapmak, düzenli bir uyku, dengeli beslenme vb. zekayı geliştiren aktivitelerdir.

Düzenli bir uyku. Düzensiz bir uyku alışkanlığı beyinde de sorunlar oluşturur. Düzenli bir uyku beynimizin de düzenli çalışmasını sağlar. Bu nedenle bilim adamları yetişkinlere bile günlük 6-8 saat uyku önermektedir.

Beyninize egzersiz yaptırın. İnsan vücudunun bütün kısımları gibi beynimizde çalıştığı sürece gelişir. Ata sözünde de geçtiği gibi; “İşleyen demir ışıldar” Bu nedenle beyninize sürekli olarak egzersizler yaptırın. Satranç oynamak, bulmaca çözmek, kitap okumak gibi bir çok aktivite zekayı geliştirmektedir.

Not: Bu yazı 2008 yılında blogumda paylaşılmıştı. Buraya arşivliyorum.
Yazar: @anadolu


Görsel Kaynağı: link

Sort:  

Haklısınız hocam özellikle düzenli uyku ve fiziksel aktiviteler zihni vücudu ve beyni olumlu etkilemektedir.

Evet hocam. Çoğu zaman fizik yanımızla metafizik yanımızın bir bütün olduğunu unutuyoruz.

İnsanı Motive eden güzel düşüncelerinize katılmamak elde değil. Lakin İstanbul'un kalabalık nüfusu, trafiği ve iş yaşamının verdiği stresi eklersek bu bizler için çok zor. Paylaşım için teşekkürler @sorucevap

Teşekkür ederim hocam.Aynen katılıyorum. Unutkanlığın belli başlı sebepleri saydığınız şeyler.

You got a 54.61% upvote from @dailyupvotes courtesy of @anadolu!

Please upvote this comment to support the service.

You got a 25.00% upvote from @oceanwhale With 35+ Bonus Upvotes courtesy of @anadolu! Delegate us Steem Power & get 100%daily rewards Payout! 20 SP, 50, 75, 100, 150, 200, 300, 500,1000 or Fill in any amount of SP. Click For details | Discord server

Beklemediğimiz insanlar derken orada çevresel zeka ile iQ farkından kaynaklanıyordur. Bazı insanların farkındalığı yüksektir fakat bu iQ ile dolaylı yoldan bağlantılıdır.

Evet hocam da IQ'da stabil bir şey değil.

You just received a 90.91% upvote from @honestbot, courtesy of @anadolu!
WaveSmall.gif

You got a 51.56% upvote from @brupvoter courtesy of @anadolu!

Uyku düzenini seneler sonra düzelttim. Gün içerisinde çok daha fazla dinç ve aktif oluyorum. Beyin egzersizi olarak kitap okumayı herkese öneririm...

Uyku düzeni konusunda çoğunluk başarısız hocam. Ne yazık ki "az uyursam dinlemem" algısı bilinç altımıza işlemiş. değiştirmek gerçekten zor oluyor.

Uyku duzenimi surekli olarak duzeltiyorum duzeltiyorum sonra tekrar kaybediyorum. Bir gun amerika birgun japonya saatinde yasiyorum :)