Banklessadria kripto bilten #10

in #leofinance11 months ago

Prvo izdanje u 2022 se bavi prijavljivanjem putem NFT domena, odnosno servisom Unstoppable Domains, koji je objavio podršku za tu uslugu. U fokusu se osvrćemo na razvoj kompanije Unstoppable Domains u prethodne tri godine, a ko zna možda se može očekivati i airdrop, s obzirom da je u toku sezona.

Cardano je ostvario ekološki cilj verifikovane prodaje 1 miliona stabala za obnavljanje ekosistema u Keniji, Block planira da napravi bolje i pouzdanije mašine za rudarenje Bitcoin-a, a počinje i razvoj L2E projekata.

Predlozi za čitanje obuhvataju razvoj industrije umetnosti i novi pogled na BAYC kulturu, kao i pogled na uticaj inflacije u SAD na trenutno stanje u kripto ekosistemu.

U par minuta

  1. Block, kompanija Jack Dorsey-a, osnivača Twittter-a, ulazi u Bitcoin rudarenje, i planira da napravi servere za rudarenje koji će biti jeftiniji, jednostavniji za održavanje i tiši od trenutno postojećeg hardvera.
  2. Kava ekosistem planira ažuriranje je verziju 9, 19 januara 2022. U okviru nadogradnje, Kava će omogućiti Launchpad, za promovisanje novih projekata u ekosistemu, uz nagrade za vlasnike $KAVA tokena, koji su aktivni u podržavanju ekosistema putem stejkinga.
  3. GameStop, kompanija koja je početkom 2021 ušla u fokus interesovanja usled rasta cene na berzi, koju je inicirala grupa korisnika na Reddit platformi, ulazi u NFT i kripto tržište, da bi pokušala da postane profitabilna.
  4. Inicijativa koja je pokrenuta od strane Cardano fondacije, da se posadi milion stabala, je uspela. Sredstva su prikljupljena za svih miliona stabala i počinje obnavljanje lokalnog ekosistema u Keniji. Sva stabla će biti zabeležena na blokčejnu.
  5. Unstoppable Domains je pokrenuo servis „Login with Unstoppable“, koji omogućava logovanje putem Unstoppable Domains NFT-a na Polygon i Ethereum mrežu, što vam omogućava bolju zaštitu privatnih podataka od korišćenja postojećih društvenih mreža na web2 nivou.
  6. L2E (Learn-2-Earn) je novi način za zaradu u kripto svetu i Proof-of-Learn (POL) protokol je prikupio 15 miliona dolara, od strane New Enterprise Associates. Da li je L2E novi trend, posle P2E.
  7. Korisnici OpenSea mogu da računaju na još jedan airdrop, ovoga puta u pitanju je $LOOKS, gde se može ostvariti između 125 LOOKS i 10k LOOKS, u zavisnosti od prometa na OpenSea. Looksrare ima i svoj marketplace, koji pokušava da preuzme što veći broj korisnika od OpenSea.

Pojam nedelje

Inflacija predstavlja stopa rasta cena u određenom vremenskom periodu i najčešće se, u ekonomskom smislu, objavljuje na godišnjem nivou. U pitanju je mera koja obuhvata veliki broj stavki, kao što su ukupno povećanje cena ili povećanje troškova života u određenoj zemlji.

Sa porastom količine novca u opticaju, koja se dešava u poslednje dve godine, stopa inflacije na svetskom nivou je porasla, i sa uobičajenih 2-3% na godišnjem nivou u razvijenim ekonomijama, stopa je prešla 5% na godišnjem nivou u većini zemalja.

Kratko i jasno

Izgleda da je neko ovde i zbog tehnologije, nije samo novac u pitanju

Broj Ethereum tokena u opticaju se nije promenio u poslednjih sedam dana

Predlog za čitanje

Prvi predlozi ove godine uključuju presek trenutog stanja u kripto industriji, i kako možete pronaći svoju ulogu, uticaju inflacije u SAD na stanje na kripto tržištu i presek MOCA o budućnosti umenosti, i koja je uloga BAYC u modernoj umetnosti.

  1. Kako pronaći posao u web3 i kripto industriji, uputstvo od strane predstavnika Messari-ja, Mason Nystrom-a, gde se osvrće na svoj put kroz Messari hub do pozicije stalnog analitičara. Početak na Twitter-u ili prelazak u grad koji je naklonjen kripto industriji su među opcijama.
  2. Uticaj FED politike i nivoa inflacije u SAD na stanje na kripto tržištu, i kako bi se to moglo odigrati u 2022-oj, od Alex Kruger-a. Prema poslednjem izveštaju, FED je od štampanja dolara prešao na smanjenje količine dolara u opticaju.
  3. Da li se približava kraj umetnosti, i da li je sada važnije biti cool, nego biti bogat. BAYC kolekcija nije promovisana od strane kolekcionara umetnosti, nego popularnih ličnosti, koji su vlasnici jednog od BAYC NFT-a, dobar presek od Museum of Crypto Art.

Fokus

Unstoppable Domains je pokrenuo servis za prodaju NFT domena, koji bi bila alternativa DNS domenima na web2 internetu. Početak je bio u saradnji sa Zilliqa protokolom, i prva dva domena sa kojima je počela prodaja su .crypto i .zil, tokom 2019. godine. Prodaja je krenula polako, sa fiksnom cenom po domenu, i domeni se prodaju bez potrebe za obnavljanjem domena, što je slučaj, kako sa tradicionalnim internetom, tako i sa popularnim ENS domenima na Ethereum platformi, gde se domeni iznajmljuju na određeni vremenski period, nakon koga ih je potrebno obnoviti.

Sa rastom NFT industrije u prvim mesecima 2021, Unstoppable Domains je pokrenuo prodaju premium domena, i 3 marta 2021 je domen win.crypto prodat za rekordnih 100 hiljada dolara. Posle toga su tokom leta pokrenuli prodaju različitih NFT domena, sa nastavcima - .coin, .wallet, .bitcoin, .x, .888, .nft, .dao i .blockchain. Uz objavu prodaje različitih NFT domena, UD je obavio airdrop, kroz kredite za kupovinu domena svim kupcima domena pre tog trenutka, u iznosu od 3x njihove dotadašnje ukupne potrošnje.

Ipak, primena NFT domena od strane Unstoppable Domains je bila limitirana visokim naknadama za transakcije na Ethereum mreži, koje su bile veće od cene samih domena, i stoga je veliki broj kupaca držao domene na njihovom serveru, bez prebacivanja na blokčejn. U novembru 2021 je izvršena integracija sa Polygon mrežom, čime je omogućeno besplatno prebacivanje domena na Polygon mrežu, i listing na OpenSea.

U decembru 2021 je omogućena verifikacija PFP (ProFile Picture) NFT-a koji se nalazi na Ethereum mreži, i povezivanje sa NFT domenom od Unstoppable Domains, koji može biti na Ethereum-u ili Polygon-u, što je veliki broj korisnika na Twitter-u i uradio.

Početak 2022 je obeležio trenutak kada je broj prodatih domena prešao 2 miliona, čime se Unstoppable Domains nalazi daleko ispred ENS projekta, koji ima oko 635 hiljada adresa.

U toku protekle nedelje, Unstoppable Domains je objavio mogućnosti prijavljivanja na različite servise putem vašeg NFT domena, umesto različitih korisničkih imena i lozinki, za različite servise, ili korišćenja naloga sa društvenih mreža (Google, Facebook, Twitter), što ih je i dovelo u fokus banklessadria biltena. Prijavom putem NFT domena sami kontrolišete informacije koje određeni servis može znati o vama. U ovom trenutku je aktivna podrška za 58 aplikacija, ali broj je u porastu, što je veliki korak za web3 industriju.

Meme

Šta uraditi

Pogledajte da li imate pravo na airdrop po nekom od protokola, u fantastičnoj tabeli, koju su napravili Jean Brasse i Dydymoon.

Linkovi

Twitter GM

Prvobitno objavljeno na našoj substack stranici u petak 14.01.2022 - https://banklessadriadao.substack.com/

Sort:  


The rewards earned on this comment will go directly to the person sharing the post on Twitter as long as they are registered with @poshtoken. Sign up at https://hiveposh.com.

Congratulations @banklessadria! You have completed the following achievement on the Hive blockchain and have been rewarded with new badge(s):

You published more than 20 posts.
Your next target is to reach 30 posts.

You can view your badges on your board and compare yourself to others in the Ranking
If you no longer want to receive notifications, reply to this comment with the word STOP

To support your work, I also upvoted your post!

Check out the last post from @hivebuzz:

Hive Power Up Month - Feedback from day 13
Hive Power Up Month - Feedback from day 10
Support the HiveBuzz project. Vote for our proposal!