Gunnar Svartlamoen (Norsk krim Novelle) del 5 og siste del.

in #story4 years ago (edited)

snow1939561_960_720.jpg

source

Trond finner seg i et stor rom. Han tenker det er en 30-ganger 20 meter. I enden av rommet er en metall dør. Alle vinduene i bygget er dekket med svart plast til og hindre lys og slippe ut. Ved siden av metall døra går den en trapp opp med et lite kontor med vinduer utover. Det gir god oversikt i det store rommet. Trond kaster seg ned bak en pall med jord. I det ene vinduet står det en kvinne hun er slank med langt blondt hår. Mannen fra tidligere er også oppe på kontoret. Det er varmt inne i rommet i taket henger det lange lys rør og et komplisert vanningsanlegg med PVC rør i alle retninger. Rekker med potter med hasj planter.

Trond teller fort med gir opp det må være hundre vis. Hele rommet er fult opp kun noen smale gangveier til å navigere. Trond skjønner nå Gunnar må ha sett noe fra oppe i lia. Fra hytta kunne han jo se fly plassen. Mitt inne i tanke rekka blir Trond avbytt av høyelte sko mot metall klik klak kvinnen er på vei ned trappa tydeligvis ikke det beste fot tøyet. Hun går ut metall døra i et lite millisekund kan Trond se en hvit varebil som er parkert der ute virker som det er en garasje er ute. Trond reiser seg opp liser seg bortover må se seg for og ikke velte noen planter litt som en okse i porselensbutikk. Fortsetter bortover så oppover trappa til kontoret.

Kikker inn på kontoret er det en par arbeidspulter noen stoler med en tv. Trond ser ut av vinduden på motsatt side. Ser ned på den parkert en varebil. På gulvet ligger det mange søppel sekker og en. Trond rykker til det ligger en lik pose. Manne med den gule termodressen kommer inn en stor garasje port og bærere søppel poser ut. På tv er det reprise på sinna snekken. Mannen humrer over over manglene lister på et hus. Han ligger nesten vannrett på stolen men føttene opp boret. På den ene arbeidspulten ligger det en uzi. Trond ser på uzien en israelsk maskinpistol. Disse guttene mener business Trond reiser seg opp forsiktig uten å lage en lyd så og ta Et skritt fram.

HEI SE DER utbryter Trond. Mannen rykker til snur seg men blir møtt av en hagle kolbe mot hode. Mannen snurrer en halv omdrening til før han stopper opp og siger ned av stolen som en sekk med pimpernell potet. Trond setter seg ned kryper bort til vinduet og ser ut om noen har hørt noe. Den gule termodressen forsvinner ut i mørket med to nye søppelposer. Trond drar med seg den bevisstløse mannen bort til radiatoren så en setter på et handjern. Tar ut magasinet av uzien og stapper det ned i søplekasse bare i tilfell. Trond føler seg mere komfortabel med hagla.

Så liste han seg ned trappa. Stiller seg opp ved metall døra ut til ytredel av lager bygget. Lytter det er stille men enehanden åpner han døren forsiktig mens han holder hagla med den andre. Så stille så stille heldigvis er det er ingen inne i garasjen. Trond tror ikke det er så enkelt å bruke hagla med en hand i motsetnings av Arnold Schwarzenegger i Terminator. Varebilen er parkert mitt i rommet med søppelposene på gulvet. På siden av døra står det paller med skrot noen landbruks maskiner her og der. Den mistenkelig posen ligger ute på gulvet sammen med søppelposene. Nå når Trond er nærmere bilen kan han se samme navnet på bilen 24\7 fly og grus transport AS. Det er samme logoen som den han stanga inn i oppe hos Gunnar. I motsetning til dyrke rommet. Er det Store vinduer går ut mot fly stripa og en stor metallport så en kan kjøre biler inn i bygget. Utafor står det en traktor med snøfreser kobla på.

Igjennom vinduet kan Trond se en mann komme ut fra hangaren. Trond står fryst fast usikker på hva han skal gjøre. Til Tronds lettelses sette seg inn starte traktoren en tykk svart røk sky kommer opp men blir fort blåst bort av vinden. Så og kjøre avgarde han begynner og brøyte rullebanen der ute Trond står og lytter etter stemmer. Kun avbrutt av motor duen av traktoren som passer døra med Jevne mellomrom. Så å liste seg bort til søppelposen en sterk lukt av cannabis møter han. Men Trond er mere interessert i den mystiske posen.

På toppen av posen er det en hyssing men en skikkelig blå knute. Trond jobber knall hardt på og knuten. Omsider klarer han det. Åpner opp posen. En arm faller ut. Han skvetter tilbake. Men så og ta seg sammen. Med lomme lykta lyser han inn i posen ansiktet til Gunnar som stirrer tilbake. Sjekker pulsen men Gunnar er stiv og kald. Han her vert død lenge. Trond ser et par kulehull mitt på bryst kassa. Han har blitt skutt.

KNIRK lyden av lager døra som ruller opp. Får fart på Trond han har glemt å lytte. Motoren har stoppet men igjen får han bru får den femmeren i gym kaster seg avgårde kommer seg bak en pall med paller. Imellom pallen kan han se mannen med den gule termodressen. Han går inn banner høyt når han ser lik posen er oppe. Så og begynner å stappe armen til Gunnar inn i posen Mens han mumler Her må han gjøre alt selv.

Trond tar og spenner halen på hagla og Sikter. Med Rolig og bestemt stemme sier han høyt. Rolig Reis deg opp ikke gjør noe dumt. Termodressen sitter stille OK OK rolig rolig. Reiser seg saklig opp Trond Går et par skritt fram. Hende over hode. NÅ. Termdressen snur seg og ser på han. OPP MED HENNA SIER EG Trond Roper nå. OPP MED HENDEN TA HENDEN UT AV LOMMEN SAKTE. Manne snur seg brått Trond kan se det skimte i noe svart i ene handa hans. Trond trekker av. Den gule termodressen vrir seg rundt i en vakker dans før han faller med ryggen ned på en av søppelsekken. Sekken er oppblåst med en hard knute. Det er mye luft i posen som blir fort komprimert av manne. Får den til å eksplodere med et dypt sukk grønne plante rester spruter opp som en sky daler saklig ned. Det legger som et slør. Den gule termodress er ikke gul lenger den er dekket av blod og grønne plante rester. En dam med blod glir utover betong gulvet og omkranser en svart pistol som blir til en liten øy.

Trond puster ut. BLAM BLAM BLAM, glass rutene knuses. Kuler suser igjennom lufta treffer pallene rett ved Trond, han tar en helomvending før han kaster seg ned og kryper inn bak pallene. Drar opp revolver og tømmer seks skudd ut døra han skyter på ingen ting og på alt. Dukker ned så og. Et lite opphold i skyting tar Trond sjansen til å løpe ut bak veien der han kom inn. Vel ute i mørket forter han og lade hagla og så revolver. Henden hanns skjelver han må konsentrere seg får og ikke miste alle patronen ned i den dype snøen. Så begynnere han å krype bortover drenering grøfta i ly av mørke. Trond følte han var trengt opp i et hjørne der inne. Her ute kan han puste luften av kruttrøk og blod fordufter fort frå klærne hans her i fri luft.

Han åler seg som en larve bortover grøfta får han føler han har kommet langt nok bort. Tar opp jaktgeværet av skulderen sniker seg opp til kanten og kikker utover. Han har kravlet en 50-60 meter bortover det er helt mørkt. Men han kan se hangaren døra er oppe en kan skimte en små fly der inne. Traktoren er parkert på motsatt side av døra. Med bruk av kikkert sikte kan Trond se mannen fra tidligere han står halvveis gjemt inne i hangaren Trond kjenner igjen rifla fra langt hold det er en AG3. med sitt 20 skudds magasin har. Her er det gorilla taktikk som kommer inn. En tanke skyter inn i Trond om sid tid i Beirut som ung FN soldat nå er han en snikskytter. Gerilja Taktikken, lærte ikke dette på Politihøgskolen. Trond er ikke lenger en politi mann han er en kriger.

Tanke rekka blir avbrutt av en mann som går ut av hangaren med en pistol retta mot døra til varehuset Der var han akkurat. De to går over flystrippa til varehuset. Dei stiller seg opp til og gå inn. Trond sikter. Prøver og kontrollere hendene sine. Med og slipper puster rolig ut. BLAM. Dei to mennene snur seg. Kula bomma. Dei to åpner ill utover i mørket. Trond tar lade grep en patron blir kastet ut av våpenet i snøen. Det andre skuddet bommer ikke. AG3 detter ned på bakken manne går noen skritt så å falle om. Ny patron klikk klak. Spretter ut.

Den gjenlevende manne løper over rullebanen til hangeren. Det er stille Trond ligger klar Sikter på hangar døren. Døren starter og åpner seg opp. Lyden av et små fly som starte. Han ligger klar er stødig nå. Det lille små flyet kommer ut. Trond trekker av mot flyet. Et kule hull kan ses i front ruta på flyet. Flyet kaster opp snøen og akselerere noe voldsomt når det taxier ut. Skrenser ut av hangaren. Det neste skuddet har ingen effekt. Flyet akselerere mot Trond. Trond reiser seg opp. Tar hagla av skulderen. Flyet kommer mot han sikter front ruta på flyet smadres av de to skuddene så og trekke opp revolveren BLAM BLAM flyet passer. Det siste skuddet treffer fly koppen når det passer. Flyet er av bakken. Det klatrer opp noen meter Så og svinger til venstre ut i mørket. Lyden forsvinner ut i vinternatta Trond står igjen.

Vinden har løyet ned. Det har sluttet og snø. Trond står og speider tankefult utover i mørket. Med den røde julegenseren knyttet rundt hode. Halve ansiktet hans er dekket av størknet blod. Han utbryter En kan nesten se Karlsvognen frå her. BRAK. En ildkule kan ses i det fjerne. Ekkoet fra eksplosjonen ramler utover den stille vinter natten. Trond Sukker tungt ut. Trykker på nesen til rudolf. Som begynner å spille en julesang. Setter seg ned. Drar opp termosen og Gjende kjes. Fyller opp koppen og tar en gjende kjeks. I det fjerne kan en se dalen lys opp med blålys og sirener komme oppover dalen.