Motive pentru a nu începe un parteneriat înainte de vreme

in #teamromania7 years ago

download (5).jpg
Oamenii care încep parcursul călătoriei lor antreprenoriale, simt adesea nevoia de a face parteneriate înainte de a începe o afacere. Însă există marea posibilitate ca partenerul să îţi creeze stres şi multe dificultăţi pentru tine şi compania ta.
Din experienţa mea, antreprenorii sunt mult mai susceptibili de a se confrunta cu probleme sau de a nu reuşi, dacă îşi fac parteneri de afaceri din motive greşite. Crezând că persoana are o anumită experienţă, pe care ei consideră că nu o au sau pur şi simplu pentru că nu vor să înceapă o afacere singuri.
Nu spun că nu trebuie să angajezi oamenii care au experienţă sau care sunt dispuşi să aducă bani pentru începutul de drum. Dar nici unul dintre aceste motive nu ar trebui să te facă să faci un parteneriat. Nu există un mod mai greşit de a trata oamenii, decât din perspectiva unor etichete,” mă asociez cu x, pentru că are bani sau cu y pentru că are experienţă”. Nu ai de unde să ştii aceste aspecte, decât în momentul în care afacerea ajunge să aibă succes. Poţi ajunge în punctul în care vei realiza că ţi–ai făcut mai mult rău decât bine.

1)Etica muncii diferită.
Mulţi antreprenori se află în colaborare cu parteneri care nu împărtăşesc acelaşi entuziasm sau pasiune pentru afacere. Partenerii care nu pot respecta termenele limită, pot comunica cu clienţii în mod eronat sau ignora responsabilitățile, iar astfel pot falimenta o nouă afacere. Partenerii neetici pot contribui, de asemenea, la căderea unei afaceri. Poţi crede că îţi cunoşti partenerul şi îi ştii adevăratele interese, până în ziua în care îţi va merge greu.

2)Lipsa de experienţă.
Unii parteneri de afaceri nu au experienţa sau abilităţile necesare pentru a-şi face treaba cu succes. Trebuie să contezi pe partenerul tău că va oferi rezultate, iar atunci când nu o face, acest lucru duce la clienţi supăraţi şi angajaţi dezorganizaţi.

3)Dezacordul privind direcţia.
Pe de altă parte, un partener motivat şi talentat poate provoca probleme, dacă nu sunteţi de acord cu obiectivele pe termen lung ale companiei. Acest lucru poate conduce la săptămâni şi chiar luni, în care să se discute despre decizii cheie. Neînţelegerile consumă timp, resurse, provoacă stres angajaţilor confuzi şi duc la practici comerciale incoerente.

4)Schimbul de profit.
Întreprinzătorii împart fericiţi profiturile cu partenerii atunci când fiecare a adus valoare companiei. Dacă partenerul tău munceşte suficient de mult pentru a-şi justifică câştigul obţinut din companie, înseamnă că ţi–ai găsit partenerul greşit. Ştii că ai parte de un partener de valoare, în momentul în care câştigul adus de tine în firmă este egal sau mai mic decât al lui. Un partener trebuie să se implice puternic într-o afacere.

5)Asumarea greşelilor partenerului.

Îţi asumi responsabilitatea pentru orice se întâmplă în afacerea ta. Dacă partenerul tău încalcă orice regulă, poţi ajunge şi în instanţă. Acest lucru poate conduce la amenzi, procese costisitoare şi datorii pentru daune pe care nu le-ai provocat.
Când ai un partener de afaceri, ai mai mult stres, trebuie să ştii tot ce face partenerul. Chiar dacă tu şi partenerul tău aveţi încredere reciprocă, trebuie să monitorizezi munca partenerului pentru a evita neglijenţă.

6)Reputaţia ta poate suferi.
Chiar dacă partenerul tău nu încalcă legea, acţiunile lui sau ale ei se pot întoarce împotriva ta. Un partener necinstit sau neglijent poate duce la neîncredere pe scară largă a companiei. Ceea ce ar putea afecta în mod real afacerile şi reputaţia ta personală.
Analizează cu atenţie dacă ai nevoie de un partener de afaceri şi ce beneficii îţi va aduce în afacere, inainte să faci vreo asociere. Gândeşte-te dacă vei fi mult mai de succes şi eficient singur, astfel vei putea pune în balanţă avantajele şi dezavantajele.
Eu personal, în toate afacerile pe care le am, sunt asociat. Însă cel mai important lucru este că sunt asociat cu prieteni, pe care îi cunosc încă din liceu, sau cu oameni care au avut ceva de demonstrat. Sfatul meu este să pui bine în balanţă avantajele şi dezavantajele şi astfel vei găsi răspunsul corect.

Sursa: Entrepreneur