Стручњаци из региона о коронавирусу

in Deep Dives4 years ago

Све је почело од др Бранимира Несторовића, Начелника одељења за алергологију и пулмологију универзитетске дечије клинике у Београду, који је 25. фебруара прогласио вирус смешним и саветовао женама да мирно иду у Италију у шопинг. Сви медији су се обрушили на њега упркос томе што је био потпуно у праву. Крајње је занимљиво видети како је његов став еволуирао под притиском медијске лажи…Несторовић сад наступа много опрезније, више не назива вирус смешним, али, у покушају да задржи и научни интегритет и положај у фотељи, сад описује савет кинеских лекара чија је суштина оно што Британци зову „имунитет крда“ (herd immunity) — допустити да се највећи број људи зарази вирусом ЈЕР ОН НИЈЕ СМРТОНОСАН, и на тај начин допустити да се епидемија сама угаси. Коронавирус је, као и сваки други вирус грипа, опасан само по хроничне болеснике, старије, изнемогле људе, са ослабљеним имунитетом… као и сваке године:

Нема у овој епидемији ничег неуобичајеног у односу на било који сезонски грип претходних година, као ни повећане стопе смртности у Европи, што лепо показују бројке са европског сајта за праћење повећане смртности, и свету. О механизму читаве преваре, о владању страхом и онима који су ову кризу изазвали, као и о њиховим мотивима, можете детаљно читати у претходном тексту.

* * *

СФРЈ је после кризе са епидемијом великих богиња под називом „Вариола Вера“, изградила врхунски систем епидемиолошке заштите, који је служио за углед читавом свету. Један од стручњака који је у том систему радио, др Вело Марковски, човек који нема страх од одмазде Светске здравствене организације и фармацеутске индустрије, објашњава шта је коронавирус:

* * *

Срећко Сладољев, имунолог и молекуларни биолог из Хрватске описује антимедицину која производи тако јак страх, да је он знатно већа опасност по ваш живот од вируса, корупцију у СЗО, подсећа на преваре са леком Тамифлу против ‘птичјег грипа’ и превару са скупим и неефикасним вакцинама против ‘свињског грипа, о обавезној (принудној) вакцинацији, и једино ефикасним оралним вакцинама из Израела… Интервју с њим у емисију „Бујица“ можете видети од 18:30 до 39:00 минута:

Да остане запис његових речи у случају да видео буде уклоњен:

 1. “Птичја” грипа. Хистерија али без протупандемијских мјера, затварања граница и осталог. Зашто? Зато јер је WHO дао РЈЕШЕЊЕ. Антивирусни лијек Тамифлу. И није га могао одмах и сватко добити, постојали су приоритети. Молим у ред!
  ЕПИЛОГ: из здравствених сустава исисане су милијарде, а “рјешење” се показало без антивирусног учинка. А ми? Што смо ми направили? Исто што и други. Специјалци су таманили кокошињце, а народ дуго иза свега наставио отплачивати уговорне обвезе за Тамифлу. Али то НИЈЕ БИО проблем. Проблем је што је број просвијетљених противника обавезног цијепљења нарастао! Јачао је непослух!
 2. “Свињска” грипа. Сличан сценариј. Нема полицијске државе, не мора се у самоизолацију. Зашто? Зато јер ИМА РЈЕШЕЊЕ! Цјепиво! Цјепиво које је “дотрчало” брже од пандемије. Паничари се али не због вируса, колико због апокалиптичних сцена избезумљених људи који проваљују у апотеке да би се домогли цјепива! Да би се домогли РЈЕШЕЊА!
  ЕПИЛОГ: Спасоносно цјепиво је оставило болести. Тешке. Сјећате ли се естрадних звијезда и спорташа који су се јавно полијевали леденом водом? Но то није проблем. Проблем је што је број противника цијепљења нарастао (и ја међу њима). Непослух! А непослуху треба стати на крај! Наставља се с протупандемијским мјерама без пандемије: уводе се додатна ОБАВЕЗНА цијепљења, нецијепљена ђеца НЕ МОГУ у вртиће, школе, “неодговорни” родитељи плаћају казне, пријети им се да неће моћи регистирати аутомобиле, подизати готовину из банкомата, да ће им одузимати ђецу…
 3. Kоронагрипа. Чин III. Сва пажња усмјерена је на праћење ширење вируса. Прати се “форензичком” техником. Сад је ту, а сутра посвуда (баш како се вируси прехладе, болести од које одрасли оболијевају до два пута, ђеца до осам пута годишње и шире). Баш како је ујак Сам нетом прије пандемије показао на показној вјежби.. Цијели свијет одмах зна за првог обољелог Kинеза у земљи с 350.000 самоубојстава и милијун и пол покушаја годишње! Позорнице ТВ кућа су у коронасценографији, он-лине се титлује број заражених и умрлих, радијске емисије бљују коронапотпале, тисковине преко цијеле странице словима од пола метра урлају „Не дижите панику!“, показни панои жаре се од заражених држава. Сви знамо да је у мјесец дана умрло 2000 људи од нуспојава старости и болести с мало вирусног зачина, а нитко да је истом времену обављено преко 700.000 побачаја. Да су умрли десеци тисућа ђеце од глади. Затварају се границе, прекидају ланаци опскрбе, на снази су мјере придржавања социјалних дистанци, затварају се школе, вртићи, отказују спортска и остала јавна дружења. Италија сама ствара проблем неопрезно довлачи заражене у болнице гђе су они који ту нису дошли због фитнеса. Излазне „анкете“ говоре о страдавању осамдесет годишњака, половина их је с трима кроничним болестима, 75% су тлакаши, многи дијабетичари ….
  Зашто је сада овако? Зашто раније није било овако? Зато што овај пут НИЈЕ ПОНУЂЕНО РЈЕШЕЊЕ. Понуђен је страх, беспомоћност и беспоговорне мјере придржавања мјера? Зашто? Зато да сви ДОБРО УПАМТИМО да ТРЕБАМО РЈЕШЕЊЕ! А „рјешење свих рјешења“ тоталитарног здравства ујка Сама је у ОБАВЕЗНОМ цијепљењу СВИХ! Они који ће се опирати, угрожавати ће јавно здравље и посљедично бити мјерама полицијске тоталитарне државе – “лоцирани, идентифицирани и трансферирани”.
  WHO је корумпирана и манипулативна кровна творба. Ухваћени су у „пословима“ са „свињском“ грипом. Ипак, како каже WHO тако поступају сви здравствени сустави. Послушајте Ујка Сама. Он им даје новце. Он зна што овом свијету треба.
  И још нешто, а није “Теорија завјере“. Израел ће ускоро произвести ОРАЛНО цјепиво против коронавируса. Жели за себе СИГУРНО цјепиво, онакво каква једино требамо. То ми говори да у вирусу ипак нешто има. Увијек кажем, погледај што раде у Израелу да би знао што су у Америци „скухали“.

Кад смо код Хрватске, постоји још један јасан знак да ове мере немају апсолутно никакве везе са здрављем. Хрватску је недавно продрмао јак земљотрес, са низом мањих, пратећих, који је становништво натерао да изађу на улице. Је ли због тога у Хрватској нагло порастао број оболелих? Наравно да није!

* * *

Др Мила Алечковић објашњава на почетку ставове примаријуса др Дидијеа Раула, његов рад о провереном леку који кошта 3 евра а не 3000 евра, и читаву хајку на њега:

Али не само то. Као психијатар, др Мила Алечковић објашњава психолошку страну преваре са коронавирусом и зашто је пристајање на превару неупоредиво опасније од било ког, па чак и неког најсмртоноснијег вируса. И зашто у Србији не постоји власт, већ само лоша окупациона управа… Истовремено, она даје једноставну превентиву — шетњу по сунчаном дану! Не остајте у сопственом затвору.

* * *

Институт Торлак, некад референтна институција у региону, доносила је у време СФРЈ и СРЈ обиман приход у државну касу. Тад је пуни назив био — Институт за вирусологију, вакцине и серуме „Торлак“. Онда се појавио „стратешки партнер“, Новартис. И на горњем линку можете погледати шта сад производи Торлак. Где су вакцине против грипа? Где је некадашњи широк производни програм који је ишао у извоз? Можете тражити колико хоћете, време вам није ограничено. Ако ништа не нађете у разумном року, можете уместо тога потражити потврду ове вести… или сачекати да вас ПРИНУДНО вакцинишу скупим вакцинама са етикетом Новартиса…

* * *

Поред стручњака из региона, поставићу овде и сведочење још једног немачког стручњака, др Клауса Кенлајна о коронавирусу. Он говори о томе да је вероватно половина тестова нетачна – што је у складу са радом кинеских научника, објављен у Националној медицинској библиотеци Сједињених Држава, под називом Потенцијална стопа лажно позитивних међу ‘инфицираним појединцима без симптома’ у блиском контакту са пацијентима од COVID-19, који можете наћи на линку у претходном тексту. То значи да се изолују и пацијенти са обичним грипом. Чињеница је да старије особе са слабијим имунитетом умиру, али чак и међу њима, највећи број случајева може се приписати паници, страху и нехигијени:

* * *

Вреди погледати и разматрање Ивана Пернара. Он није медицински стручњак, већ политичар који износи чињенице о томе како ће сулуде мере „сузбијања вируса“ изазвати далеко теже последице него што би то икад могао направити овај или било који вирус грипа:

* * *

Можете погледати и Бориса Малагурског, који је лепо објаснио уобичајене лажне вести око коронавируса, али сама чињеница да охрабрује „на остајање код куће“ значи да је попустио пред медијским притиском и прихватио највећу лажну вест. Свако има своје границе…

* * *

И на крају — ствари које треба упамтити током велике преваре: како је коронавирус поскидао маске!


* * *

Related posts:

Коронавирус: Стварање лажних вести (Serbian)

Coronavirus: Creating Fake News

Coronavirus: The Ugly Face of Capitalism

Coronavirus: Cure Known Since 1955!

Коронавирус: Лек познат од 1955! (Serbian)

Коронавирус: Последњи трзај глобализма? (Serbian)

Coronavirus: Event 201 and Future Events

Coronavirus: Conspiracy Theories and a Bitter Truth

Шта је коронавирус и ко је изложен највећем ризику? (Serbian)

Coronavirus, Stock Market and Chelsea Manning Suicide Attempt…

Coronavirus: Fake News and Global Consequences

Coronavirus — A True Story

Coronavirus — a False TriggerHIVE blog20200320_205320.jpg

hive.blog.lighteye_cr.jpg


Instant Access


Universal Basic Income


Google detox starts here!

PocketNet


Check out ABRA and easily invest in 28 cryptocurrencies or BIT10, an index of the top cryptos. Use this link to sign up and get $25 in free bitcoin after your first Bank/Amex deposit, or 1.5% cash back when you exchange cryptos

1GZQG69sEKiMXKgGw9TcGcUCBoC4sC1ZYp

Sort:  

Odlično, sve je tu🙂

Od onog vremena u kojem su nas bake i majke vodile kod druge djece da dobijemo ospice i da ih što ranije prebolimo, spali smo na to da se kao miševi skrivamo i povijamo glave pred svima...

A baš sam u tvojoj predhodnoj objavi htio napisati kako je i Malagurski pao pod pritiskom i kako Istok i ostali dijele već podijeljen balkanski narod...

Hvala ti puno na ovim objavama. 🙂

Od onog vremena u kojem su nas bake i majke vodile kod druge djece da dobijemo ospice i da ih što ranije prebolimo, spali smo na to da se kao miševi skrivamo i povijamo glave pred svima...

И што је посебно језиво, сви су то прихватили без размишљања, верујући медијима и политичарима као овце, у једном једином дану… Чак је и Џорџ Галовеј пуко под притиском, а о њему сам имао прилично високо мишљење.

Драго ми је да ти се текстови допадају, @dzoji 🙂

Da, svi to prihvataju previše lako...
Baš je rijetkost da se pronađe nešto ovako kvalitetno o svemu ovome, hvala ti što sve dijeliš sa nama🙂

pixresteemer_incognito_angel_mini.png
Bang, even on HIVE I did it again... I just rehived your post!
Sorry, no beers or deranged or trdo yet... waiting on steem-engine to make the move to HIVE...
Check my last update here