Ce este mancare optima 7

in #romania3 years ago (edited)

Salutare, oameni grozavi. Bine ai venit la un nou articol din seria despre mâncare optimă.
În aceste zile suntem încurajați să fim mai responsabili în numele sănătății. Mâncarea optimă ne poate ajuta să avem o sănătate optimă. Ce este mâncare optimă?

mancare.jpg

Din fericire, putem afla ce este hrana optimă cu un simplu test:

  • Am mânca această hrană în natură?

Articole anterioare: 1, 2, 3, 4, 5, 6,
Mulți oameni se tem să mănânce multe fructe. Așa că,

Ce zici de fructe?

Sunt optime sau sunt sub-optime?
Fructele pot fi hrana noastră principală sau alte alimente sunt mai bune ca hrană principală?
Să presupunem că frica pentru fructe e legitimă, doar pentru a vedea unde ne conduce această afirmație. Să presupunem că fructele nu pot fi principalul hrană. În acest caz, nu ar trebui să mâncăm prea multe fructe, în ciuda faptului că le putem mânca în forma lor naturală. Care ar trebui să fie hrana principală, hrana care necesită gătit? Trebuie să gătim hrana pentru a o consuma, când nu o putem mânca în forma sa naturală. De ce nu putem mânca unele mâncăruri în forma lor naturală?
Pentru că nu suntem adaptați în mod natural să mâncăm acea hrană.

  • Suntem adaptați în mod natural pentru hrana pe care o putem mânca în forma sa naturală.
  • Nu suntem adaptați pentru hrana care trebuie gatită pentru a fi comestibilă.

Ca să nu mai vorbim că hrana gatită are compuși negative: mutageni, cancerigeni, teratogeni. De asemenea, gătitul distruge o parte din nutrienți. Câți nutrienți sunt în hrana gătită? Nu știu și nu cred că sunt destui. Câte motive sunt pentru a mânca hrană gătită în cantități mari? Nu știu și nu cred că sunt destule. Acum avem acces la:

  • hrană pentru pentru care suntem adaptați, fructe și
  • hrană pentru pentru care nu suntem adaptați.

Între cele două, care opțiune e mai bună?
Mulți oameni se tem să mănânce prea multe fructe, în ciuda faptului că sunt hrana pentru care suntem adaptați. De unde a venit toată frica de fructe? Cineva mi-a spus:

La o emisiune TV, un doctor a spus că prea multe fructe pot provoca creșterea zahărului din sânge, ceea ce suprasolicită pancreasul. Așadar, recomandarea este să o iei ușor cu fructele, pentru a evita diabetul și creșterea pancreasului.

Iată o altă recomandare. De data aceasta de la Asociația Americană a Diabetului: Ei recomandă

o dietă care să permită obținerea a 30% (din totalul caloriilor) din grăsimi.

Ce părerea ai despre aceste recomandări?
Frica pentru fructe se bazează pe fapte sau este doar o părere? Care sunt faptele care susțin această frică?
Ce zici să explorăm niște fapte despre realitatea noastră, care este locul în care trăim?

Cauza glicemiei crescute

Când există prea multă grăsime în sânge, zahărul nu mai poate ieși din sânge.
Ce înseamnă exces de grăsime?
Când mănânci mai mult de 10% (din totalul caloriilor), mănânci prea multe grăsimi.
Așa că, te las să decizi cât de fiabilă este comunitatea medicală ca sursă de informații.
Cu cât mănânci mai multă grăsime în exces, cu atât ai mai multe riscuri pentru diabet. Excesul de grăsime se acumulează în artere sub formă de placă, ceea ce provoacă multiple probleme de sănătate, întrucât mai multe organe au nevoie de artere. Nu-i de mirare de ce criminalul numărul 1 la nivel mondial este boala cardiacă, cauzată de artere înfundate. Unii oameni sunt îngrijorați de zahăr. Grăsimea poate fi, de asemenea, pe lista de verificare. Ești liber să mănânci câtă grăsime vrei, atât timp cât îți plac efectele excesului de grăsime.
Câți oameni care cunosc efectele negative asupra sănătății ale excesului de grăsime sunt? Nu știu și nu cred că sunt destuli. Nu-i de mirare că atât de mulți oameni urmează un stil de viață scăzut în zahăr. De asemenea, un stil de viață bogat în grăsimi provoacă probleme la rinichi. Și mai mult de jumătate din funcția rinichilor este afectată ireversibil înainte ca afectarea să fie vizibilă în testele de sânge. E adevărat că unii oameni pierd în greutate cu un stil de viață bogat în grăsimi. Cu toate acestea, eventualele beneficii pe termen scurt nu merită problemele de sănătate. Să presupunem că trăiești un stil de viață bogat în grăsimi pentru o perioadă scurtă de timp, astfel încât să-ți deteriorezi sănătatea doar pentru o perioadă scurtă de timp. Ce stil de viață trăiești mai departe?

Mulți oameni trăiesc un stil de viață bogat în grăsimi, deoarece nu știu că pot pierde în greutate cu un stil de viață bogat în zahăr, fără efectele negative ale excesului de grăsime. În ciuda dovezilor că un stil de viață cu conținut scăzut de grăsimi poate inversa diabetul, puțini medici recomandă această abordare, în schimb recomandă doar un tratament medical, în acest caz insulina. Tratamentul medical și cauza bolii sunt chestiuni diferite. Boala nu a fost cauzată de lipsa medicamentelor. În timp ce insulina acționează asupra efectelor (adică scade glicemia), nu abordează cauza. Când lucrăm numai la efecte, cauza (de exemplu, excesul de grăsime) continuă să se compună. Mulți oameni compun cauza problemei lor de sănătate, întrucât nu au informații despre modul în care pot lucra la cauză.
Cât de multe informații despre sănătate sunt în populație? Nu știu și nu cred că sunt destule. Atât de mulți oameni au probleme de sănătate inutile, întrucât nu au destule informații, în ciuda faptului că acum avem mai mult acces la informații decât oricând. Cum explici asta?
Nu-i rolul sistemului de sănătate de a ajuta oamenii să fie sănătoși?

Cum putem fi siguri că avem un aport optim de grăsime?
Nu-ți face griji. Nu există exces de grăsime într-un stil de viață pe bază de fructe, în care consumăm cantități mici opționale de grăsimi evidente: semințe, avocado, nucă de cocos etc. Știi deja ce înseamnă „cantități mici” dintr-un articol precedent.

Alte cauze

E adevărat că ai o creștere a zahărului din sânge, când mănânci hrană procesată, întrucât acestea-i concentrată în zahăr. Fructele au un efect diferit, întrucât au o compoziție diferită: pe lângă zahăr, au și apă și fibre. Pe un stil de viață bazat pe fructe, cantitatea de fructe de la o masă are un impact redus asupra zahărului din sânge, întrucât majoritatea cantități e apă. În plus, fibra încetinește absorbția zahărului.
Pe de altă parte, în stilul de viață obișnuit, o masă poate avea un impact mare, întrucât are mai puțină apă și fibre, întrucât procesarea îndepărtează apa și fibrele. Să nu mai vorbim de celelalte efecte ale hranei procesate asupra sănătății, cum ar fi excesul de grăsime.

  • Deserturile crude, hrana crudă deshidratate, fructele uscate (curmale, stafide) au un impact mai mare asupra zahărului din sânge, întrucât sunt mai concentrate în zahăr, întrucât au puțină apă.
  • Sucurile au un impact mai mare asupra zahărului din sânge, întrucât sunt mai concentrate în zahăr, întrucât au mai puține fibre.

Poți mânca:

  • hrană concentrată în zahăr, cum ar fi hrana procesată sau
  • hrană mai puțin concentrată în zahăr, cum ar fi fructele întregi.

Alegerea este a ta.

  • Cu cât e mai mare concentrația de zahăr, cu atât e mai mare impactul asupra zahărului din sânge,
  • Cu cât impactul e mai mare, cu atât pancreasul e mai solicitat.

Când mănânci hrană concentrate în zahăr, poți menține un nivel optim de zahăr în sânge. Cu toate acestea, pancreasul e suprasolicitat. Hrana procesată (cu sau fără încălzire) nu-i optimă, întrucât suprasolicită pancreasul, ceea ce cauzează iritație, inflamație, mărire, degenerare.
Câte motive sunt pentru a suprasolicita pancreasul? Nu știu și nu cred că sunt destule.
Cum putem fi siguri că fructele sunt sigure?
Nu-ți face griji. Nu există suprasolicitare pentru pancreas când mâncăm fructe în forma lor naturală, care-i, de asemenea, cel mai simplu mod de a le mânca.

Când te educi despre sistemul digestiv al rudelor noastre cele mai apropiate, găsești unele diferențe. Câte diferențe sunt? Nu știu și nu cred că sunt destule pentru a sugera diferite diete.
Câte motive sunt pentru a ne îndepărta de un stil de viață pe bază de fructe, pe care primatele au înflorit de multe zeci de milioane de ani? Nu știu și nu cred că sunt destule.
Câte fapte care susțin frica de fructe sunt? Nu știu și nu cred că sunt destule.

Resurse:

Asociația Americană a Diabetului, grăsime, dietă cu multă grăsime, 2, 3, 4
colesterol crescut, zahăr din sânge crescut, diabet, 2, carbohidrați/zahăr, frică, 2, hrană vie, fructe, 2, 3, 4, 5, 6, grăsime scăzută, Comunitate Hive, Pentru cei cărora le place funcția messenger, iată o comunitate MeWe, în care poți găsi și resurse sub formă de fișiere. MeWe este o rețea de socializare fără reclame care are și funcția messenger.

Concluzie:

După tot ce ai citit în acest articol, în articolele anterioare și în resursele lor, Câte motive sunt pentru a te teme de fructe? Nu știu și nu cred că sunt destule. Fructele trec testul. Când scopul nostru e sănătate optimă, putem mânca 1 tip de fruct/masă cu sau fără salată. Simte-te liber să împărtășești această hrană în comunitate.

Frica pentru fructe vine din informații incomplete, așa că Ce zici să ajutăm oamenii să se elibereze de frica inutilă cu informații complete? Împărtășesc ce este optim și ce nu, întrucât informații complete pot îmbunătăți sănătatea cuiva. Ești complet liber să mănânci orice vrei.

Aceste articol face parte dintr-o carte
Care ar fi o concluzie pentru toate articolele despre sănătate optimă?
Ne vedem în articolul următor. Până atunci, în sectiunea de comentarii îți poți împărtăși părerea despre întrebările acestui articol. Mulțumesc pentru vizionare. Să ai o zi grozavă.