Ce este mancare optima

in #romania3 years ago (edited)

Salutare, oameni grozavi. Cum merg scopurile tale de sănătate?

Acest blog e pentru cei care doresc să-și atingă potențialul maxim.
Cum ne putem atinge potențialul maxim fără sănătate maximă?

Stilul de viață pe care îl atingem depinde de scopul nostru. Când vrem să ne atingem întregul potențial în ceea ce privește sănătatea noastră fizică, când scopul nostru e sănătate optimă, continuăm să ne îmbunătățim stilul de viață până ajungem la un stil de viață optim.

Stilul nostru de viață depinde și de informațiile pe care le avem. De exemplu. putem contina să mâncăm mâncare nesănătoasă pentru că nu știm că e nesănătoasă. O perioadă lungă de timp am crezut că trăiesc un stil de viață sănătos. Am spus:

Am un stil de viață vegetal, așa că trebuie să fiu sănătos.

Când, de fapt, în tot acest timp am mâncat mâncăruri nesănătoase pe bază de plante, deoarece nu știam că sunt mai sănătos fără ele. Așa că, iată informațiile pe care aș dori să le fi știut mai devreme:

Acest articol se bazează pe informații publice bazate pe fapte. La sfârșitul articolului, tu (publicul) poți citi aceleași informații care m-au ajutat să scriu articolul. Îți recomand cu tărie să te educi, să faci propriile tale cercetări, întrucât sănătatea ta e responsabilitatea ta.
Când scopul nostru este o sănătate optimă, ar putea fi util să știm ce mâncare e optimă și ce mâncare nu-i optimă.
r mancare.jpg

Natura-i perfectă. Când știm cum funcționează natura, putem aplica aceste cunoștințe în avantajul nostru pentru a ne menține sănătatea optimă. Câte animale care au nevoie de aparate de bucătărie sunt în natură? Nu știu și nu cred că sunt destule. Animalele din natură pot mânca hrana pentru care sunt adaptate în mod natural (hrana optimă pentru ele) fără unelte de bucătărie. De fapt, fiecare specie prosperă cu hrana sa specifică. Câte motive avem să credem că avem nevoie de instrumente pentru a ne hrăni? Nu știu și nu cred că avem destule. Așa că iată un test simplu pentru mâncare optimă:

  • Am mânca această mâncare în natură?

Hrana optimă este cea pentru care suntem adaptați în mod natural să o mâncăm, în forma în care există în natură. Când mâncăm cea mai sănătoasă hrană, ne simplificăm și viața, întrucât nu-i necesar să ne complicăm cu gătitul (cu sau fără încălzire) când mâncăm hrană optimă.
Câte motive sunt pentru a ne complica, deși există un mod mai simplu și mai sănătos? Nu știu și nu cred că sunt destule. Așa că, Ce zici să vedem care mâncare va trece testul?

Ce zici de mâncarea bazată pe plante?

Abordarea bazată pe plante se referă la a mânca plante:

  • plante vii,
  • plante care necesită gătit: cartofi, fasole etc.
  • hrană procesată bazată pe plante: pizza vegană, brânză vegană, burger vegan, cârnați vegani etc.

Câte boabe de fasole pe care le putem mânca sunt în natură? Nu știu și nu cred că sunt destule. Totul are un motiv. De ce nu putem mânca fasole în forma sa naturală?
Plantele vor să se reproducă. Pentru a asigura reproducerea plantei, semințele trebuie să-și asigure propria supraviețuire. Semințele se protejează împotriva consumului prin toxicitate (compuși negativi). Nu e de mirare de ce aproape toate semințele sunt necomestibile. Fasolea este un tip de sămânță care se găsește într-o leguminoasă. O boabă plantată are potențialul de a crește într-o nouă plantă. Compușii negativi din sămânța nehidratată pot rămâne în sămânța hidratată. Nu-i de mirare că trebuie să gătim fasolea chiar și după ce o hidratăm pentru a fi comestibilă. Când gătim mâncarea, distrugem enzimele, astfel încât pancreasul nostru trebuie să producă în mod constant enzime pe care nu ar trebui să le producă. Nu-i de mirare că atât de mulți oameni au un pancreas mărit.
Câte enzime sunt în alimentele gătite? Nu știu și nu cred că sunt destule.
Cum poți fi sigur cu privire la activitatea enzimatică din alimentele tale gătite?
Nu-ți face griji. Sunt fără enzime. Câte motive sunt pentru a mânca hrană fără enzime, deși avem acces la hrană vie? Nu știu și nu cred că sunt destule. Pe lângă faptul că nu au enzime, alimentele gătite au efecte negative asupra sănătății, din compușii negativi creați în procesul de gătit. Știi deja mai multe exemple, dintr-un articol anterior.
Rolul semințelor este de a deveni plante noi când au condițiile optime, de exemplu apă și căldură.
Cum își asigură semințele propria supraviețuire până când au condițiile optime?
Sunt latente: sunt inactive enzimatic datorită inhibitorilor enzimatici (compuși negativi) care ne împiedică, de asemenea, să le digerăm, întrucât enzimele sunt necesare pentru a digera alimentele. Nu-i de mirare că:

  • hrană vie (hrana activă din punct de vedere enzimatic) e mai ușor de digerat.
  • semințele comestibile sunt nedigerabile, când sunt uscate.
  • semințele comestibile sunt mai ușor de digerat, când sunt hidratate.

Mâncarea gătită pe bază de plante ar putea fi utilă în tranziția către un stil de viață optim, atât timp cât oamenii le acceptă efectele negative asupra sănătății. Cum putem accepta efecte fără a le cunoaște?
Câți copaci de cârnați sunt în natură? Nu știu și nu cred că sunt destui. Multe mâncăruri vegetale se bazează pe soia sau cel puțin o conțin. Care sunt efectele ei asupra sănătății?

Ce zici de soia?

De ce nu putem mânca soia în forma sa naturală?
Deoarece conține compuși toxici, atunci De ce ne-am gândi să o mâncăm? Oamenii cred că este o mâncare sănătoasă, deoarece are proteine. Proceduri multiple de procesare sunt folosite pentru a transforma soia într-un produs finit care poate fi utilizat în hrana procesată bazată pe plante.
Ce zici de compușii negativi care rămân în ciuda procesării?
Ce zici de compușii formați în timpul procesării?
Când scopul nostru este o sănătate optimă, putem evita compușii care au efecte negative asupra sănătății.
Fără fasole și alte mâncăruri bogate în proteine, cum ne obținem proteinele?
Societatea ne spune că avem nevoie de carne, ouă, brânză, etc. pentru a mânca destule proteine. O perioadă lungă de timp am mâncat hrană bogată în proteine, cum ar fi carnea, pentru că nu știam că suntem mai sănătoși fără ea. Condiționarea socială a avut o strânsoare destul de puternică asupra mea: am recurs la alimente gătite pe bază de plante după ce am renunțat la produsele de origine animală. Din fericire m-am eliberat de condiționarea mea, datorită informațiilor complete. Ce zici de ceilalți? Mulți alți oameni au grija proteinei când vine vorba de un stil de viață pe bază de plante. Ei au și mai multe griji față de un stil de viață bazat pe fructe. Crezi că putem să-i ajutăm și pe alții cu informații complete?
Împărtășesc ce este optim și ce nu, întrucât informații complete pot îmbunătăți sănătatea cuiva. Ești complet liber să mănânci orice vrei.

Vorbind despre nevoia de proteine,

  • Care-i nevoia noastră de proteine?
  • E necesare hrană bogată în proteine pentru a mânca destule proteine sau e nevoia de proteine exagerată?
  • De unde știm mai exact că avem nevoie de hrană bogată în proteine pentru a mânca suficiente proteine?
  • Necesitatea hranei bogată în proteine e o realitate sau o opinie?
  • Câte calorii trebuie să vină din proteine?
  • De unde știm ce înseamnă destulă proteină?

Mâncarea noastră naturală e mâncarea pentru care suntem adaptați în mod natural să o consumăm, mâncarea pe care o putem mânca în forma sa naturală, adică fără a o găti. Animalele își pot satisface nevoia de proteine mâncând hrana în forma sa naturală, adică fără a găti. Acest fapt m-au dus la o altă curiozitate: De ce ar trebui să mâncăm hrană gătită, pentru a ne satisface nevoia de proteine?
Mulți oameni recomandă mâncarea gătită pe bază de plante pentru o sănătate mai bună, în ciuda tuturor efectelor sale negative asupra sănătății și în ciuda faptului că hrana pentru care suntem adaptați e hrana pe care o putem mânca în forma sa naturală, fără a găti. Informațiile incomplete ar putea explica acele recomandări. Condiționarea socială ar putea juca, de asemenea, un rol. Oamenii care sunt curioși cu privire la numărul exact de proteine pot citi mai multă educație în resursele de la sfârșitul acestui articol.
Fasolea nu-i concepută pentru a fi mâncată, nu-i concepută pentru a fi hrană. Ce este hrană?
Fasolea este o strategie de reproducere. O altă strategie este includerea semințelor în fructe.

Ce zici de fructe?

De ce plantele investesc o mulțime de resurse pentru a crea zahărul din fructe?
Modul în care funcționează natura e destul de auto-explicativ: plantele investesc multă energie pentru a crea zahăr în fructe pentru a face fructele dulci, pentru a atrage animalele să mănânce fructele și să lase semințele pe pământ, uneori în îngrășământ natural (scaunul animalelor), caz în care semințele au șanse și mai mari de a deveni plante.

  • Animalele își asigură nevoia de supraviețuire și
  • Plantele își asigură nevoia de reproducere.

Fructele au proporția optima de macronutrienți: zahăr, proteine, grăsimi. În plus, putem mânca fructe fără a găti, așa că De ce ne-am complica?

Resurse

lapte, lactate, 2, proteine, 2, 3, soia, enzime, hrană gătită, 2, 3, 4, hrană vie, 2, 3, semințe, fructe. Comunitate Hive Pentru cei cărora le place funcția messenger, iată o comunitate MeWe, în care poți găsi și resurse sub formă de fișiere. MeWe este o rețea de socializare fără reclame care are și funcția messenger.

Concluzie

Plantele care necesită gătit și hrana procesată pe bază de plante nu trec testul, în ciuda faptului că sunt considerate sănătoase. Așa că, e bine de știut că:

  • hrana optimă nu-i toată hrana pe bază de plante vândută într-un magazin. La fel cum,
  • hrana optimă nu-i toată hrana vândută în acel magazin (carne, lactate etc.).

Aceste articol face parte dintr-o carte
Ce zici de alte mâncăruri considerate sănătoase?
Putem explora și mai multe mâncăruri în articolul următor. Până atunci, în sectiunea de comentarii îți poți împărtăși părerea despre întrebările acestui articol. Mulțumesc pentru vizionare. Să ai o zi grozavă.