GRAVITY.IO - Graphene Projekt Recension

in #svenska6 years ago


Graphene Projekt Recension- GRAVITY.IO


Gravity.io är också ett Graphene projekt, så vi kan göra fämförelser och finna vad som gör detta projekt unikt (jämför med Bitshares och Steem). Om ett projekt måste forka Graphene Teknologin betyder det att det introducerar några nya hårdkodade smart kontrakt, logik, funktionalitet eller modifieringar som inte var möjligt med tidigare versioner.

De unika funktionerna som kräver att projektet ska ha sin egen blockchain förklaras på Gravity.ios hemsida [ett skärmklipp nedan] varigenom det står att de är verksamma för att tillhandahålla blockchain-lösningar ("out of the box") inom företagsvärlden. En jättebra idé. För att göra detta itroducerar de nya typer av smart kontrakt med ett nytt "proof-of-importance" stakeholder uträkningar som inte är tillgängliga på tidigare graphene projekt. Vi ska titta närmare senare på vad detta innebär.


Gravity.io hemsida

Plan och framsteg


UPPDATERING: Sedan den här posten började skrivas har planen blivit uppdaterad med publikationen av målen för Q4 2018. Länken fattas på hemsidan men är länkad på andra ställen. du finner den här

Nedan, nuvarande mål för Q4

Gravity.io roadmap Q4

Analys av Websidan


Vi kommer bara att direkt dyka in och analysera och kommentera under resans gång. Syftet är att få en uppfattning om kvaliteten och integriteten hos webbplatsen avsedd för allmänheten, vilket kan ge oss en inblick i övergripande projektkvalitet och teamets tekniska kompetens.


GTMetrix / SEOSiteCheckUp poäng


GTMetrix.com är ett populärt och gratis verktyg för att mäta en viss webbplats / URL-prestation som är nära matchad med att kontrollera att Google eller Yahoo gör sig skyldig till sina webbrobotar för att bygga sökindex. GRAVITY.IO: s hemsida här får poängen övergripande D C vilket ligger under nivån B BPoängen är D C och godkänt är B BEnkla saker ovanför som tex att metabeskrivning saknas måste lösas.

Här visas de saknade meta- och sökordsanalysernaRekommendationer är bildskrapor från antingen gtmetrix.com eller seositecheckup.com, testa URL:n https://gravity.io/ den 11:e juli 2018. Flera objekt verkar vara ofullständiga för en webbplats som är live, och vi rekommenderar att de korrigeras snabbt för att undvika ytterligare skador på domänens sökrankning.Sammanlagt resultat - Webbsida SEO / Utförande = Kräver förbättring


Alltför många rudimentära fel eller saknade föremål för en professionell webbplats. Detta behövs åtgärdas snarast eller kan potentiellt skada domänen i sin nuvarande form.


Part 2 - Användarupplevelse - Simulering


Därefter vill vi hoppa direkt in i produkten och se UI/UX inklusive kontouppbyggnad, plånböcker och sedan vilka dApp eller funktionaliteter som erbjuds i testnätet. Det var enkelt att bli registrerad. Men därifrån kämpade vi för att hitta mer än grundläggande funktionalitet. Det verkar vara några saker, men inte mycket finns att göra eller interagera med som användare. Det finns en plånbok med stealth funktion och röstning.Starta bara processen och följ stegen när du skapar ditt lösenord och lagra sedan din huvudnyckel.När kontot har skapats presenteras vi med vår plånbok, och har fått 1 token från fauceten. Godkänt!


Inuti din nya GRAVITY-plånbok. En del likheter här, även om vi inte ser någon av de kommande funktionerna om än i beta-form.


Resultatdel 2 - UX-registrering = Grundläggande plånbok OK


Part 3 - Block Explorer

Enkelt test. För att passera behöver vi se lite mer än en klonad grafenutforskare med nya teckensnitt och logotyper. Vad vi får på nästa skärm är:


Resultat: Block explorer
UPPDATERING 15:e Aug - Block Explorer laddar ej startsidan. Vänligen kom med kommentarer om detta kanske bara var något temporärt fel.

Säger oss inte direkt mycket annat än att vi ser en ny graphene blockkedja.

Med tanke på att vi ska vänta på att roadmapen ska starta, finns det ingen beta/alfa eller till och med mockup här på dem. Här lämnar vi en neutral åsikt för nu.


[För att prövas] STEALTH Transaktioner


Stealth on Gravity

Inte för att jag ser Gravity någonstans hävdar denna förmåga som sin egen, den är faktiskt tillgänglig på BitShares. Vore bra att kunna få lite åsikter om du är mer tekniskt bekant med Gravitys Stealth-implementering - eftersom den nuvarande statusen i BitShares har genomgått lite förbättringar och det nyligen finns 6 nya BSIPs av @malacandrahyoi som du kan kolla in i länken nedan. Några experter som kan kommentera detta?


BitShares Stealth BSIP: https://steemit.com/bitshares/@malacandrahyoi/stealth-on-bitshares-development-phase-ii

Se BitShares Stealth uppdateringar i denna post.


Ytterligare användarfunktioner


Under incitament fliken kan vi notera mycket liknande alternativ och funktioner för dem som ses med BitShares livstid medlemskap.Prövar TestNet - DevNet?

Se följande bilder och anteckningar. Hoppas på korrigeringar och att det visas mer snart. För mina "icke-utvecklares" ögon ser det ut som en del av GitHub med en lista över problem och bounties i Gravity för att arbeta med dem. Visas mer ungefär som ett utvecklingsbidragsprogram för att utveckla ett testnät, än ett verkligt testnät. Är det ett nät för att fånga devs?Nästa del av TestNet föreföll faktiskt knappt att föreslå att vi bara tar över det och utvecklar det själva.Whitepaper Genomgång


UPPDATERING 15:e Aug: Sedan vår granskning har Whitepaper blivit uppdaterat. Därför har vi lagt till en del anteckningar till våra original skärmbilder. Föregående utkast var kritiskt avsaknad av detaljer. I den här artikeln får vi faktiskt se framstegen.Lovande funktioner, kan de levereras?


Anteckningar till Whitepaper:

Börjar vagt och börjar inte prata om den faktiska "Gravity Business Framework" förräns på sidan 12. Därifrån delas den i ett antal ämnen och anvisningar som inte ger en omfattande "humm" av vad detta projekt handlar om. Det finns mycket bakgrundsinformation om små och medelstora företag. Från att ha ett antal befintliga BitShares-funktioner (Smart Coins, DEX och mer) och lägga till egna "Ricardian Contracts", DAC (DAO) och till och med "IoT (Internet of Things). Verkar vara en sträcka av flera funktioner och vi kämpar för att hitta en sammanhållning av ämnena. För det Tekniska pappret blir det ännu mer förvirrande, eftersom det presenterar några oförståliga matriser för läsaren. Vid offentliggörandet väntade vi fortfarande på eller letade efter en blockchain + matematik expert för att ge en åsikt - men vi kommer också att lämna det öppet här i kommentarerna - är följande några geniala matematiklogiker vi inte förstår? Kan det komma med några kommentarer för en lekman att förstå?


Se som referens denna skärmdump av det Tekniska dokumentet - vem som helst som kan kommentera eller hjälpa till att förklara, eller identifiera hur användbart det är, skulle välkomnas i artikelns kommentarer.

Anyone?

För jämförelse av ett White + Tekniskt papper

Looking to make more sense of it. Whereupon a Google search for NCDAware algorithms pulls up the technical paper of NEM, and all I can say is it makes for much more sensible and comprehensible reading, from a known and operational cryptocurrency

Whitepaper går till omfattande ansträngningar för att förklaraproblemet, och beskriva hur vissa typer av programmässiga juridiska och affärsavtal ska genomföras på blockchain. Det måste emellertid vara något arbete på dokumentet, eftersom det inte visar tillräckligt detaljerat om hur projektet ska levereras för den normalt utbildade läsaren.Kan GitHub berätta för oss mer? Se anteckning

Community, press, social media

Kanske är det lite för tidigt, så vi ville också ta reda på om det fanns ett ordentligt följe eller samhälle. Det gick inte att hitta mer än 200 personer på deras telegram, kanaler och det fanns ett nytt Reddit Social Media-konto. Det finns ett antal publikationer på Medium, som syftar till att sprida medvetenheten. För det mesta upprepar de dock mycket av vad som finns i Whitepaper. Visa några use cases visar inte riktigt ännu detaljer om hur Gravity blockchain ska lösa dem (förutom att de säger det).


Reddit saknar aktivitet i 29 dagar och har lågt engagemang.


BitSharesTalk.Org tråd


Telegram kanal


Telegram offentlig chat


Slutsats


Har svårigheter och väntar på ytterligare ett kvartal tills vi ser vilken Gravity som verkligen kan släppas lös på allmänheten. Nuvarande plånbok har några fina teckensnitt och grafik ovanpå, annars bara ramverk av befintlig teknik (Graphene fork). Det verkar finnas mycket utrymme för framsteg. Whitepaper och Technical paper lämnar oss bara förvirrade och handlingsplanen har tagits bort från webbplatsen. Vi behöver mycket mer sammanhängande information från detta projekt, särskilt som det förklarar att de riktar sig mot små och medelstora företag, då måste det också lätt kunna förstås av dem. Helt enkelt händer det inte tillräckligt mycket utöver förvirrande papper och en vanilj plånbok + block explorer, för att betygsätta detta projekt vid denna tidpunkt.


-----


Öppna ditt Bitshares Konto här

Översatt av @bitshares-sweden för Bitshares Community

Original Post: https://steemit.com/bitshares/@apasia.tech/gravity-io-graphene-project-review-2-20180819t145606063z-post


Följ BitShares-Sweden innehåll på | @bitshares-sweden | @open-asset | @mrstaf | @mrmac

Sort:  

Congratulations @open-asset! You have completed the following achievement on Steemit and have been rewarded with new badge(s) :

You got your First payout

Click on the badge to view your Board of Honor.
If you no longer want to receive notifications, reply to this comment with the word STOP

Do you like SteemitBoard's project? Then Vote for its witness and get one more award!