Kome titula?

in #story3 years ago

ABA liga polako ulazi u samu završnicu. Kao što se i očekivalo u finalu će igrati Budućnost i Crvena Zvezda. Dve zaista najkvalitetnije ekipe. Zasluženo su u finalu.
U polufinalu Budućnost je lako izašla na kraj sa ekipom Mornara, posebno u drugoj utakmici. Barani su pokazali kvalitet, ali nisu bili ni blizu iznenađenja. Džejkob Pulen, njihov glavni igrač potvrdio je kvalitet i pokazao da je Mornar sa njim u sastavu sasvim druga ekipa. Ipak za više od polufinala potrebno je i pod košem imati bar jednog igrača koji je nivo Pulena.

20200102_191709.jpg

U drugom polufinalnom paru Igokea je pružila veći otpor posle pobede u drugoj utakmici, mnogi navijači Zvezde bili su uplašeni. Sa druge strane iz tabora Bosanaca stizale su optimistične prognoze.
Igokea je imala odličnu sezonu, skupila je desetak odličnih košarkaša (uglavnom onih koje nisu hteli ni Partizan, ni Zvezda, ni Budućnost ni Cedevita) i njima su pridodali nekoliko solidnih stranaca. Lepo je bilo gledati ih i plasman među najbolja tima veliki je uspeh, jer i Cedevita i Partizan imali su veći budžet a gledali su im u leđa.
Ipak ovo je njihov maksimum što se videlo i u majstorici, kada je ekipa Crvene Zvezde potvrdila kvalitet. Na toj utakmici i navijači su bili prisutni. Ne mnogo njih, ali i to malo bilo je dovoljno da na najružniji način izvređa goste iz Banja Luke. Nažalost to je u regionu uobičajeno, ali nevaijači beogradskih "večitih" prednjače u tome.
Ipak vratiću se košarci.
U finalu favorit je Crvena Zvezda. Zvezdin glavni adut sigurno je Džordan Lojd, ali pobednika bi mogla da odluči i Zvezdina duža i kvalitetnija klupa.
Budućnost je kvalitetnija na poziciji 1 gde su Kobs i Ivanović odlični i mogu da igraju čak i u tandemu. Ono što bi moglo da prevagne na tas podgoričana sigurno je sigurno je i Vil Rid, jer na poziciji 5 Zvezda nema taj kvalitet.
Čeka nas zanimljivo finale u kome je Zvezda favorit, ekipa Budućnosti ima kvalitet za iznenađenje.

Goran