Вакцина против коронавируса или биолошки софтвер?

in Deep Dives4 years ago (edited)

This is a Serbian translation of the excellent text by Nazar Golovko, published for the Union of Orthodox Journalists (UOJ) on April 15th 2020, under the title “A vaccine against coronavirus or biological software?”Ово је српски превод одличног текста који је потписао Назар Головко, и који је на енглеском објављен преко Заједнице православних новинара (ЗПН) 15. априла 2020. под насловом „Вакцина против коронавируса или биолошки софтвер?”

* * * Original text in English * * *

Бил Гејтс је изјавио да ће се врло брзо појавити вакцина против коронавируса која ће бити обавезна за све. Је ли то спас за човечанство или нешто друго?

Глобална вакцинација може имати „неочекивана“ својства. Фото: ЗПН

Кроз свакодневне вести о коронавирусу (енг.) лепршају извештаји да су научници осмислили вакцину против ове болести и да ће ускоро почети да је тестирају и производе.

С друге стране, човечанство је толико заплашено коронавирусом да би, уколико се вакцина појави данас или сутра — људи били спремни да плате било коју цену и жртвују било шта како би је добили. Јасно је да ће свако ко се бави њеном производњом моћи да диктира услове целом свету. Али да ли смо заиста спремни да платимо било коју цену за њу? И да ли је могуће рећи да није свака вакцина прихватљива?

Вакцина из страха

Један од најбогатијих људи на свету, оснивач Мајкрософта, милијардер Бил Гејтс рекао је да живот у друштву након коронавируса више неће бити исти као пре њега. По његовом мишљењу, једина нада за повратак нормалном животу човека и друштва, јесте најшира могућа вакцинација становништва. Јасно је да човечанство, живећи последњих месеци у атмосфери страха и панике у односу на коронавирус, нема примедби на ове речи господина Гејтса.

У интервјуу за емисију „Јутрос“ на станици ЦБС (енг.) 2. априла, Гејтс је рекао да страх људи од масовних окупљања може бити неутралисан једино потпуном вакцинацијом, то јест ако се њој сви подвргну. И ово питање, према Гејтсу, решава његова фондација (добротворна фондација Била и Мелинде Гејтс – Прим. Ур.): „Наша фондација напорно ради на дијагностици и вакцинама“. Истовремено, Гејтс је нагласио да су „произвођачи вакцина они који ствари могу све вратити на почетак, кад више нећемо морати да бринемо због великих јавних окупљања.“

Другим речима, амерички милијардер је сигуран да ће произвођачи вакцина успети да врате човечанству поверење у будућност, да ће га ослободити страха и живот вратити какав је некад био.

У овом тренутку је потребно разумети да је човек друштвено биће. Где год да се нађе – у великом граду, у сеоцету, у развијеној земљи или земљи трећег света – увек ће тражити контакт са својом врстом. Стадиони, биоскопи, барови, ресторани, супермаркети, пијаце, продавнице, школе, универзитети, медицинске установе и фабрике – све је то изграђено кроз контакте много, много људи, а једноставно је немогуће замислити свет који може да постоји дуже време у карантину. Стога је повратак поверења у сопствену безбеност, заједно са способношћу да комуницира са другим људима, што се обезбеђује вакцином, веома скуп. И није важно да ли је то вакцина против коронавируса или било које друге болести.

У том контексту, Гејтс тврди да отварање школа и других друштвених активности и пословања може бити факултативно или можда уопште неће бити „све док се људи нашироко не вакцинишу“.

Јасно је да би већина обичних људи била спремна да прихвати вакцину из руку оснивача Мајкрософта под било којим условима. Свима ће изгледати како је један човек спреман да поклони милијарде долара како би спасао човечанство од коронавируса. Међутим, није све тако једноставно, Гејтсово занимање за вакцинацију није од данас или јуче, већ траје дуги низ година. То занимање није повезано само с филантропским, већ и са неким другим, сасвим приземним циљевима.

Глобално загревање, побачаји и вакцинација

Бил Гејтс је већ дуже време озбиљно забринут због глобалног загревања. Бавио се великим и привлачним улагањима (рус.) у разне методе решавања овог проблема. Опште је познато да је глобално загревање последица људске активности. То значи да што је мање становника на земљи, то је боља ситуација са глобалним загревањем.

Године 2010, Бил Гејтс је започео причу о употреби вакцина… како би смањио раст светске популације (енг, рус.), што ће заузврат помоћи у спречавању загревања. Да бисмо избегли непрециности, цитираћемо речи оснивача Мајкрософта, које је изрекао на ТЕД конференцији 2010. године.

У Гејтсовом говору названом „Иновацијама до нуле“, наговештено је да се емисија угљен диоксида из производње енергије мора смањити на нулу до 2050. године. Према оснивачу Мајкрософта, укупне емисије једнаке су броју људи помноженом са бројем услуга које пружају, као и са количином енергије и специфичном количином CO2 по јединици енергије.

Гејтс буквално каже следеће: „Прво, имамо становништво. Данас у свету живи 6,8 милијарди људи. Ускор ће порасти до девет милијарди. Ако направимо заиста добар посао на новим вакцинама, здравству, репродуктивним здравственим услугама, то бисмо могли спустити за, можда, 10 или 15 процената, али још увек видимо повећање од око 1,3.“

Другим речима, једна од најбогатијих особа на свету каже да се вакцинацијом може значајно утицати на раст популације у свету.

У јануару исте 2010. године, Гејтс је на Светском економском форуму у Давосу објавио да ће током наредне деценије његов фонд издвојити 10 милијарди долара за развој и испоруку нових вакцина за децу у земљама у развоју. Поред тога, Фондација Била и Мелинде Гејтс један је од оснивача Савеза за глобалну вакцинацију и имунизацију (ГАВИ), чији је циљ вакцинација сваке новорођене бебе у свету у развоју.

У фебруару 2020. године, још пре избијања невиђене панике због коронавируса, Гејтс је написао буквално следеће: „Чак и ако успемо да повећамо приносе, реално ће климатске промене многим људима отежати добијање неопходне хране – што ће их заузврат учинити подложнијим болестима. Најбоље што можемо да учинимо да помогнемо људима у сиромашним земљама да се прилагоде климатским променама јесте да буду сигурни да су довољно здрави да би то преживели.“

Скептици ће рећи да овде постоји логички парадокс: вакцина је лек за преживљавање, док Бил Гејтс говори о потреби смањења раста становништва. Дакле, наведени циљ је супротан средствима? Јесте, уколико средства сама по себи не служе циљу. Другим речима, може се догодити да вакцина која чува здравље тренутне генерације људи некако утиче на репродуктивне способности ове генерације: бићемо здрави (релативно), али нећемо моћи да имамо децу.

У том контексту мора се рећи да не помажу само вакцине смањењу раста светске популације. Начини планирања породице, пропаганда контрацептивних средстава и побачаја требало би да играју значајну улогу у овом смеру (и већ то чине).

Од 1997. године, Бил Гејтс се заједно са супругом фокусирао (рус.) на контролу рађања и почео да финансира пројекат „Џон Хопкинс“, који је увео тезу о потреби контрацепције у земљама у развоју. Нешто касније обзнањено је да је Гејтс Фондација доделила и наставља да додељује (енг.) десетине милиона долара највећим организацијама које промовишу побачај, као што су Међународна федерација за планирање породице и Међународна организације Мери Стоупс. Због чега? Како се испоставило, не само да би се смањио раст популације, већ и да би се користио обиман абортусни материјал у даљим биолошким истраживањима.

Вакцинација као софтвер

Чињеница је да производња најпопуларнијих вакцина против коронавируса има неке карактеристике. На пример, „Модерна“, компанија која развија мРНА-1273 вакцину за борбу против коронавируса, користи протеин Спајк (С) који има за циљ да научи пацијентов имуни систем да производи сопствена протеинска антитела за блокирање и уништавање вируса. Све ово изгледа врло лепо и обећавајуће. Али постоји проблем – овај протеин се производи преко абортираних ХЕК 293 ембрионских ћелија.

Какве везе Бил Гејтс има с тим?

Поента је у томе што је у јануару 2016. његов добротворни фонд закључио споразум с овом компанијом (енг.) „с циљем промоције развојних пројеката заснованих на мРНА за разне заразне болести“ и доделио субвенцију у износу до 20 милиона долара уз обећање да ће дати још 100 милиона „за подршку развоју додатних пројеката заснованих на мРНА за разноврсне заразне болести.“

Модерна је током 2017. најавила иновативне методе лечења вируса, које ће, према извештају станице cnbc.com, „ако буду успешне, довести до брже производње терапијских лекова и безбројних вакцинација по нижим ценама“. Затим је обзнањено да је та компанија имала на располагању 1,9 милијарди долара у готовини, која је прикупљена „из финансирања и од партнера, међу којима су били фармацеутски гиганти Мерк, АстраЗенека, као и Фондација Била и Мелинде Гејтс“. У реду, али зашто су Модернине методе занимале Гејтса, човека који је цео свој живот посветио производњи рачунарског софтвера?

Moderna 20200409 в 12_55_18.jpgИзвор: Почетна Интернет страница „Модерне“

Треба напоменути да су методе превазилажења заразних болести које нуди Модерна заиста иновативне. Традиционално, биотехнолошка индустрија производи лекове ван тела, који се потом гутају или убризгавају. Модерна жели да користи драматично нови сценарио где ће тело само произвести потребне лекове. То ће се урадити помоћу такозваног РНА гласника, или мРНА.

Унутар сваког од нас има око 22.000 протеина. Људски ДНК садржи упутства за производњу сваког од ових 22.000 протеина. Модерна жели да тело репродукује праву меру протеина. Ово је врста ДНК софтвера, односно програма. Другим речима, уводећи синтетичку мРНА у тело, Модерна жели да обезбеди да она усмери ћелије тела да стварају протеине, претварајући саме ћелије у ентитете који производе лекове. Стога се део људског тела претвара у рачунар, чији ће програм произвести особа која је створила Мајкрософт, особа која је дуго времена била апсолутни монополиста на тржишту софтвера.

Поред тога, ткива деце убијене током побачаја користе се у другим областима везаним за потрагу за вакцином против коронавируса. Научници користе побачајно „фетусно“ ткиво како би створили мишеве с људским ћелијама. Познато је да мишеви имају сличан имуни систем као и људи, што их чини погодним за рано медицинско тестирање.

Можда је управо због разлога потпуне посвећености стварању биолошког софтвера, Бил Гејтс поднео оставку из управних одбора Мајкрософта и инвестиционе компаније Беркшајр Хатавеј. Догодило се то 14. марта 2020. – буквално неколико сати након што је амерички председник Доналд Трамп прогласио ванредну ситуацију због пандемије коронавируса.

„Одлучио сам да изађем из оба јавна одбора којима сам био на служби – Мајкрософта и Беркшајр Хатавеј – како бих више времена посветио филантропским приоритетима, који укључују глобално здравље и развој, образовање и све већи ангажман у борби против климатских промена“, написао је Бил Гејтс на својој ЛинкедИн страници (енг).

Ове студије засноване на употреби ткива убијене деце изгледају још чудније јер их званично власти не подржавају.

Недавно је (2019.) амерички председник Доналд Трамп забранио научницима да користе побачајни „материјал“. Разлог је јасан – огроман број људи због својих религијских и етичких ставова одбиће такву вакцину. Штавише, постоје и други, хумани и прихватљиви начини производње лекова.

На пример, Санофи Пастер у ту сврху користи ДНК платформу засновану на ћелијама инсеката која се може рекомбиновати. Њихова ћелијска линија Сф9 потиче од јесењег црва и врло је ефикасна као брзорастућа средина. Направили су вакцине против грипа и сад су на истој платформи развили вакцину Ковид-19, што ће им омогућити да брзо произведу милионе доза истинског лека.

Зато је извршни директор организације „Деца божја за живот“ Деби Винеџ, чија је мисија да заустави употребу побачајног фетусног материјала у вакцинама и лековима, рекла да су алтернативни начини за производњу вакцине против коронавируса „сјајна вест за милионе људи широм света“ који су забринути због употребе побачајног фетусног материјала у спасоносним третманима или вакцинама. Штавише, постоји мноштво моралних опција које су безбедније и које, сасвим искрено, користе модернију технологију.“

Наравно, таквим истраживањима може се доћи до вакцине против коронавируса. Али све ове алтернативне методе потпуно су неприкладне за креирање самог биолошког софтвера на којем раде истраживачи Била Гејтса. Финансирањем борбу против коронавируса, један од најбогатијих људи на планети Земљи тежи својим циљевима. Питање се сад поставља другачије – како натерати светску популацију да прихвати неизбежност универзалне вакцинације? Одговор је једноставан – створити такву атмосферу страха и опасности да нико неће постављати никаква питања. Без икаквог одлагања.

Упозорење?

Лако је уочити да је Бил Гејтс већ неколико година заредом намерно и упорно „упозоравао“ свет на надолазећу страшну пандемију грипа.

Године 2000, Гејтс је основао „Фондацију Била и Мелинде Гејтс“, највећу добротворну фондацију на свету, чији циљеви укључују и побољшање здравственог система широм света и борбу против епидемија.

Пишући на свом блогу у јануару 2010. године, Гатес је поменуо епидемију Х1Н1 („свињски грип“) која је обузела медијску пажњу претходне године. Већи део извештавања звучао је опасно, написао је, „али права прича није колико је Х1Н1 био лош. Права прича је да смо срећни што није било горе, јер смо за то били готово потпуно неспремни.“ Он је такву епидемију навео и као „позив на буђење“ за улагање у боље способности за праћење и управљање смртоносном епидемијом, „јер ће у наредним деценијама доћи више епидемија и нема гаранције да ћемо имати среће следећи пут“.

На годишњој конференцији ТЕД-а у Ванкуверу 2015. године, Гатес је „предвидео“ велику епидемију „високо заразног вируса“, која би човечанству постала већа претња од нуклеарног рата, а човчанство је за то потпуно неприпремљено: „Много је тога недостајало. И те ствари заиста су глобални неуспех… Неуспех у припреми могао би допустити да следећа епидемија буде драматично разорнија од Еболе. Ово је озбиљан проблем. Треба да будемо забринути. Потребна нам припрема за борбу са епидемијом… Најбоље лекције о томе како се припремити подсећају на оно што радимо за рат… Уложили смо огроман износ у нуклеарно одвраћање, а заправо смо уложили веома мало у систем за заустављање епидемије…“

У интервјуу за ББЦ 2016. године, Гејтс је рекао да држи прекрштене прсте све време како нас „нека епидемија попут великог грипа не би напала у наредних 10 година“, јер свет је „тренутно помало рањив“.

Говорећи на Минхенској конференцији о безбедности, годишњој конференцији о међународној безбедносној политици, Гејтс је започео свој говор рекавши да је тамо дошао зато што су „наши светови тесније повезани него што већина људи схвата“, а то значи да су здравствена и међународна безбедност повезане. Напоменуо је да су епидемиолози рекли да би брзи патоген који се шири ваздухом могао да убије више од 30 милиона људи за мање од годину дана и да би се тако нешто могло десити у наредних 10 до 15 година.

У априлу 2018. године Бил Гејтс је упозорио свет на неприпремљеност за нову епидемију која ће, како је рекао, доћи из Кине. Тада је рекао да би пандемија могла да убије око 33 милиона људи.

И не само да је рекао, већ је и показао како ће се то догодити:

Држећи годишње предавање Медицинског друштва Масачусетс у априлу 2018. године, Гејтс је приметио да, иако живот постаје бољи у већем делу света, „Ипак, постоји једно подручје где свет не постиже велики напредак, а то је спремност на пандемију. То треба да нас забрине, рекао је, „јер ако нас је историја ишта научила, десиће се још једна смртоносна глобална пандемија.“

Према Билу Гејтсу, „оно што свету треба – и што наша безбедност, ако не и опстанак, захтева – јесте координирани глобални приступ. Конкретно, потребни су нам бољи алати, систем раног откривања и глобални систем одговора.“

Недавно је бивши британски премијер Гордон Браун позвао на стварање светске владе за борбу против епидемије коронавируса. Нема сумње да ће оснивач Мајкрософта равноправно ући у ову владу.

Дакле, глобална влада, која ће контролисати ширење епидемија, држати на оку становништво и користити најновија научна достигнућа у ове сврхе. На крају, коронавирус може значајно да помогне у контролисању сваке особе на свету…

Исто мишљење дели и амерички стручњак за спољну политику, бивши амерички државни секретар Хенри Кисинџер: „Ефикасно превазилажење политичке и друштвене штете захтеваће међународну сарадњу… Решавање потреба тренутка на крају мора бити пропраћено глобалном визијом и програмом сарадње.“ Према његовим речима, „извлачећи лекције развоја из Маршаловог плана и Менхетнског пројекта, Сједињене Државе су приморане да уложе велике напоре у три области.

Прво, ојачајте глобалну отпорност на заразне болести. Друго, развити нове технике и технологије за контролу инфекција и вакцине за велику популацију. Треће, Градови, државе и региони морају бити стално спремни да заштите људе од пандемије стварањем залиха, колаборативним планирањем и истраживањем на границама науке“.

Дакле, глобална влада која ће контролисати ширење епидемија, држати на оку становништво (за његово добро?) и користити најновија научна достигнућа у ове сврхе. На крају, коронавирус може значајно да помогне у контролисању сваке особе на свету…

Наравно, не искључујемо могућност да Бил Гејтс има јединствен, научно утемељен осећај који му омогућава да предвиди не само број жртава пандемије, већ и њено географско порекло. Баш као што постоји могућност да је све то једноставно погодио. Али невероватне случајности, озбиљан нагласак његових активности на здравственим питањима, промоција побачаја, вакцина, контрола и жеља да се смањи светска популација дају нам право на алтернативно гледиште.

Друга важна ствар јесте хоће ли Бил Гејтс успети да примени своју визију и да ли ће постојати алтернатива и у избору вакцина и у одлуци о њиховом коришћењу?

Обележавање вакцинисаних

Године 2019. такође је постало познато да је Фондација Била и Мелинде Гејтс почела финансирање развоја посебног невидљивог мастила како би се идентификовали они који су избегли вакцинацију.

Инжењери са МИТ-а (Massachusetts Institute of Technology) развили су начин за складиштење медицинских информација испод коже, помоћу квантне тачке боје која се заједно с вакцином убризгава преко фластера са микроиглама. Боја, која је невидљива голим оком, потом се може очитати помоћу посебно прилагођеног паметног телефона.


Начин за складиштење медицинских информација испод коже, коришћењем квантне тачке боје која се заједно с вакцином убризгава преко фластера са микроиглама.

Нагласак је на чињеници да праћење вакцинације остаје велики изазов у земљама у развоју, па чак и у многим развијеним земљама папирологија се губи, а родитељи заборављају да ли је њихово дете ажурно вакцинисано. Поред тога, многи се родитељи противе вакцинисању своје деце (из одређених разлога погледајте горе) и купују медицинска уверења. Једини начин за контролу обавезне имунизације је уметање посебног кода у бебину кожу која је већ тестирана на свињама и пацовима.

У истраживању које су спровели биоинжињери са МИТ-а Роберт Лангер и Ана Јакленец са колегама, користи се фластер са сићушним иглицама названим микроигле да би пружили ефикасну вакцинацију без мрштења и убода. Микроигле су уграђене у уређај сличан фластеру који се поставља на кожу; нису потребни квалификована медицинска сестра или техничар. Вакцине испоручене микроиглама такође неће морати да се чувају у фрижидеру, што смањује трошкове и потешкоће у испоруци, кажу Лангер и Јакленец. Тим је на крају користио технологију звану квантна тачка, од сићушни полупроводничких кристала који рефлектују светлост и који су оригинално развијени за обележавање ћелија током истраживања.

Научна публикација тврди да је овај „рад“ финансирала „Фондација Била и Мелинде Гејтс“ и да се појавио само „захваљујући директном захтеву оснивача Мицрософта и филантропа Била Гејтса“.

Марк Праусниц, један од аутора технологије микроигала, каже да његов приступ може изазвати „извесне бриге око приватности“. „Можда постоје друге бриге које пацијенти имају око ‘тетовирања’, ношења личних медицинских података на својим телима или других аспеката овог неуобичајеног приступа складиштењу медицинске документације,“ каже он. „Различити људи и различите културе вероватно ће се другачије реаговати на невидљиву медицинску тетоважу.“

Испоставља се да се вакцинације могу избећи, бар у земљама у развоју (у које је прилично лако убројити и Украјину). У развијенијим земљама, присталице обележавања људи у погледу примене потребних вакцина могу, прибегавати другим методама – на пример, могу забранити слободно кретање онима који нису вакцинисани.

* * *

И тако, ни на који начин не подржавајући светске теорије завере, итд., можемо испратити одређени ланац догађаја који воде ка реализацији универзалне вакцинације.

Опасност од глобалног загревања довешће до рата због ресурса (воде, нафте итд). Ко поседује ресурсе, поседоваће свет. Најважнији ресурс је човек. Глобално загревање, које ће човечанство гурнути на ивицу опстанка, може се користити као средство за стварање контроле над самим човеком. На пример, потребно је промовисати смањење раста становништва. Како се то може постићи? Кроз побачаје, репродуктивне методе и вакцинацију.

Увећана микроскопска слика низа микроигала, које могу да убризгају квантне тачке под кожу.

Заузврат, вакцина може да служи као врста биолошког софтвера у људском телу, и да обавља различите задатке. Са друге стране универзална вакцинација може бити остварена само у случају да постоји стварна или измишљена претња по људски живот. То значи да нам је потребна пандемија коју треба одмах искористити за постизање ових циљева. А контрола ће се вршити преко обележавања особе. Крајњи резултат је стварање биолошког софтвера, који ће у будућности служити за развој и контролу човечанства. Тренутно проглашени задатак је заштита од вируса. Али може ли неко гарантовати да ‘биолошки програмери’ неће пасти у искушење да врше и друге експерименте с људским телом?

Вероватно није случајно што се многи већ озбиљно боје да ће вакцина против коронавируса постати обавезна упркос било каквим приговорима који се заснивају на родитељским правима, здравственим разлозима или верским уверењима.

Сам Гејтс наизглед не види алтернативу својим вакцинама. У горе поменутом интервјуу рекао је да ако милијарде доза вакцине буду спремне што је пре могуће, потребно је одмах започети изградњу фабрика за масовну производњу сваке од потенцијалних вакцина током тестирања.

Према његовим речима, 7 прототипова вакцина већ је спремно, од којих ће две бити коришћене у скоријој будућности. Њему се жури. У великој је журби. Према његовим речима, „после избијања коронавируса важно је деловати брзо – чак брже него икада пре“.

Бил Гејтс такође верује да ће епидемија коронавируса коштати билионе долара и да ће однети стотине хиљада живота широм света. Али, „ми ћемо бити много спремнији за следећу пандемију него за ову“.

И сад се човечанство, а нарочито Хришћани, могу суочити са врло озбиљним моралним и етичким проблемом. С једне стране, могу нам се понудити технологије које ће радикално променити медицину на боље, можда чак и пружити нам беспрекорно здравље. С друге стране, људи који су усвојили ове технологије могу бити у потпуности зависни од биоинжињера, који ће заузврат испуњавати наредбе људи који их плаћају.

Данас се такве биотехничке могућности, као и сам избор могу чинити научном фантастиком. Али сетимо се да је начин на који читате овај чланак била потпуна научна фантастика за особу која је живела пре сто година. Сетимо се да већина људи, наших савременика, такође научном фантастиком сматрају оно што у Светом Писму пише о последњим временима.

Не тврдимо да стојимо на прагу тих времена. Али већ сад морамо бити спремни за тај избор.

Изворни текст: https://spzh.news/en/chelovek-i-cerkovy/70290-vakcina-ot-koronavirusa-ili-biologicheskoje-programmnoje-obespechenije

* * * Крај превода * * *

Коментар:

Смисао ове спектакуларне показне вежбе контроле људских умова преко телевизијских екрана, разоткривен је у овом изванредном тексту Назара Головка. Сваки од навода пропраћен је доказима који потврђују намере једног од најбогатијих бедника на свету, који је очевидно одлучио како је дошло време да вам он одређује како ћете живети – и да нећете моћи да живите уколико не уплатите данак њему:

Стога се део људског тела претвара у рачунар, чији ће програм произвести особа која је створила Мајкрософт, особа која је дуго времена била апсолутни монополиста на тржишту софтвера.

Кадгод вам се рачунар сруши, запитајте се да ли бисте човеку одговорном за тај непоуздани софтвер који вас у највећој мери шпијунира док ради, препустили да директно програмира ваш организам! Што је још горе, технологија за све описано већ постоји. Није чак потребно ни да се кроз микроигле убризгава било шта осим квантних тачака. Довољно је само да верујете Билу Гејтсу како је то вакцина…

Светска влада природна је последица развоја догађаја у оквиру кога неће бити побуне на овако отворено изражене злочиначке намере. Глобалистичка идеологија већ вам нуди изглед безалтернативне будућности и чак нуди савете како да тренирате свој ум ка прихватању ‘Новог Света’ (енг.)

Уколико прихватите тај ментални инжењеринг и подлегнете страху који вам се пројектује са ТВ екрана, ниједна слика пакла из прошлости више неће бити страшна.


* * *

Related posts:

Ухапшени Васкрс 2020. (Serbian)

Coronavirus: Qui Bono?

Коронавирус: Велики петак 2020. (Serbian)

Coronavirus: Liberty will not be restored without action

Coronavirus: Medical Fascism

Коронавирус: Медицински фашизам (Serbian)

Коронавирус: сан сваког психопате

Coronavirus: A Psychopath’s Dream

COVID-19 – Питања за политичаре (Serbian)

Coronavirus: Dropping the Masks

Coronavirus: Social Collapse and an Imminent Rebellion

COVID-19 — Italian Tour [eng/срп] COVID-19 — Италијанска турнеја

Coronavirus Hoax — More Evidence

Досије Корона (Serbian)

Coronavirus: Stealing Your Freedom

Стручњаци из региона о коронавирусу (Serbian)

Коронавирус: Стварање лажних вести (Serbian)

Coronavirus: Creating Fake News

Coronavirus: The Ugly Face of Capitalism

Coronavirus: Cure Known Since 1955!

Коронавирус: Лек познат од 1955! (Serbian)

Коронавирус: Последњи трзај глобализма? (Serbian)

Coronavirus: Event 201 and Future Events

Coronavirus: Conspiracy Theories and a Bitter Truth

Шта је коронавирус и ко је изложен највећем ризику? (Serbian)

Coronavirus, Stock Market and Chelsea Manning Suicide Attempt…

Coronavirus: Fake News and Global Consequences

Coronavirus — A True Story

Coronavirus — a False TriggerHIVE blog20200320_205320.jpg

hive.blog.lighteye_cr.jpg


Instant Access


Universal Basic Income


Google detox starts here!

PocketNet


Check out ABRA and easily invest in 28 cryptocurrencies or BIT10, an index of the top cryptos. Use this link to sign up and get $25 in free bitcoin after your first Bank/Amex deposit, or 1.5% cash back when you exchange cryptos

1GZQG69sEKiMXKgGw9TcGcUCBoC4sC1ZYp

Sort:  

pixresteemer_incognito_angel_mini.png
Bang, even on HIVE I did it again... I just rehived your post!
Sorry, no beers or deranged or trdo yet... waiting on steem-engine to make the move to HIVE...
Week 2 of my contest just started...you can now check the winners of the previous week!