Šta posle Trinkijerija?

in #story4 years ago

Andrea Trinkijeri nije više trener Partizana. Imao je ugovor i za sledeću sezonu i to za platu koju Partizan teško da bi platio. Ponuda je bila smanjenje garantovane plate, a ta smanjena takođe bi bila velika.
Naravno Italijan to nije prihvatio, i rastanak je neminovan. Nisu samo bolje ponude razlog odlaska. Zapravo u Partizanu opet kasne plate, a najavljen je i manji budžet za sledeću sezonu.

20200108_194351.jpg

Imajući u vidu da glavni konkurent, ekipa Crvene Zvezde pravi moćan tim, skuplji od onog prošlogodišnjeg, jasno je da je Italijan doneo dobru odluku.
Uostalom ja za njega i ne brinem. Brinem za Partizan.
Crno beli su opet u krizi. Opet su političari odlučili da smanje sponzorske ugovore. Da li će Partizan biti projekat za 2 mesto u ABA ligi ili samo za borbu za plej - of ostaje da vidimo.
Nažalost politika sve diktira i košarka je samo oružje u rukama Nebojše Čovića, Gorana Vesića i dalje Aleksandra Vučića.
O njima više ne bih govorio. Probaću koliko je moguće da se asociram samo na košarkašku igru.
Partizan je zadržao kostur tima. Imena Zagorca, Jaramaza, Mozlija, Tomasa, Pejdža, Jankovića i Trifunovića potvrda su kvaliteta. Koliki je to kvalitet teško je proceniti? Zagorac, Jaramaz i Trifunović mogu mnogo. Od njihovog napredka u narednoj sezoni mnogo zavisi. Verujem da će oni biti bolji nego što su bili. Verujem da će njihove uloge biti veće, ali ne mogu proceniti koliko veće. Mislim da će za Trifunovića ovo biti presudna sezona. Sezona koja odlučuje da li je igrač za velika dela. Produženje ugovora je potvrda da se veruje u njega, ali ipak on mora dobiti veću šansu, više minuta, ali se mora i istrpeti, jer grešaka će biti mnogo.
Dolazak Mekintajera je dobra zamena za Voldena. Možda je Volden kompletniji ali Mekintajer je sigurno bolji napadač.
Velika dilema, da li će Gordić ostati? Ako ne ostane da li će moći da ga zameni Aleksej Nikolić? Lično bih voleo da Nikolić bude u rosteru, čak i pored Gordića.
Ko će biti glavni igrač na poziciji 5?
Za tu poziciju teško je pronaći igrača. Budžeti naših klubova su mali za angažovanje kvalitetne petice. Ni Crvena Zvezda sa mnogo većim budžetom već tri godine ne može da na toj poziciji angažuje adekvatnog igrača.
Mladi? Dušan Miletić, Dušan Tanasković ili eventualno Dimitrije Nikolić ili neko novi?
U Zvezdi je slično, Dušan Ristič, Nikola Jovanović, Ognjen Kuzmić...
Svi su oni pod velikim znakom pitanja.
Izvesno trener Partizana postaće Vlado Šćepanović. Zaslužio je šansu, ima kostur tima, nastavlja kontinuitet u kome je i sam učesnik.
Bojim se samo da ga ne potrošimo kao Božića, Džikića, Mutu Nikolića. I uprava i navijači moraju imati mnogo strpljenja, ali to se odnosi i na samog trenera, U narednoj sezoni se ne može mnogo.
Zato bih voleo da Miletić i Tanasković uz Mozlija i Jankovića postanu jedine opcije na poziciji 5. Makar i na račun rezultata. Naravno ako trener proceni da su oni projekti za budućnost. Takođe bih voleo da se ne dovodi iskusan igrač na poziciji 2-3. Želja mi je da mlad igrač dobije šansu.
Nažalost ponuda mladih i nije velika. U godištu 2002 i 2003 Partizan ima nekoliko velikih talenata baš na tim pozicijama. Ipak bojim se da oni fizički ne mogu da odgovore ABA ligaškom nivou.
Na pripremama je bio Zoran Paunović, bivša nada Crvene Zvezde. Njegovo 2000. godište već je putokaz za viši nivo. Ipak nisam optimist kad je on u pitanju. Mislim da je otkaz u Zvezdi potvrda da on nije projekat u koji treba ulagati.
S obzirom da nemamo domaćeg mladog igrača na toj poziciji, ja bih rado video i stranca, ali sa koledža i naravno sa ugovorom na duže staze.

Goran

Sort:  

Congratulations @gorangoran! You have completed the following achievement on the Hive blockchain and have been rewarded with new badge(s) :

You have been a buzzy bee and published a post every day of the week

You can view your badges on your board And compare to others on the Ranking
If you no longer want to receive notifications, reply to this comment with the word STOP

To support your work, I also upvoted your post!

Support the HiveBuzz project. Vote for our proposal!